Nieuwe dimensie aan rijles met toevoeging van Lescam

ADVERTORIAL – Vanaf heden is het camera-instructiesysteem Lescam 1280 HD bij Peter Claassen te verkrijgen. Naast de vele autocamera’s, die voor algemeen gebruik uitstekend dienst doen, is deze camera specifiek ontwikkeld voor rij-instructie. Onderscheid hiervan zit vooral in de software. Na onderzoek in het aanbod en afgaande op de ervaringen van bestaande gebruikers hebben wij gemeend dat dit camerasysteem een welkome aanvulling is op onze activiteiten.

De Lescam 1280 HD is een 2-kanaals camerasysteem. Deze wordt net onder de achteruitkijkspiegel geplaatst en aangezien deze gekoppeld wordt aan een los scherm, neemt het geen zicht af van de bestuurder. Deze kleine camera neemt beelden op en kan ze afspelen tijdens het lessen. Daarom is het een perfecte ondersteuning voor uw lesplan.

Het systeem kan op 2 manieren worden gebruikt:

 1. Alléén camera. Panorama beeldopname, liefst 290 graden rondom de auto, binnen en in HD buiten de auto. Beeld en geluidsopname in de auto. Dankzij interior night-vision heeft men ook onder donkere omstandigheden uitstekend beeld. De beelden met geluid worden geregistreerd op een SD-kaart. Deze kunnen later op computer of laptop worden afgespeeld. Via de event-knop wordt elke gebeurtenis apart geregistreerd waardoor lastige situaties direct oproepbaar zijn. Door middel van een interne sensor worden verschillende bewegingen van het voertuig in een grafiek afgebeeld. Google Maps en Google Earth via GPS en de snelheid van het voertuig. Genoeg informatie voor de leerling om zelfanalyserend thuis te leren. De eenmalige aankoopprijs van de camera is € 295,-.
 2. Tijdens lessen zijn alleen 2 beelden direct oproepbaar via een unieke afstandbediening. Zo kunt u switchen tussen de twee synchrone beelden naast elkaar of alléén binnen of buitenopnames. Voldoende informatie op een groot scherm om de instructeur te ondersteunen tijdens de les. Het 7 inch scherm kost € 125,-.

Wat zijn de voordelen voor u als rij-instructeur?

Commercieel:

 • De rijschool onderscheidt zich ten opzichte van andere rijscholen
 • Effectiever lesgeven en een hoger slagingspercentage

Didactisch:

 • Het is niet meer nodig de leermomenten direct te bespreken met de leerling tijdens het rijden. Dit gebeurt aan de hand van de opgenomen beelden als de auto stilstaat.
 • De leerling kan de verkeerssituaties terugkijken en herbeleven met behulp van de opgenomen beelden en heeft dan alle tijd om hierover vragen te stellen.
 • De leerling krijgt de SD-kaart met opnames mee naar huis om als naslagwerk te gebruiken en met huiswerkopdrachten zich op de volgende rijles voor te bereiden.
 • De bekende “ja, maar”…..of “ik heb wel gekeken”discussie bestaat niet meer.
 • Gemakkelijker werksituatie. Overtuiging kost minder moeite. [beelden spreken voor zich].
 • Het thuisfront kan het niveau en vorderingen meebeleven.

WIFI & privacy:

 • Werken via WIFI of netwerk ligt gevoelig en is kwetsbaar. Door gebruik van WIFI kunnen geen 2 beelden tegelijkertijd in de auto naast elkaar worden afgespeeld. Via de WIFI technologie is het nog niet mogelijk om 2 beelden tegelijkertijd af te spelen. Met ons systeem kan dat wel via een kabel.
 • Beelden op het netwerk zijn gevoelig voor hackers. De leerling beheert zijn eigen SD-kaart uit privacy overwegingen.

Uitproberen

In onze showroom is een demonstratie- opstelling aanwezig. Bij voldoende deelname is het mogelijk om een workshop te organiseren. De Lescam zal te bezichtigen zijn tijdens de Lesauto Testdag, dinsdag 15 september in Barneveld.

lescam

Schermafbeelding 2015-09-01 om 13.57.10

Schermafbeelding 2015-09-01 om 13.57.26

Bovenstaand artikel is u aangeboden door Peter Claassen.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe dimensie aan rijles met toevoeging van Lescam | RijschoolPro

Nieuwe dimensie aan rijles met toevoeging van Lescam

ADVERTORIAL – Vanaf heden is het camera-instructiesysteem Lescam 1280 HD bij Peter Claassen te verkrijgen. Naast de vele autocamera’s, die voor algemeen gebruik uitstekend dienst doen, is deze camera specifiek ontwikkeld voor rij-instructie. Onderscheid hiervan zit vooral in de software. Na onderzoek in het aanbod en afgaande op de ervaringen van bestaande gebruikers hebben wij gemeend dat dit camerasysteem een welkome aanvulling is op onze activiteiten.

De Lescam 1280 HD is een 2-kanaals camerasysteem. Deze wordt net onder de achteruitkijkspiegel geplaatst en aangezien deze gekoppeld wordt aan een los scherm, neemt het geen zicht af van de bestuurder. Deze kleine camera neemt beelden op en kan ze afspelen tijdens het lessen. Daarom is het een perfecte ondersteuning voor uw lesplan.

Het systeem kan op 2 manieren worden gebruikt:

 1. Alléén camera. Panorama beeldopname, liefst 290 graden rondom de auto, binnen en in HD buiten de auto. Beeld en geluidsopname in de auto. Dankzij interior night-vision heeft men ook onder donkere omstandigheden uitstekend beeld. De beelden met geluid worden geregistreerd op een SD-kaart. Deze kunnen later op computer of laptop worden afgespeeld. Via de event-knop wordt elke gebeurtenis apart geregistreerd waardoor lastige situaties direct oproepbaar zijn. Door middel van een interne sensor worden verschillende bewegingen van het voertuig in een grafiek afgebeeld. Google Maps en Google Earth via GPS en de snelheid van het voertuig. Genoeg informatie voor de leerling om zelfanalyserend thuis te leren. De eenmalige aankoopprijs van de camera is € 295,-.
 2. Tijdens lessen zijn alleen 2 beelden direct oproepbaar via een unieke afstandbediening. Zo kunt u switchen tussen de twee synchrone beelden naast elkaar of alléén binnen of buitenopnames. Voldoende informatie op een groot scherm om de instructeur te ondersteunen tijdens de les. Het 7 inch scherm kost € 125,-.

Wat zijn de voordelen voor u als rij-instructeur?

Commercieel:

 • De rijschool onderscheidt zich ten opzichte van andere rijscholen
 • Effectiever lesgeven en een hoger slagingspercentage

Didactisch:

 • Het is niet meer nodig de leermomenten direct te bespreken met de leerling tijdens het rijden. Dit gebeurt aan de hand van de opgenomen beelden als de auto stilstaat.
 • De leerling kan de verkeerssituaties terugkijken en herbeleven met behulp van de opgenomen beelden en heeft dan alle tijd om hierover vragen te stellen.
 • De leerling krijgt de SD-kaart met opnames mee naar huis om als naslagwerk te gebruiken en met huiswerkopdrachten zich op de volgende rijles voor te bereiden.
 • De bekende “ja, maar”…..of “ik heb wel gekeken”discussie bestaat niet meer.
 • Gemakkelijker werksituatie. Overtuiging kost minder moeite. [beelden spreken voor zich].
 • Het thuisfront kan het niveau en vorderingen meebeleven.

WIFI & privacy:

 • Werken via WIFI of netwerk ligt gevoelig en is kwetsbaar. Door gebruik van WIFI kunnen geen 2 beelden tegelijkertijd in de auto naast elkaar worden afgespeeld. Via de WIFI technologie is het nog niet mogelijk om 2 beelden tegelijkertijd af te spelen. Met ons systeem kan dat wel via een kabel.
 • Beelden op het netwerk zijn gevoelig voor hackers. De leerling beheert zijn eigen SD-kaart uit privacy overwegingen.

Uitproberen

In onze showroom is een demonstratie- opstelling aanwezig. Bij voldoende deelname is het mogelijk om een workshop te organiseren. De Lescam zal te bezichtigen zijn tijdens de Lesauto Testdag, dinsdag 15 september in Barneveld.

lescam

Schermafbeelding 2015-09-01 om 13.57.10

Schermafbeelding 2015-09-01 om 13.57.26

Bovenstaand artikel is u aangeboden door Peter Claassen.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.