LV

Rijinstructeur gepakt zonder bevoegdheid en met 20.000 euro schuld

Bij een grootschalige verkeerscontrole in Haarlem is een rijinstructeur aangehouden met een openstaande belastingschuld van 20.000 euro en met een sinds 2010 verlopen WRM-bevoegdheid. Aanvankelijk dacht de politie dat het om een reguliere personenauto ging, maar al snel bleek dat de instructeur op dat moment aan het lesgeven was zonder daknaambord.

Dat meldt de politie van Haarlem. De controle vond plaats in de Waarderpolder. Doel van de controle was om inzicht te krijgen in criminele verkeersstromen en wegmisbruikers gericht aan te pakken. Voertuigen werden daarbij specifiek geselecteerd door middel van vier opgestelde ANPR-camera’s.

Al eerder bekeurd

De betreffende rijinstructeur bleek bij aanhouding een openstaande belastingschuld van 20.000 euro te hebben en kon daarom direct zijn lesauto inleveren. Bij verdere controle bleek er echter meer aan de hand; de man was al zes jaar lang les aan het geven zonder geldige bevoegdheid.

De rijinstructeur was hier zelfs al eerder voor bekeurd. Dit keer krijgt hij een proces-verbaal en mag hij zich voor de rechter verantwoorden. De 20-jarige man die op dat moment rijles kreeg van de frauderende rijinstructeur kan waarschijnlijk op zoek naar een andere rijschool.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “Rijinstructeur gepakt zonder bevoegdheid en met 20.000 euro schuld”

Martin plopsla|07.04.16|10:44

daarom is het belangrijk voor je bij iemand lest zijn wrm pas in te zien en de examinator moet dit ook checken voor het examen.
Ik snap ook niet hoe z,n rijschool examens aan kan vragen als pas is verlopen .
Blijkbaar checkt het cbr ook niets

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijinstructeur gepakt zonder bevoegdheid en met 20.000 euro schuld | RijschoolPro
LV

Rijinstructeur gepakt zonder bevoegdheid en met 20.000 euro schuld

Bij een grootschalige verkeerscontrole in Haarlem is een rijinstructeur aangehouden met een openstaande belastingschuld van 20.000 euro en met een sinds 2010 verlopen WRM-bevoegdheid. Aanvankelijk dacht de politie dat het om een reguliere personenauto ging, maar al snel bleek dat de instructeur op dat moment aan het lesgeven was zonder daknaambord.

Dat meldt de politie van Haarlem. De controle vond plaats in de Waarderpolder. Doel van de controle was om inzicht te krijgen in criminele verkeersstromen en wegmisbruikers gericht aan te pakken. Voertuigen werden daarbij specifiek geselecteerd door middel van vier opgestelde ANPR-camera’s.

Al eerder bekeurd

De betreffende rijinstructeur bleek bij aanhouding een openstaande belastingschuld van 20.000 euro te hebben en kon daarom direct zijn lesauto inleveren. Bij verdere controle bleek er echter meer aan de hand; de man was al zes jaar lang les aan het geven zonder geldige bevoegdheid.

De rijinstructeur was hier zelfs al eerder voor bekeurd. Dit keer krijgt hij een proces-verbaal en mag hij zich voor de rechter verantwoorden. De 20-jarige man die op dat moment rijles kreeg van de frauderende rijinstructeur kan waarschijnlijk op zoek naar een andere rijschool.

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “Rijinstructeur gepakt zonder bevoegdheid en met 20.000 euro schuld”

Martin plopsla|07.04.16|10:44

daarom is het belangrijk voor je bij iemand lest zijn wrm pas in te zien en de examinator moet dit ook checken voor het examen.
Ik snap ook niet hoe z,n rijschool examens aan kan vragen als pas is verlopen .
Blijkbaar checkt het cbr ook niets

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.