30 vragen over het gedrag van fietsers en voetgangers in het verkeer

VVN

Vrijwel alle basisschoolleerlingen in Nederland van groep 7 en 8 bereiden zich momenteel op het schriftelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De verkeersveiligheidsorganisatie heeft drie oefenexamens ontwikkeld waarmee scholieren hun kennis kunnen testen. Alle dertig vragen gaan over het gedrag van en de regels voor fietsers en voetgangers.

Het VVN Verkeersexamen bestaat uit een schriftelijk en een praktijkgedeelte op de fiets. Het theoretische gedeelte wordt donderdag 7 april getest, en hier kan iedereen zich nu op voorbereiden door de verschillende oefenexamens te maken.

VVN examens

Vanaf maandag 8 februari kunnen de kinderen oefenexamens maken op de oefensite. Na het maken van een oefenexamen, zien ze hun score. Daarna kunnen ze opnieuw aan de slag met vragen die ze niet goed beantwoord hebben.

Leerkrachten kunnen met de hele klas de VVN Verkeersexamenquiz spelen op het digibord. Dit is een quiz met verkeersvragen waardoor de verkeerseducatie ook klassikaal wordt behandeld.

De vragen gaan niet alleen over voorrangsregels, maar ook over bepaald gedrag in het verkeer wanneer je deelneemt als fietser of voetganger. Zo lopen op de afbeelding de kinderen soms aan alle kanten van de weg, of willen ze een vrachtwagen inhalen op een moment dat het misschien wel mag, maar totaal niet verstandig is. Ook dergelijke zaken worden bevraagd.

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “30 vragen over het gedrag van fietsers en voetgangers in het verkeer”

Nicole Buijze|02.03.16|15:54

Niks negatief over VVN maar hier gaat het dus al fout in de gewaarwording van de rijbewijsleerling.Proefexamens maken om te slagen.Bij foute antwoorden geen uitleg draagt hier aan bij. Later zal deze manier ook gekozen worden. Om verkeersveiligheid te verhogen is er meer nodig dan in groep 7/8 alleen een verkeersexamen te doen. Permanente verkeerseducatie is een middel om in elke levensfase mensen bewust om te laten gaan met verkeersdeelname met de kennis van regels en de verantwoordelijkheden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

30 vragen over het gedrag van fietsers en voetgangers in het verkeer | RijschoolPro

30 vragen over het gedrag van fietsers en voetgangers in het verkeer

VVN

Vrijwel alle basisschoolleerlingen in Nederland van groep 7 en 8 bereiden zich momenteel op het schriftelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De verkeersveiligheidsorganisatie heeft drie oefenexamens ontwikkeld waarmee scholieren hun kennis kunnen testen. Alle dertig vragen gaan over het gedrag van en de regels voor fietsers en voetgangers.

Het VVN Verkeersexamen bestaat uit een schriftelijk en een praktijkgedeelte op de fiets. Het theoretische gedeelte wordt donderdag 7 april getest, en hier kan iedereen zich nu op voorbereiden door de verschillende oefenexamens te maken.

VVN examens

Vanaf maandag 8 februari kunnen de kinderen oefenexamens maken op de oefensite. Na het maken van een oefenexamen, zien ze hun score. Daarna kunnen ze opnieuw aan de slag met vragen die ze niet goed beantwoord hebben.

Leerkrachten kunnen met de hele klas de VVN Verkeersexamenquiz spelen op het digibord. Dit is een quiz met verkeersvragen waardoor de verkeerseducatie ook klassikaal wordt behandeld.

De vragen gaan niet alleen over voorrangsregels, maar ook over bepaald gedrag in het verkeer wanneer je deelneemt als fietser of voetganger. Zo lopen op de afbeelding de kinderen soms aan alle kanten van de weg, of willen ze een vrachtwagen inhalen op een moment dat het misschien wel mag, maar totaal niet verstandig is. Ook dergelijke zaken worden bevraagd.

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “30 vragen over het gedrag van fietsers en voetgangers in het verkeer”

Nicole Buijze|02.03.16|15:54

Niks negatief over VVN maar hier gaat het dus al fout in de gewaarwording van de rijbewijsleerling.Proefexamens maken om te slagen.Bij foute antwoorden geen uitleg draagt hier aan bij. Later zal deze manier ook gekozen worden. Om verkeersveiligheid te verhogen is er meer nodig dan in groep 7/8 alleen een verkeersexamen te doen. Permanente verkeerseducatie is een middel om in elke levensfase mensen bewust om te laten gaan met verkeersdeelname met de kennis van regels en de verantwoordelijkheden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.