CBR in Rijswijk

Reserveren praktijkexamen op zijn vroegst 20 weken vooraf

De periode waarin een praktijkexamen vooraf kan worden gereserveerd, wordt ingekort van 26 naar 20 weken. Die maatregel is het CBR overeengekomen met brancheorganisaties FAM, VRB en Bovag. Reden is de zware belasting van het planningsysteem voor deze extra periode, terwijl slechts één procent van de opleiders in die eerste zes weken gebruik maakt van die mogelijkheid.

Het gaat om de praktijkexamens voor auto, motor en bromfiets, die vanaf 14 september nog maar twintig weken vooraf kunnen worden gereserveerd. Voor de theorie-examens van deze categorieën gold de termijn van twintig weken al.

Pilot

De inkorting van de reserveringsperiode geldt in eerste instantie als een pilot van een jaar. De hoeveelheid van de beschikbare examens blijft daarin gewoon gelijk. Het CBR zag het planningsysteem onevenredig zwaar belast worden door de zes weken langer openstaande termijn, terwijl slechts een procent van de opleiders hier gebruik van maakte. “Het ging dan in alle gevallen om naamloze capaciteit. Vanwege de belasting voeren we deze aanpassing door”, aldus het CBR.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.