rechtbank

Werkstraf voor aanranding geëist tegen rijschoolhouder

Tegen een 63-jarige rijschoolhouder uit de provincie Drenthe is bij de rechtbank in Groningen deze week een werkstraf geëist van 180 uur en een gevangenisstraf van twee maanden voorwaardelijk. De man wordt ervan beschuldigd dat hij een leerlinge aangerand zou hebben. De rijschoolhouder ontkent de aantijgingen. Hij zou vals beschuldigd zijn door de vrouw.

De officier van justitie vond de ontkenningen van de man niet waarschijnlijk. De rijschoolhouder zou de leerlinge bij hem thuis privéles hebben gegeven en haar daar een aantal keren aangerand hebben in oktober en november 2014. Ook onderhield hij via Facebook en WhatsApp contact met de jonge vrouw, waarin hij haar onder meer ‘schatje’ en ‘lieverdje’ noemde. Hij dacht dat dat taalgebruik normaal was op sociale media. De leerlinge was er niet van gediend. De strafeis van de officier van justitie is onder meer gebaseerd op de inhoud van intieme WhatsApp-berichten van de man.

Op donderdag 29 september doet de rechtbank uitspraak.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Werkstraf voor aanranding geëist tegen rijschoolhouder | RijschoolPro
rechtbank

Werkstraf voor aanranding geëist tegen rijschoolhouder

Tegen een 63-jarige rijschoolhouder uit de provincie Drenthe is bij de rechtbank in Groningen deze week een werkstraf geëist van 180 uur en een gevangenisstraf van twee maanden voorwaardelijk. De man wordt ervan beschuldigd dat hij een leerlinge aangerand zou hebben. De rijschoolhouder ontkent de aantijgingen. Hij zou vals beschuldigd zijn door de vrouw.

De officier van justitie vond de ontkenningen van de man niet waarschijnlijk. De rijschoolhouder zou de leerlinge bij hem thuis privéles hebben gegeven en haar daar een aantal keren aangerand hebben in oktober en november 2014. Ook onderhield hij via Facebook en WhatsApp contact met de jonge vrouw, waarin hij haar onder meer ‘schatje’ en ‘lieverdje’ noemde. Hij dacht dat dat taalgebruik normaal was op sociale media. De leerlinge was er niet van gediend. De strafeis van de officier van justitie is onder meer gebaseerd op de inhoud van intieme WhatsApp-berichten van de man.

Op donderdag 29 september doet de rechtbank uitspraak.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.