CBR, examenlocatie

Examinatoren CBR gaan dagelijks WRM-pas instructeurs controleren

Examinatoren van het CBR gaan vanaf 1 juli dagelijks de WRM-bevoegdheidspas van rijinstructeurs controleren. Dat gebeurt in álle 53 examenplaatsen op basis van steekproeven. Heeft een instructeur zijn WRM-pas niet bij of is deze niet in orde, dan mag hij of zij niet mee bij het praktijkexamen of de toets van de betreffende leerling.

De steekproefsgewijze controle werd sinds 23 november getest op het examencentrum in Rotterdam in de vorm van een pilot. Dat is dermate goed bevallen, dat de proef nu wordt doorgezet in een landelijke uitrol.

Controle

Tot de controle is door het CBR besloten in samenwerking met de brancheverenigingen FAM, VRB en BOVAG. “De vergroting van de controle op de WRM-bevoegdheidspas komt voort uit de nieuwe overeenkomst tussen CBR en opleider”, stelt het CBR. “Daarin is benadrukt dat rijinstructeurs bij contact met het CBR altijd een geldige WRM-bevoegdheidspas moeten kunnen tonen.” Dit geldt uiteraard alleen voor die examens en toetsen waarvoor een rijinstructeur de WRM-bevoegdheid moet hebben.

De controle is tegelijk een mooie manier om louche instructeurs uit de markt te houden. Het vermoeden is dat er enkele honderden rijinstructeurs in Nederland actief zijn zonder of met een verlopen WRM-bevoegdheidspas. De bevoegdheid moet iedere vijf jaar worden verlengd, waarvoor verplichte theoretische en praktische bijscholingen zijn ingesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Lars Verpalen

5 reacties op “Examinatoren CBR gaan dagelijks WRM-pas instructeurs controleren”

Cor van der Heijden|16.06.16|09:32

Zonder WRM pas en gelding rijbewijs weet hij / zij en de leerling niet wat de gevolgen kunnen zijn, terwijl er niet onder toezicht besturen is !!!!!!, daar gaat het toch om

G Haan|16.06.16|11:28

Wat heeft dat voor zin? Het enige wat er dan gebeurd is dat deze ” instructeur ” niet mee mag met de examenrit. Hij heeft daarvoor wel al die tijd onbevoegd lesgegeven! Dat is veel gekker!! Ook met deze maatregel worden er geen sancties opgelegd naar die “instructeur” en kan deze na het examen gewoon weer verder met het onbevoegd lesgeven…

Erik Scherder|16.06.16|12:20

Dus onverzekerd rijden. Die “instructeurs” zijn immers geen juridisch bestuurder. De gevolgen voor de te goeder trouwe leerling kan ernstig zijn!!! Deze mensen moeten vervolgd worden. Ik hoop dat deze actie in samenwerking met de politie gaat!

Youran van Ark|05.07.16|00:49

En dan? Ze zijn dan bevoegd om….helemaal niks te doen. Ja je mag niet meerijden. Boehoe. Zal die instructeur een worst wezen. Eens in de 20 jaar gepakt worden met een boete van max €400,- De enigen die echt bevoegd zijn controleren amper. iLT voorstel ligt nog steeds in de 2e kamer te wachten. Politie weet niet eens hoe een WRM pas eruit hoort te zien. MAW de pakkans in nihil en de bijscholing is duurder dan de boete.

Leon Janssen|28.10.16|02:16

Het dagelijks controleren van de WRM pas kunnen we gerust met korreltje zout nemen, ben al weken niet geconcentreerd sterker ze vragen er niet eens om.. hun antwoord ” ik geloof het wel” sjah wel elke 5 jaar kleine 1600 euro bijscholing aftikken voor licentie, maar verder geen enkele meerwaarde voor de praktische benadering cbr.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Examinatoren CBR gaan dagelijks WRM-pas instructeurs controleren | RijschoolPro
CBR, examenlocatie

Examinatoren CBR gaan dagelijks WRM-pas instructeurs controleren

Examinatoren van het CBR gaan vanaf 1 juli dagelijks de WRM-bevoegdheidspas van rijinstructeurs controleren. Dat gebeurt in álle 53 examenplaatsen op basis van steekproeven. Heeft een instructeur zijn WRM-pas niet bij of is deze niet in orde, dan mag hij of zij niet mee bij het praktijkexamen of de toets van de betreffende leerling.

De steekproefsgewijze controle werd sinds 23 november getest op het examencentrum in Rotterdam in de vorm van een pilot. Dat is dermate goed bevallen, dat de proef nu wordt doorgezet in een landelijke uitrol.

Controle

Tot de controle is door het CBR besloten in samenwerking met de brancheverenigingen FAM, VRB en BOVAG. “De vergroting van de controle op de WRM-bevoegdheidspas komt voort uit de nieuwe overeenkomst tussen CBR en opleider”, stelt het CBR. “Daarin is benadrukt dat rijinstructeurs bij contact met het CBR altijd een geldige WRM-bevoegdheidspas moeten kunnen tonen.” Dit geldt uiteraard alleen voor die examens en toetsen waarvoor een rijinstructeur de WRM-bevoegdheid moet hebben.

De controle is tegelijk een mooie manier om louche instructeurs uit de markt te houden. Het vermoeden is dat er enkele honderden rijinstructeurs in Nederland actief zijn zonder of met een verlopen WRM-bevoegdheidspas. De bevoegdheid moet iedere vijf jaar worden verlengd, waarvoor verplichte theoretische en praktische bijscholingen zijn ingesteld.

Auteur: Lars Verpalen

5 reacties op “Examinatoren CBR gaan dagelijks WRM-pas instructeurs controleren”

Cor van der Heijden|16.06.16|09:32

Zonder WRM pas en gelding rijbewijs weet hij / zij en de leerling niet wat de gevolgen kunnen zijn, terwijl er niet onder toezicht besturen is !!!!!!, daar gaat het toch om

G Haan|16.06.16|11:28

Wat heeft dat voor zin? Het enige wat er dan gebeurd is dat deze ” instructeur ” niet mee mag met de examenrit. Hij heeft daarvoor wel al die tijd onbevoegd lesgegeven! Dat is veel gekker!! Ook met deze maatregel worden er geen sancties opgelegd naar die “instructeur” en kan deze na het examen gewoon weer verder met het onbevoegd lesgeven…

Erik Scherder|16.06.16|12:20

Dus onverzekerd rijden. Die “instructeurs” zijn immers geen juridisch bestuurder. De gevolgen voor de te goeder trouwe leerling kan ernstig zijn!!! Deze mensen moeten vervolgd worden. Ik hoop dat deze actie in samenwerking met de politie gaat!

Youran van Ark|05.07.16|00:49

En dan? Ze zijn dan bevoegd om….helemaal niks te doen. Ja je mag niet meerijden. Boehoe. Zal die instructeur een worst wezen. Eens in de 20 jaar gepakt worden met een boete van max €400,- De enigen die echt bevoegd zijn controleren amper. iLT voorstel ligt nog steeds in de 2e kamer te wachten. Politie weet niet eens hoe een WRM pas eruit hoort te zien. MAW de pakkans in nihil en de bijscholing is duurder dan de boete.

Leon Janssen|28.10.16|02:16

Het dagelijks controleren van de WRM pas kunnen we gerust met korreltje zout nemen, ben al weken niet geconcentreerd sterker ze vragen er niet eens om.. hun antwoord ” ik geloof het wel” sjah wel elke 5 jaar kleine 1600 euro bijscholing aftikken voor licentie, maar verder geen enkele meerwaarde voor de praktische benadering cbr.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.