Vraag naar CE-rijbewijs gaat komende jaren stijgen

De markt voor rijopleidingen voor de vrachtauto met oplegger (CE) gaat de komende jaren waarschijnlijk flink groeien nu het aantal jongeren in opleiding tot vrachtautochauffeur weer aan het toenemen is. Er dreigt een tekort aan beroepschauffeurs door het hoge aantal gepensioneerden dat uit de sector stapt de komende jaren, en daarom hebben jongeren allemaal direct een baan als chauffeur.

Dat schrijft Transport en Logistiek Nederland. Zij zien een groot aantal oudere chauffeurs afhaken richting 2020 en daardoor een vervangingsvraag ontstaan. “Dat is goed nieuws voor de sector.”

Meer jongeren in opleiding

Uit de inschrijvingen bij de mbo-opleidingen voor Chauffeur beroepsgoederenvervoer blijkt dat er veel meer jongeren aan deze opleiding willen beginnen, dan vooraf werd ingeschat. Bij sommige ROC’s is de inschrijving voor chauffeur meer dan verdubbeld.

Dat is goed nieuws voor de sector, stelt TLN. “We zien dat veel chauffeurs voor 2020 de pensioengerechtigde leeftijd gaan bereiken. Dat roept een vervangingsvraag op. Door de aantrekkende economie is er in een aantal deelmarkten ook sprake van verhoogde bedrijvigheid. Ook aan deze uitbreidingsvraag moet worden voldaan.”

De afgelopen jaren was er weinig vraag naar jonge vrachtautochauffeurs omdat de gaten vooral werden ingevuld door goedkope, Oost-Europese krachten. Echter is er steeds meer behoefte aan duidelijke communicatie en wordt de techniek in de wagens steeds ingewikkelder, waardoor bedrijven de voorkeur geven aan Nederlandse jongeren. Dat gaan opleiders van het C- en CE-rijbewijs ongetwijfeld merken de komende jaren.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vraag naar CE-rijbewijs gaat komende jaren stijgen | RijschoolPro

Vraag naar CE-rijbewijs gaat komende jaren stijgen

De markt voor rijopleidingen voor de vrachtauto met oplegger (CE) gaat de komende jaren waarschijnlijk flink groeien nu het aantal jongeren in opleiding tot vrachtautochauffeur weer aan het toenemen is. Er dreigt een tekort aan beroepschauffeurs door het hoge aantal gepensioneerden dat uit de sector stapt de komende jaren, en daarom hebben jongeren allemaal direct een baan als chauffeur.

Dat schrijft Transport en Logistiek Nederland. Zij zien een groot aantal oudere chauffeurs afhaken richting 2020 en daardoor een vervangingsvraag ontstaan. “Dat is goed nieuws voor de sector.”

Meer jongeren in opleiding

Uit de inschrijvingen bij de mbo-opleidingen voor Chauffeur beroepsgoederenvervoer blijkt dat er veel meer jongeren aan deze opleiding willen beginnen, dan vooraf werd ingeschat. Bij sommige ROC’s is de inschrijving voor chauffeur meer dan verdubbeld.

Dat is goed nieuws voor de sector, stelt TLN. “We zien dat veel chauffeurs voor 2020 de pensioengerechtigde leeftijd gaan bereiken. Dat roept een vervangingsvraag op. Door de aantrekkende economie is er in een aantal deelmarkten ook sprake van verhoogde bedrijvigheid. Ook aan deze uitbreidingsvraag moet worden voldaan.”

De afgelopen jaren was er weinig vraag naar jonge vrachtautochauffeurs omdat de gaten vooral werden ingevuld door goedkope, Oost-Europese krachten. Echter is er steeds meer behoefte aan duidelijke communicatie en wordt de techniek in de wagens steeds ingewikkelder, waardoor bedrijven de voorkeur geven aan Nederlandse jongeren. Dat gaan opleiders van het C- en CE-rijbewijs ongetwijfeld merken de komende jaren.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.