Bijna duizend rijinstructeurs verzamelen zich in Barneveld

Een groot aantal tips en ideeën om je rijschool toekomstbestendig te maken, tools om je lesprijs te verhogen, de invloed van virtual reality op de branche en tientallen lesauto’s testen. Bijna duizend rijinstructeurs laten zich komende dinsdag tijdens de Lesauto Testdag van VerkeersPro in Barneveld inlichten over alle ontwikkelingen die te wachten staan in de rijschoolbranche. Er is nog steeds een aantal plaatsen vrij, dus meld je snel aan!

De Lesauto Testdag 2015, komende dinsdag op Kasteel de Schaffelaar in Barneveld, richt zich meer dan ooit op de kansen voor rijschoolhouders op de korte en lange termijn. Niet alleen de workshops bieden een inkijkje in de toekomst; ook de exposanten tonen allerlei vernieuwingen in de branche, en tegelijkertijd kunnen natuurlijk vele potentiële lesauto’s vrijblijvend worden uitgeprobeerd.

Pakkende workshops

Vernieuwing en verandering staan momenteel centraal in de rijschoolbranche. Dat heeft VerkeersPro in aanloop naar de Lesauto Testdag dan ook als uitgangspunt gebruikt voor de organisatie van dit evenement. In discussie met de branchevoorzitters zullen allerlei ontwikkelingen worden besproken die voor rijscholen relevant zijn. Van een van die onderwerpen worden in een aparte workshop de mogelijkheden besproken: de opkomst van virtual reality bij rijlessen.

Maar daar houdt het niet op. In verband met de grootschalige belangstelling voor de Lescam, een speciaal voor de rijles ontwikkeld apparaat, heeft Peter Claassen zich gemeld als extra workshophouder. De verschillende workshops worden verdeeld over twee ruimtes: de Oranjerie en de Schaffelaar. Bekijk hier het gehele programma:

workshopplanning, lesauto testdag

Lesauto’s in overvloed

Natuurlijk heet het evenement niet voor niets de Lesauto Testdag. Daarom zal dinsdag de mogelijkheid zijn om auto’s en motoren van dertien merken en allerlei modellen uit te testen in de omgeving van Kasteel de Schaffelaar. Nieuwe gezichten zijn Fiat en Zero Motorcycles. Dit laatste merk zet drie modellen motoren neer die volledig elektrisch zijn. Alle merken:

 • Citroën
 • Fiat
 • Ford
 • Mazda
 • Nissan
 • Opel
 • Peugeot
 • Renault
 • Seat
 • Toyota
 • Volkswagen
 • Volvo
 • Zero Motorcycles

Ook de verschillende modellen die worden meegebracht door de auto- en motorimporteurs zijn bekend. Deze zijn uitgebreid te bekijken op de website van Lesauto Testdag.

Vernieuwende exposanten

De veelvoud aan standhouders houdt iedere rijinstructeur sowieso al de gehele dag bezig op de Rijschoolbeurs. Je kunt worden geïnformeerd door bedrijven met vernieuwende software en door de verschillende brancheverenigingen, maar daar houdt het niet op. Bij de bijna dertig verschillende stands zijn ook bedrijven als de Tractoracademie en Koeltgen aanwezig. In samenwerking met hen kunnen rijinstructeurs zich verbreden door bijvoorbeeld ook rijlessen voor mindervaliden aan te bieden in de auto, of tractorrijlessen.

De lijst met exposanten op de Rijschoolbeurs staat garant voor een branchebrede informatievoorziening. Bekijk de gehele lijst op de website.

Nog maar 5 dagen

Bovenal is deze dag een aangelegenheid om collega’s uit de branche te zien en te spreken. Om ervaringen en gedachten uit te wisselen, en om er vooral een gezellig evenement van te maken. Wij geven ook graag in de laatste vijf dagen voor de aanvang van de Lesauto Testdag de mogelijkheid om in te schrijven. Doe dit wel snel! Ga ook daarvoor naar de website van de Lesauto Testdag.

Lars Verpalen

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.