LV

Poll: Tweederde voorstander van verplichte theorieles

Er is veel steun voor een verplichting van theorielessen in Nederland. Uit een peiling van VerkeersPro blijkt dat 65,6 procent voorstander is van het verplichten van theorieles. Meer dan de helft van de respondenten vindt zelfs dat dit onherroepelijk voor iedereen moet gelden, en niet pas na een of meer keer zakken voor het theorie-examen.

Er was de afgelopen periode veel gedoe rondom het theorie-examen. Uit een onderzoek bleek dat kandidaten massaal slagen met behulp van trucjes en ezelsbruggetjes zonder dat ze veel opsteken van de kennis die belangrijk is in het teken van de verkeersveiligheid. Als gevolg daarvan werd de poll geopend.

Verplichte theorieles

De poll werd door 542 lezers van VerkeersPro ingevuld, dus voornamelijk door betrokkenen uit de rijschoolbranche. 293 van hen (54,1%) gaven aan dat zij theorieles het liefst voor iedereen verplicht zien. 11,5 procent van de respondenten vindt dit ook een goed idee, maar zegt wel dat dit pas verplicht gesteld moet worden bij kandidaten die de eerste keer zijn gezakt voor hun theorie-examen.

Eén op de drie vindt dat theorieles niet verplicht moet worden in Nederland. Bij de poll is overigens geen onderscheid gemaakt tussen het al dan niet aanblijven van het theorie-examen wanneer theorieles verplicht wordt. Er wordt wel eens gepleit voor het afschaffen van het examen wanneer theorieles verplicht moet worden gevolgd.

Auteur: Lars Verpalen

2 reacties op “Poll: Tweederde voorstander van verplichte theorieles”

Arvin Vandekerckhove|14.03.16|11:49

Ik ben eerder voorstander van het verwijderen van onnodige instinkers uit het CBR-examen.

David de Ruiter|15.03.16|03:13

Dat lijkt me een goed begin, kunnen leerlingen zich beter voor bereiden op “waar het echt om gaat in het verkeer”.
Ik vraag me trouwens af of verplichte theorie niet nadelig werkt voor de kleinere rijscholen, die geen klassikaal theorieles kunnen bieden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Poll: Tweederde voorstander van verplichte theorieles | RijschoolPro
LV

Poll: Tweederde voorstander van verplichte theorieles

Er is veel steun voor een verplichting van theorielessen in Nederland. Uit een peiling van VerkeersPro blijkt dat 65,6 procent voorstander is van het verplichten van theorieles. Meer dan de helft van de respondenten vindt zelfs dat dit onherroepelijk voor iedereen moet gelden, en niet pas na een of meer keer zakken voor het theorie-examen.

Er was de afgelopen periode veel gedoe rondom het theorie-examen. Uit een onderzoek bleek dat kandidaten massaal slagen met behulp van trucjes en ezelsbruggetjes zonder dat ze veel opsteken van de kennis die belangrijk is in het teken van de verkeersveiligheid. Als gevolg daarvan werd de poll geopend.

Verplichte theorieles

De poll werd door 542 lezers van VerkeersPro ingevuld, dus voornamelijk door betrokkenen uit de rijschoolbranche. 293 van hen (54,1%) gaven aan dat zij theorieles het liefst voor iedereen verplicht zien. 11,5 procent van de respondenten vindt dit ook een goed idee, maar zegt wel dat dit pas verplicht gesteld moet worden bij kandidaten die de eerste keer zijn gezakt voor hun theorie-examen.

Eén op de drie vindt dat theorieles niet verplicht moet worden in Nederland. Bij de poll is overigens geen onderscheid gemaakt tussen het al dan niet aanblijven van het theorie-examen wanneer theorieles verplicht wordt. Er wordt wel eens gepleit voor het afschaffen van het examen wanneer theorieles verplicht moet worden gevolgd.

Auteur: Lars Verpalen

2 reacties op “Poll: Tweederde voorstander van verplichte theorieles”

Arvin Vandekerckhove|14.03.16|11:49

Ik ben eerder voorstander van het verwijderen van onnodige instinkers uit het CBR-examen.

David de Ruiter|15.03.16|03:13

Dat lijkt me een goed begin, kunnen leerlingen zich beter voor bereiden op “waar het echt om gaat in het verkeer”.
Ik vraag me trouwens af of verplichte theorie niet nadelig werkt voor de kleinere rijscholen, die geen klassikaal theorieles kunnen bieden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.