ongeluk, avondspits, ochtendspits, Rijkswaterstaat, rijervaring

Duitse rijinstructeur laat leerling snel doorrijden na botsing

Een Duitse rijinstructeur heeft zijn leerling deze week tijdens een rijles opgelegd om door te rijden na een ongeval. De vrouwelijke leerlinge was aan het oefenen met inparkeren, toen zij per ongeluk een andere auto raakte. In plaats van het opnemen van de schade, legde de 46-jarige instructeur op om snel weg te rijden.

Het incident werd gezien door getuigen, zo melden verschillende Duitse media. Zij schakelden snel de politie in, waardoor de rijinstructeur nu wordt aangeklaagd wegens doorrijden na een ongeval.

Gevangenisstraf

Doorrijden na een ongeval is ook in Nederland strikt verboden en strafbaar. Bij iedere aanrijding waarbij schade of letsel is toegebracht, mag degene die hierbij betrokken is geweest de plaats van het ongeval niet verlaten ’tot het moment dat hij behoorlijk gelegenheid heeft geboden tot vaststelling van zijn identiteit en zijn voertuig’, zo is te lezen in artikel 7 WVW. Strafvervolging kan worden voorkomen als de persoon in kwestie zich binnen 12 uur bij de politie meldt.

Voor het misdrijf kan een boete worden opgelegd tot maximaal 6700 euro en een gevangenisstraf van drie maanden. Daarnaast kan een rijontzegging worden opgelegd van maximaal vijf jaar, of tien jaar bij recidivisten. Dergelijke maximumstraffen worden echter in de praktijk nauwelijks opgelegd.

Lesauto raakt busje

Dinsdagmiddag nog vielen er in Nederland vier gewonden in Meppel bij een aanrijding tussen een bestelbusje en een lesauto. De 48-jarige bestuurder van het busje kwam door onbekende redenen op de verkeerde weghelft terecht, waardoor hij frontaal op de lesauto botste. Die werd op dat moment bestuurd door een 17-jarige jongen uit Staphorst.

Zowel de leerling als de rijinstructeur raakte gewond, en dat gold ook voor de bestuurder en bijrijder van het bestelbusje. Over de ernst van de verwondingen is nog weinig bekend.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitse rijinstructeur laat leerling snel doorrijden na botsing | RijschoolPro
ongeluk, avondspits, ochtendspits, Rijkswaterstaat, rijervaring

Duitse rijinstructeur laat leerling snel doorrijden na botsing

Een Duitse rijinstructeur heeft zijn leerling deze week tijdens een rijles opgelegd om door te rijden na een ongeval. De vrouwelijke leerlinge was aan het oefenen met inparkeren, toen zij per ongeluk een andere auto raakte. In plaats van het opnemen van de schade, legde de 46-jarige instructeur op om snel weg te rijden.

Het incident werd gezien door getuigen, zo melden verschillende Duitse media. Zij schakelden snel de politie in, waardoor de rijinstructeur nu wordt aangeklaagd wegens doorrijden na een ongeval.

Gevangenisstraf

Doorrijden na een ongeval is ook in Nederland strikt verboden en strafbaar. Bij iedere aanrijding waarbij schade of letsel is toegebracht, mag degene die hierbij betrokken is geweest de plaats van het ongeval niet verlaten ’tot het moment dat hij behoorlijk gelegenheid heeft geboden tot vaststelling van zijn identiteit en zijn voertuig’, zo is te lezen in artikel 7 WVW. Strafvervolging kan worden voorkomen als de persoon in kwestie zich binnen 12 uur bij de politie meldt.

Voor het misdrijf kan een boete worden opgelegd tot maximaal 6700 euro en een gevangenisstraf van drie maanden. Daarnaast kan een rijontzegging worden opgelegd van maximaal vijf jaar, of tien jaar bij recidivisten. Dergelijke maximumstraffen worden echter in de praktijk nauwelijks opgelegd.

Lesauto raakt busje

Dinsdagmiddag nog vielen er in Nederland vier gewonden in Meppel bij een aanrijding tussen een bestelbusje en een lesauto. De 48-jarige bestuurder van het busje kwam door onbekende redenen op de verkeerde weghelft terecht, waardoor hij frontaal op de lesauto botste. Die werd op dat moment bestuurd door een 17-jarige jongen uit Staphorst.

Zowel de leerling als de rijinstructeur raakte gewond, en dat gold ook voor de bestuurder en bijrijder van het bestelbusje. Over de ernst van de verwondingen is nog weinig bekend.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.