Rijbewijs Concurrent

Failliete Rijbewijs Concurrent heeft schuld van 700.000 euro

De Rijbewijs Concurrent, die vorig jaar failliet is verklaard, laat in totaal een schuld achter van ruim 700.000 euro. Eigenaar Henk Bakker heeft voor 4.000 euro opnieuw de handelsnaam Rijbewijs Concurrent en overige goodwill gekocht, zodat hij in de toekomst weer onder deze naam verder kan gaan. Net zoals na het faillissement van De Rijbewijs Concurrent in 2008 is gebeurd. Dat blijkt uit het faillissementverslag van Vorstman Advocaten.

Het lijkt erop dat de doorstart inmiddels in volle gang is, want de website van de Rijbewijs Concurrent linkt door naar de website www.mijnrijbewijsconcurrent.nl. Die is vernieuwd en actief onder de naam RijbewijsConcurrent.

Franchiseformule

Medio 2013 leek het erop dat Bakker de stekker uit de franchiseformule had getrokken. Vrijwel alle franchisenemers hadden het contract opgezegd en het kantoor en website van de Rijbewijs Concurrent waren niet meer bereikbaar.

“In september 2013 heeft Henk Bakker de activiteiten reeds gestaakt. Hij had de handdoek in de ring gegooid vanwege familieomstandigheden. Eind 2013 heeft de Belastingdienst beslag gelegd op de inventaris en heeft deze medio 2014 geëxecuteerd”, meldt curator N. Wilderink. “Een eigen aangifte tot faillietverklaring is er volgens de bestuurder niet van gekomen door persoonlijke problemen. Uiteindelijk hebben twee schuldeisers het faillissement aangevraagd.”

Ivano Beheer

Het faillissement van Ivano Beheer, waar de handelsnaam Rijbewijs Concurrent onder viel, is augustus 2014 uitgesproken. Belangrijkste schuldeiser is de Belastingdienst met een vordering van 643.000 euro. De overige schuldeisers kregen nog 67.000 euro, zodat het totaal op 710.000 euro schade komt.

Bestuurder en enig aandeelhouder van Ivano Beheer was Henk Bakker. Die vennootschap had in 2008 de activa gekocht uit het faillissement van De Rijbewijs Concurrent, waarvan Bakker toen ook al bestuurder was.

Franchise fee

De franchisenemers betaalden een maandelijkse fee aan de Rijbewijs Concurrent. Deze fee bedroeg eerst 275 euro per maand en is in de loop van de jaren verhoogd naar 475 euro per maand per franchisenemer, meldt het verslag.

Volgens Bakker zijn de financiële moeilijkheden ontstaan in 2011 als gevolg van de enorme concurrentie in de markt. Hierdoor konden diverse franchisenemers hun maandelijkse fee niet betalen. Verder kwam de Rijbewijs Concurrent een aantal keer negatief in het nieuws. En het aantal klanten liep terug. Hierdoor heeft de vennootschap haar rekeningen aan de Belastingdienst niet betaald, waardoor uiteindelijk het faillissement is veroorzaakt.

Boekhoudplicht

Overigens heeft Ivano Beheer BV niet voldaan aan de boekhoudplicht. “De administratie is slechts ten dele aangeleverd door de bestuurder. Het meerendeel dient nog te worden overlegd, waaronder de jaarstukken en grootboekkaarten, gegevens mbt de debiteuren en gegevens over de verzkekeringsportefeuille”, meldt de curator.

De boekhouding kon eerst nog niet worden opgemaakt omdat het merendeel van de gegevens verwerkt zijn in het boekhoudprogramma, dat door het faillissement was afgesloten. De curator heeft de software-leverancier verzocht tot eenmalige inzage. Dat is gebeurd, zodat alle gegevens kunnen worden gedownload en verwerkt.

Jaarrekeningen

“De curator heeft aan bestuurder verzocht haast te maken met het aanleveren van de jaarrekeningen. De boekhouder heeft aangegeven nu alles op korte termijn te kunnen aanleveren”, aldus de curator.

Omdat het overleg tussen curator, bestuurder en boekhouder nog niet is afgerond, is onbehoorlijk bestuur en paulianeus handelen nog in onderzoek. De curator verwacht eind december meer te kunnen vertellen.

Bart Pals

Lees hier het faillissementsverslag.

Auteur: Bart Pals

10 reacties op “Failliete Rijbewijs Concurrent heeft schuld van 700.000 euro”

Kenny Willemsen|16.10.15|16:27

hopelijk is 3 keer scheepsrecht!!Ik kan er met mijn pet niet bij dat dit soort praktijken legaal zijn.Kijk je naar de site wordt er een lesprijs van 29 euro per uur gevraagd en dit verdedigt door collega’s eigenlijk zwart te maken doordat die normale prijzen, pakketten enz hanteren. De leerlingen kijken naar de lesprijs, geloven zijn verhaal en gaan ervoor.Francisers die met hem in zee gaan zullen gedoemd zijn failliet te gaan terwijl “de bestuurder” slapend rijk wordt.Geschiedenis herhaalt zich

Ahmed El Baroudi|17.10.15|01:36

Het Nederlandse rijbewijs systeem laat ons eens te meer zien dat het toe is aan hervorming. Met vergunningen, en bevoegdheden. Ook zouden zulke nep rijscholen niet mogen bestaan.Laten we een voorbeeld nemen aan de taxi branche, waar na jaren ellende eindelijk van boven af een nieuw systeem is ingevoerd, met eerlijke, en gelijke kansen voor vakmensen die hun werk met passie, en overgave doen. En de Henk Bakkers van deze wereld het onmogelijk maakt te participeren.

Sjoerd Balfoort|17.10.15|12:14

Wordt straks weer hetzelfde verhaal; men investeerd niet in zichzelf maar in hem, wanneer het geld binnen is doen we het weer rustig aan en alvast de vierde opstart gaan plannen.
Het gaat niet eens om zijn schulden, die belasting redt zich wel, wat dacht je van al die gedupeerde rijschoolhouders en met hen de leerlingen, dié schade is vele malen groter.
Ik ben er bij zijn tweede poging ingestonken….
Laat dit voor iedereen een waarschuwing zijn…. NIET DOEN….

Rij School|18.10.15|14:21

10 jaar geleden zijn wij er ook in gestonken! Na 1 maand hadden wij al twijfels, maar na een gesprek met Bakker gaven wij hem het voordeel van de twijvel. Maar 1 maand later was nog geen enkele toezegging nagekomen, dus weer gesprek gehad. Weer allerlei afspraken gemaakt, maar wederom werden deze afspraken niet nagekomen en hebben wij opgezegd! Er werd gedreigd met een rechtszaak, maar daar wilde wij het wel op laten uitkomen. Nooit meer iets van deze meneer gehoord!!

Youran van Ark|19.10.15|16:43

Karma is een bitch Henkie.

Hans Prins|21.10.15|09:05

Ik ben gisteren gebeld door deze firma of ik nog leerlingen nodig had. Blijkbaar gaan ze weer van start.

Remco Timmer|22.10.15|11:17

Ik krijg al een paar maanden regelmatig emailtjes, of ik nog leerlingen nodig heb. Gaan gelijk de prullenbak in! Niet instinken, dit soort praktijken. Laat ze alsjeblieft bij de instructeurs opleidingen al aangeven, wat een normale lesprijs is en uit de buurt te blijven van dit soort profiteurs.

Aris Bakker|22.10.15|14:41

Rijbewijs concurrent: Ellende zonder end!

Kees Foks|29.10.15|12:44

oud nieuws ook bij ketens waar nu juichend over worden gedaan . De meeste beginnen met de beste bedoelingen. Maar uiteindelijk lopen ze allemaal vast . Op een gegeven moment komen de beginnende rijscholen er achter dat het vreemd is dat ze gratis moeten werken door gratis proeflessen te geven heb je 60 klanten per jaar werk je al 2 weken voor niets. en dan blijkt dat je juist bij die onderdelen waar je geld mee verdiend examens /theorieles worden afgepakt door het franchise bedrijf

Lopend kom je er ook|03.05.16|22:03

Bakker heeft een prachtige villa in Hilversum. Zijn echtgenote heeft een beautysalon aan huis. (2014) Er lopen nog heel wat mensen rond die met Bakker willen spreken over terugbetaling van niet geleverde diensten. Dit zal natuurlijk ook weer na een aantal maanden failliet gaan.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.