scooter, brommer

Brommer- en scooterkoeriers leren veiliger rijden

Om bestuurders van brommers en scooters veiliger te laten rijden heeft de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) voor deze groep een korte praktijkgerichte cursus ontwikkeld. Dankzij een subsidie kunnen ondernemers in het oosten van het land hun werknemers gratis op cursus sturen.

Het oostelijk Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid (ROV Oost-Nederland) stelt de financiële bijdrage beschikbaar namens gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen. Het gaat om een bedrag van ongeveer 10.000 euro, goed voor zo’n honderd cursisten. Met de cursus VRO Risico Brommer mikt KNMV onder meer op maaltijdbezorgers of postbezorgers die gebruik maken van brommers of scooters. Domino’s Pizza is een van de eerste bedrijven die hun koeriers laten bijscholen.

Irritaties

Met de cursus wil de KNMV een bijdrage leveren aan het verminderen van het aantal ongelukken waarbij brommers of scooters bij betrokken zijn. Ook draait het om bewustwording. De bestuurders krijgen ook inzicht in de irritaties die ze met hun rijgedrag soms oproepen bij andere weggebruikers.

Aan de hand van oefeningen en videobeelden leren de bestuurders hoe ze hun rijgedrag kunnen verbeteren en hoe ze zich veiliger in het verkeer kunnen bewegen. Met een coach gaan de cursisten de weg op. Die bespreekt na afloop van de rit hoe het ging en wat er beter kan aan de hand van beelden die gemaakt zijn met een action cam. De cursus duurt een halve dag.

Motorrijders

De cursus VRO Risico Brommer komt voort uit een vergelijkbare cursus voor motorrijders, die al een aantal jaren bestaat. De cursus voor brommers wordt net als andere korte bijscholingen van de KNMV gegeven door de eigen instructeurs van de belangenbehartiger.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Brommer- en scooterkoeriers leren veiliger rijden | RijschoolPro
scooter, brommer

Brommer- en scooterkoeriers leren veiliger rijden

Om bestuurders van brommers en scooters veiliger te laten rijden heeft de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) voor deze groep een korte praktijkgerichte cursus ontwikkeld. Dankzij een subsidie kunnen ondernemers in het oosten van het land hun werknemers gratis op cursus sturen.

Het oostelijk Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid (ROV Oost-Nederland) stelt de financiële bijdrage beschikbaar namens gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen. Het gaat om een bedrag van ongeveer 10.000 euro, goed voor zo’n honderd cursisten. Met de cursus VRO Risico Brommer mikt KNMV onder meer op maaltijdbezorgers of postbezorgers die gebruik maken van brommers of scooters. Domino’s Pizza is een van de eerste bedrijven die hun koeriers laten bijscholen.

Irritaties

Met de cursus wil de KNMV een bijdrage leveren aan het verminderen van het aantal ongelukken waarbij brommers of scooters bij betrokken zijn. Ook draait het om bewustwording. De bestuurders krijgen ook inzicht in de irritaties die ze met hun rijgedrag soms oproepen bij andere weggebruikers.

Aan de hand van oefeningen en videobeelden leren de bestuurders hoe ze hun rijgedrag kunnen verbeteren en hoe ze zich veiliger in het verkeer kunnen bewegen. Met een coach gaan de cursisten de weg op. Die bespreekt na afloop van de rit hoe het ging en wat er beter kan aan de hand van beelden die gemaakt zijn met een action cam. De cursus duurt een halve dag.

Motorrijders

De cursus VRO Risico Brommer komt voort uit een vergelijkbare cursus voor motorrijders, die al een aantal jaren bestaat. De cursus voor brommers wordt net als andere korte bijscholingen van de KNMV gegeven door de eigen instructeurs van de belangenbehartiger.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.