boete, politie

Man met voorlopig rijbewijs richt ravage aan

Een man met een voorlopig rijbewijs heeft afgelopen weekend een ravage aangericht in het Belgische Harelbeke. De man werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gevolgd door de politie nadat hij een reeks verkeersovertredingen had begaan. Hij was door rood licht gereden en reed een straat in waar eenrichtingsverkeer geldt. 

Agenten zagen dit gebeuren en volgden de man vanuit een anonieme wagen, zo vertelde de politie aan Het Nieuwsblad. Ze maanden de jonge bestuurder te stoppen. De man sloeg vervolgens op de vlucht, de agenten zetten de achtervolging in.

Glad wegdek

Op een kruispunt  in Harelbeke ging het mis. De bestuurder miste zijn bocht, slipte over het gladde wegdek en ramde twee geparkeerde wagens en een gevel van een woning. De man kwam er zelf zonder kleerscheuren vanaf, maar zijn wagen is total loss. De wagens die hij had geramd, hebben veel schade opgelopen doordat ze door de klap gekatapulteerd werden. De voordeur van de woning moest gestut worden.

Forse boete

De man kan een hoge boete verwachten: hij had niet alleen te veel gedronken, hij mocht met zijn voorlopig rijbewijs de weg helemaal niet op. Hij moet verschijnen bij de politierechter.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Man met voorlopig rijbewijs richt ravage aan”

Amptenaar|19.10.16|21:25

Dus België geeft dus kwalitatief slecht rijles. Ook toe aan vernieuwing.
IBKI België heeft praktijkbegeleiding nodig blijkbaar.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.