Rijschool België

Taal- en rijlessen moeten Vlaamse jongeren aan werk helpen

Om de jeugdwerkloosheid te bestrijden geeft de West-Vlaamse stad Oostende niet alleen taal- en sollicitatielessen aan 845 werkloze jongeren van allochtone afkomst, maar biedt ook 600 werklozen de mogelijkheid om goedkoop rijlessen te volgen. De rijlessen zijn ook bestemd voor jonge Vlamingen zonder baan.

Gebrek aan taalkennis en een beperkte mobiliteit vormen de grootste struikelblokken om aan het werk te komen, zo is gebleken. Daarom wil Oostende met name die problemen aanpakken. De stad heeft al jaren te kampen met een hoge jeugdwerkloosheid. Door de komt van vluchtelingen is dat aantal nog eens verhoogd.

Rijbewijs

Volgens burgemeester Johan Vande Lanotte van Oostende heeft gemiddeld 50 procent van de Vlaamse jongeren een rijbewijs, maar in Oostende is dat maar zo’n 20 procent. Onder allochtone jongeren is het percentage bijna nihil. Bovendien kunnen veel van hen ook niet fietsen, waardoor ze nog minder mobiel zijn. Via voordelige leningen krijgen 600 werklozen de kans om goedkoop rijles te volgen, voorafgegaan door theorielessen en oefeningen in een rijsimulator. Het idee is dat ze hun kansen op werk vergroten als ze mobieler zijn.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Taal- en rijlessen moeten Vlaamse jongeren aan werk helpen | RijschoolPro
Rijschool België

Taal- en rijlessen moeten Vlaamse jongeren aan werk helpen

Om de jeugdwerkloosheid te bestrijden geeft de West-Vlaamse stad Oostende niet alleen taal- en sollicitatielessen aan 845 werkloze jongeren van allochtone afkomst, maar biedt ook 600 werklozen de mogelijkheid om goedkoop rijlessen te volgen. De rijlessen zijn ook bestemd voor jonge Vlamingen zonder baan.

Gebrek aan taalkennis en een beperkte mobiliteit vormen de grootste struikelblokken om aan het werk te komen, zo is gebleken. Daarom wil Oostende met name die problemen aanpakken. De stad heeft al jaren te kampen met een hoge jeugdwerkloosheid. Door de komt van vluchtelingen is dat aantal nog eens verhoogd.

Rijbewijs

Volgens burgemeester Johan Vande Lanotte van Oostende heeft gemiddeld 50 procent van de Vlaamse jongeren een rijbewijs, maar in Oostende is dat maar zo’n 20 procent. Onder allochtone jongeren is het percentage bijna nihil. Bovendien kunnen veel van hen ook niet fietsen, waardoor ze nog minder mobiel zijn. Via voordelige leningen krijgen 600 werklozen de kans om goedkoop rijles te volgen, voorafgegaan door theorielessen en oefeningen in een rijsimulator. Het idee is dat ze hun kansen op werk vergroten als ze mobieler zijn.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.