deuk in auto, blikschade

Lesauto ook bij code rood ‘gewoon’ verzekerd

Rijschoolhouders hoeven zich geen zorgen te maken over mogelijke beperkingen op de autoverzekering wanneer er wordt gereden bij weercode rood. Ook dan valt alle schade zo goed als zeker gewoon onder de betreffende verzekering. Dat meldt verzekeraar Bovemij, waar veel rijscholen bij zijn aangesloten.

Op de website van de Telegraaf verscheen een bericht dat automobilisten mogelijk niet verzekerd zijn wanneer het KNMI een dergelijke waarschuwing afgeeft. Koen Janssen van Bovemij snapt niets van deze denkwijze.

Snel naar huis

Een schadeadviseur zou tegen het dagblad gezegd hebben dat code rood een beperking op de dekking betekent. “Ik kan daar met mijn verstand niet bij”, vertelt Janssen. “Dat zou ongelooflijke consequenties hebben.”

De verzekeraar schetst een situatie waarbij code rood door het KNMI wordt afgegeven. “Als je op dat moment in de auto zit, zou je dus als een gek naar huis moeten rijden omdat je op dat moment niet verzekerd bent. Nee, ook bij een dergelijke weercode ben je gewoon verzekerd.”

Duitsland

Sowieso zijn er voor winterse omstandigheden geen uitzonderingen. Zelfs wanneer men in Duitsland zonder winterbanden in een ongeluk belandt, valt dit gewoon onder de dekking. “Je kunt dan wel een boete krijgen van de Duitse overheid, maar de schade wordt gewoon vergoed”, vertelt Janssen.

Later werd op de Telegraaf een tegenartikel geplaatst waarin de verzekeringsmaatschappij van de betreffende schadeadviseur nadere toelichting geeft. Daarin wordt gezegd dat automobilisten in deze omstandigheden sneller niet verzekerd kunnen zijn omdat roekeloos rijgedrag bij code rood eerder voorkomt. Dat bevestigt Janssen ook: “die kans is inderdaad groter.”

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lesauto ook bij code rood ‘gewoon’ verzekerd | RijschoolPro
deuk in auto, blikschade

Lesauto ook bij code rood ‘gewoon’ verzekerd

Rijschoolhouders hoeven zich geen zorgen te maken over mogelijke beperkingen op de autoverzekering wanneer er wordt gereden bij weercode rood. Ook dan valt alle schade zo goed als zeker gewoon onder de betreffende verzekering. Dat meldt verzekeraar Bovemij, waar veel rijscholen bij zijn aangesloten.

Op de website van de Telegraaf verscheen een bericht dat automobilisten mogelijk niet verzekerd zijn wanneer het KNMI een dergelijke waarschuwing afgeeft. Koen Janssen van Bovemij snapt niets van deze denkwijze.

Snel naar huis

Een schadeadviseur zou tegen het dagblad gezegd hebben dat code rood een beperking op de dekking betekent. “Ik kan daar met mijn verstand niet bij”, vertelt Janssen. “Dat zou ongelooflijke consequenties hebben.”

De verzekeraar schetst een situatie waarbij code rood door het KNMI wordt afgegeven. “Als je op dat moment in de auto zit, zou je dus als een gek naar huis moeten rijden omdat je op dat moment niet verzekerd bent. Nee, ook bij een dergelijke weercode ben je gewoon verzekerd.”

Duitsland

Sowieso zijn er voor winterse omstandigheden geen uitzonderingen. Zelfs wanneer men in Duitsland zonder winterbanden in een ongeluk belandt, valt dit gewoon onder de dekking. “Je kunt dan wel een boete krijgen van de Duitse overheid, maar de schade wordt gewoon vergoed”, vertelt Janssen.

Later werd op de Telegraaf een tegenartikel geplaatst waarin de verzekeringsmaatschappij van de betreffende schadeadviseur nadere toelichting geeft. Daarin wordt gezegd dat automobilisten in deze omstandigheden sneller niet verzekerd kunnen zijn omdat roekeloos rijgedrag bij code rood eerder voorkomt. Dat bevestigt Janssen ook: “die kans is inderdaad groter.”

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.