Martin Boomsluiter

Titel Rijinstructeur van het Jaar naar Martin Boomsluiter

De titel Rijinstructeur van het Jaar 2017 is gegaan naar Martin Boomsluiter, een rijschoolhouder uit Gouda. Hij presteerde het beste in het uitvoeren van de bijzondere verrichtingen op het daarvoor aangelegde parcours tijdens de vijfde editie van de Lesauto Testdag. Verschillende rijinstructeurs probeerden op de juiste manier te fileparkeren en een bochtje achteruit te maken.

Het is de eerste keer dat deze prijs werd uitgereikt op de Lesauto Testdag op Vliegbasis Soesterberg. Daarom bleef het aantal deelnemers nu beperkt tot rond de dertig. De angst om niet goed te presteren, bleek toch nog voor veel instructeurs een hindernis. In totaal trok de Lesauto Testdag ongeveer 900 bezoekers.

Categorieën

Zowel voor de categorie C1E als voor de categorie B was een parcours uitgezet. Voor de categorie C1E moesten de deelnemers het recht achteruitrijden en achteruit rijden in/naar een denkbeeldige garage uitvoeren. Voor de categorie B viel de keuze op de bocht achteruit en het achteruit in fileparkeren. De lesvoertuigen werden beschikbaar gesteld door Lesautolease.nl.

De deskundige jury heeft gekeken naar de wijze waarop de rijinstructeurs de verschillende manoeuvres uitvoerden. De chauffeurs werden beoordeeld op uitvoering, snelheid, bediening en kijkgedrag, waarmee deze jury een oordeel kan vellen over de kennis die de rijinstructeurs hebben over de rijprocedures. De verkiezing was dan ook bedoeld om op een praktische manier de theorie te testen bij de instructeurs. Die kennis zegt wat over het vermogen van de instructeur om de leerlingen op de juiste en veilige manier instructies te geven.

Niet lastig

Winnaar Martin Boomsluiter is blij dat hij zich een jaar lang rijinstructeur van het jaar mag noemen. Aanvankelijk was hij niet van plan om mee te doen, maar toen een collega dat wel wilde, besloot hij ook een kans te wagen. “Het is nooit gek om een rondje te rijden in een nieuw voertuig.” Met het parcours had hij weinig moeite. “Ik vind het niet gauw lastig.”

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is redacteur van vakblad VerkeersNet en schrijft ook regelmatig voor de andere titels van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Titel Rijinstructeur van het Jaar naar Martin Boomsluiter | RijschoolPro
Martin Boomsluiter

Titel Rijinstructeur van het Jaar naar Martin Boomsluiter

De titel Rijinstructeur van het Jaar 2017 is gegaan naar Martin Boomsluiter, een rijschoolhouder uit Gouda. Hij presteerde het beste in het uitvoeren van de bijzondere verrichtingen op het daarvoor aangelegde parcours tijdens de vijfde editie van de Lesauto Testdag. Verschillende rijinstructeurs probeerden op de juiste manier te fileparkeren en een bochtje achteruit te maken.

Het is de eerste keer dat deze prijs werd uitgereikt op de Lesauto Testdag op Vliegbasis Soesterberg. Daarom bleef het aantal deelnemers nu beperkt tot rond de dertig. De angst om niet goed te presteren, bleek toch nog voor veel instructeurs een hindernis. In totaal trok de Lesauto Testdag ongeveer 900 bezoekers.

Categorieën

Zowel voor de categorie C1E als voor de categorie B was een parcours uitgezet. Voor de categorie C1E moesten de deelnemers het recht achteruitrijden en achteruit rijden in/naar een denkbeeldige garage uitvoeren. Voor de categorie B viel de keuze op de bocht achteruit en het achteruit in fileparkeren. De lesvoertuigen werden beschikbaar gesteld door Lesautolease.nl.

De deskundige jury heeft gekeken naar de wijze waarop de rijinstructeurs de verschillende manoeuvres uitvoerden. De chauffeurs werden beoordeeld op uitvoering, snelheid, bediening en kijkgedrag, waarmee deze jury een oordeel kan vellen over de kennis die de rijinstructeurs hebben over de rijprocedures. De verkiezing was dan ook bedoeld om op een praktische manier de theorie te testen bij de instructeurs. Die kennis zegt wat over het vermogen van de instructeur om de leerlingen op de juiste en veilige manier instructies te geven.

Niet lastig

Winnaar Martin Boomsluiter is blij dat hij zich een jaar lang rijinstructeur van het jaar mag noemen. Aanvankelijk was hij niet van plan om mee te doen, maar toen een collega dat wel wilde, besloot hij ook een kans te wagen. “Het is nooit gek om een rondje te rijden in een nieuw voertuig.” Met het parcours had hij weinig moeite. “Ik vind het niet gauw lastig.”

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is redacteur van vakblad VerkeersNet en schrijft ook regelmatig voor de andere titels van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.