Uitreiking Paul Nouwen Aanmoedigingsprijs aan Ernest Alvares

Verkeersschool Veronica wint aanmoedigingsprijs Paul Nouwen

Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool uit Utrecht heeft maandagmiddag de Paul Nouwen aanmoedigingsprijs gekregen. De uitreiking was in het bijzijn van minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Alvares kreeg deze prijs vanwege zijn nieuwe elektrische rijopleiding waarbij kandidaten direct onderdeel worden van een deelautoplan in Utrecht.

De prijs werd uitgereikt in automuseum Louwman in Den Haag. De Paul Nouwen Award is een tweejaarlijkse prijs die wordt toegekend aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van innovatie en mobiliteit. De prijs is in navolging van de naamgever van de Stichting, Paul Nouwen.

Groot netwerk

“Ik ben natuurlijk zelf heel blij met de prijs, maar ik ben er ook trots op dat we zoiets in onze rijschoolbranche binnen kunnen halen”, zegt Alvares. “Hiermee kunnen we de branche op de kaart zetten. Hopelijk stimuleert het anderen niet stil te blijven zitten.”

De aanmoedigingsprijs is geen geldbedrag, maar een netwerk aan contacten, legt Ernest Alvares uit. “Ik heb toegang tot een netwerk waarbij mensen me letterlijk vragen of ze me kunnen helpen. Ik was alleen vandaag al verbaasd over hoeveel mensen uit de automotive wereld iets voor me kunnen betekenen. Ik heb een heleboel visitekaartjes gekregen.”

Elektrische rijopleiding

Verkeersschool Veronica biedt sinds begin 2016 een elektrische rijopleiding in samenwerking met Renault. Deelnemers volgen hun opleiding na een reeks simulatorlessen in een elektrische auto. Een belangrijk deel van het pakket is dat een leerling direct onderdeel wordt van een deelautoplan in Utrecht. Alvares begon met één Renault Zoë, maar is dit jaar al uitgebreid naar drie elektrische auto’s. Volgend jaar komen er nog twee bij.

Renault plaatst daarnaast 150 elektrische deelauto’s in Utrecht voor openbaar gebruik. De eerste twintig komen in februari 2017, waarvan ook een gedeelte wordt gebruikt als lesauto. De leerlingen kunnen voor 99 euro per maand gebruikmaken van de elektrische auto’s. Het idee van Alvares is dat op die manier worden ‘opgevoed’ met de gedachte dat het normaal is om een auto te delen.

Rijschoolbranche

Na afloop van de uitreiking stuurde de minister een tweet uit met een foto van Ernest Alvares met zijn aanmoedigingsprijs. Alvares was enthousiast over haar: “Ze is makkelijk benaderbaar, ze communiceert in een hele eenvoudige taal. Ze ziet geen beren op de weg en je merkt dat ze echt van innovatie houdt.”

“Ik heb de minister ook een aantal aandachtspunten meegegeven. Zo heb ik gevraagd om subsidies voor deze rijopleiding. Maar ik heb ook gepleit voor meer niveau in de rijschoolbranche, bijvoorbeeld door de eis te stellen dat toekomstige rijinstructeurs minimaal een mbo 4- of havo-diploma moeten hebben voor het afnemen van het IBKI-examen. Ik ben ervan overtuigd dat ze iets met deze punten gaat doen.”

schermafbeelding-2016-11-14-om-16-44-34

Winnaar award

Ernest Alvares kreeg de prijs uit handen van Robin Berg, die zelf de award binnensleepte. Berg, eveneens uit Utrecht, kreeg de award uit handen van minister Schultz van Haegen vanwege de door hem ontwikkelde vehicle-to-grid laadpaal. Deze laadpaal kan in combinatie met zonnepanelen zonne-energie aan elektrische auto’s leveren, maar kan die energie uit auto’s ook weer terughalen en beschikbaar maken, bijvoorbeeld in de avond wanneer bij huishoudens veel om energie gevraagd wordt.

Bekijk ook: Rijschool innoveert met combinatie elektrische rijlessen en deelautoplan

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verkeersschool Veronica wint aanmoedigingsprijs Paul Nouwen | RijschoolPro
Uitreiking Paul Nouwen Aanmoedigingsprijs aan Ernest Alvares

Verkeersschool Veronica wint aanmoedigingsprijs Paul Nouwen

Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool uit Utrecht heeft maandagmiddag de Paul Nouwen aanmoedigingsprijs gekregen. De uitreiking was in het bijzijn van minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Alvares kreeg deze prijs vanwege zijn nieuwe elektrische rijopleiding waarbij kandidaten direct onderdeel worden van een deelautoplan in Utrecht.

De prijs werd uitgereikt in automuseum Louwman in Den Haag. De Paul Nouwen Award is een tweejaarlijkse prijs die wordt toegekend aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van innovatie en mobiliteit. De prijs is in navolging van de naamgever van de Stichting, Paul Nouwen.

Groot netwerk

“Ik ben natuurlijk zelf heel blij met de prijs, maar ik ben er ook trots op dat we zoiets in onze rijschoolbranche binnen kunnen halen”, zegt Alvares. “Hiermee kunnen we de branche op de kaart zetten. Hopelijk stimuleert het anderen niet stil te blijven zitten.”

De aanmoedigingsprijs is geen geldbedrag, maar een netwerk aan contacten, legt Ernest Alvares uit. “Ik heb toegang tot een netwerk waarbij mensen me letterlijk vragen of ze me kunnen helpen. Ik was alleen vandaag al verbaasd over hoeveel mensen uit de automotive wereld iets voor me kunnen betekenen. Ik heb een heleboel visitekaartjes gekregen.”

Elektrische rijopleiding

Verkeersschool Veronica biedt sinds begin 2016 een elektrische rijopleiding in samenwerking met Renault. Deelnemers volgen hun opleiding na een reeks simulatorlessen in een elektrische auto. Een belangrijk deel van het pakket is dat een leerling direct onderdeel wordt van een deelautoplan in Utrecht. Alvares begon met één Renault Zoë, maar is dit jaar al uitgebreid naar drie elektrische auto’s. Volgend jaar komen er nog twee bij.

Renault plaatst daarnaast 150 elektrische deelauto’s in Utrecht voor openbaar gebruik. De eerste twintig komen in februari 2017, waarvan ook een gedeelte wordt gebruikt als lesauto. De leerlingen kunnen voor 99 euro per maand gebruikmaken van de elektrische auto’s. Het idee van Alvares is dat op die manier worden ‘opgevoed’ met de gedachte dat het normaal is om een auto te delen.

Rijschoolbranche

Na afloop van de uitreiking stuurde de minister een tweet uit met een foto van Ernest Alvares met zijn aanmoedigingsprijs. Alvares was enthousiast over haar: “Ze is makkelijk benaderbaar, ze communiceert in een hele eenvoudige taal. Ze ziet geen beren op de weg en je merkt dat ze echt van innovatie houdt.”

“Ik heb de minister ook een aantal aandachtspunten meegegeven. Zo heb ik gevraagd om subsidies voor deze rijopleiding. Maar ik heb ook gepleit voor meer niveau in de rijschoolbranche, bijvoorbeeld door de eis te stellen dat toekomstige rijinstructeurs minimaal een mbo 4- of havo-diploma moeten hebben voor het afnemen van het IBKI-examen. Ik ben ervan overtuigd dat ze iets met deze punten gaat doen.”

schermafbeelding-2016-11-14-om-16-44-34

Winnaar award

Ernest Alvares kreeg de prijs uit handen van Robin Berg, die zelf de award binnensleepte. Berg, eveneens uit Utrecht, kreeg de award uit handen van minister Schultz van Haegen vanwege de door hem ontwikkelde vehicle-to-grid laadpaal. Deze laadpaal kan in combinatie met zonnepanelen zonne-energie aan elektrische auto’s leveren, maar kan die energie uit auto’s ook weer terughalen en beschikbaar maken, bijvoorbeeld in de avond wanneer bij huishoudens veel om energie gevraagd wordt.

Bekijk ook: Rijschool innoveert met combinatie elektrische rijlessen en deelautoplan

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.