CBR, theorie, examenzaal, examen

CBR maakt tarieven voor 2017 bekend

Het CBR heeft de tarieven voor de producten en diensten voor 2017 bekendgemaakt. Het praktijkexamen voor auto gaat 100 euro kosten, dat is nu nog 98,25 euro. Het theorie-examen A, B, en AM stijgt licht van 31 euro naar 31,25. De eigen verklaring wordt een euro duurder: 33,80 euro. 

De bedragen voor 2017 zijn dinsdagmiddag gepubliceerd. Het praktijkexamen voor de bromfiets (AM2) stijgt van 104 naar 106 euro. Bij motorfietsen (A, A1, A2) wordt zowel het praktijkexamen voertuigbeheersing als de verkeersdeelneming een euro duurder, respectievelijk 61 en 108 euro.

Kosten voor onderzoek

Nieuw zijn de kosten voor onderzoeken die volgen nadat de politie melding heeft gedaan van een bestuurder die vermoedelijk medisch ongeschikt of onvoldoende rijvaardig is. De prijs hiervan ligt op minimaal 384 euro, maar kan flink oplopen. “Tot nu toe betaalde de overheid deze onderzoeken volledig”, meldt het CBR. “Vanuit de gedachte dat iedereen een eigen verantwoordelijkheid heeft voor veilige verkeersdeelname, moeten rijbewijshouders deze onderzoeken vanaf januari 2017 geheel of gedeeltelijk zelf gaan betalen.”

Het CBR adviseert bestuurders die twijfelen aan hun rijgeschiktheid niet meer te rijden of zelf het initiatief te nemen voor een medische keuring, omdat die kosten in dat geval flink lager liggen: 33,80 euro.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR maakt tarieven voor 2017 bekend | RijschoolPro
CBR, theorie, examenzaal, examen

CBR maakt tarieven voor 2017 bekend

Het CBR heeft de tarieven voor de producten en diensten voor 2017 bekendgemaakt. Het praktijkexamen voor auto gaat 100 euro kosten, dat is nu nog 98,25 euro. Het theorie-examen A, B, en AM stijgt licht van 31 euro naar 31,25. De eigen verklaring wordt een euro duurder: 33,80 euro. 

De bedragen voor 2017 zijn dinsdagmiddag gepubliceerd. Het praktijkexamen voor de bromfiets (AM2) stijgt van 104 naar 106 euro. Bij motorfietsen (A, A1, A2) wordt zowel het praktijkexamen voertuigbeheersing als de verkeersdeelneming een euro duurder, respectievelijk 61 en 108 euro.

Kosten voor onderzoek

Nieuw zijn de kosten voor onderzoeken die volgen nadat de politie melding heeft gedaan van een bestuurder die vermoedelijk medisch ongeschikt of onvoldoende rijvaardig is. De prijs hiervan ligt op minimaal 384 euro, maar kan flink oplopen. “Tot nu toe betaalde de overheid deze onderzoeken volledig”, meldt het CBR. “Vanuit de gedachte dat iedereen een eigen verantwoordelijkheid heeft voor veilige verkeersdeelname, moeten rijbewijshouders deze onderzoeken vanaf januari 2017 geheel of gedeeltelijk zelf gaan betalen.”

Het CBR adviseert bestuurders die twijfelen aan hun rijgeschiktheid niet meer te rijden of zelf het initiatief te nemen voor een medische keuring, omdat die kosten in dat geval flink lager liggen: 33,80 euro.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.