snelweg

Engelse rijbewijsleerling mag straks ook op snelweg rijden

Rijbewijsleerlingen mogen in Engeland straks ook rijles krijgen op de snelweg. Momenteel is dat niet toegestaan. Bestuurders die nog maar net hun rijbewijs hebben, kiezen uit angst voor de snelweg nu nog eerder voor binnenwegen, die vaak veel gevaarlijker zijn. De nieuwe regels moeten hier verandering in brengen. 

Op dit moment nemen sommige Engelse bestuurders na het behalen van het rijbewijs een extra rijles om ervaring op te doen op de snelweg. Leerlingen die het autorijden al aardig onder de knie hebben, kunnen met het ingaan van de nieuwe wet ook enkele rijlessen krijgen op de Engelse snelweg. Het is aan de rijinstructeur om te bepalen wanneer de leerling daar klaar voor is, melden autoriteiten.

Meer ervaring

De nieuwe regelgeving moet ervoor zorgen dat de leerlingen meer ervaringen en vaardigheden meekrijgen tijdens de opleiding. Zoals bijvoorbeeld in het in- en uitvoegen op de snelweg en het wisselen van rijbaan. Ook kunnen ze op deze manier hun kennis van de theorie in de praktijk brengen. Volgens verkeersminister Andrew Jones is Engeland een van de landen met de veiligste wegen ter wereld, die met deze maatregel nog veiliger moeten worden.

Geïntimideerd

De Royal Automobile Club Foundation is blij met de wetswijziging: “De snelwegen zijn de veiligste wegen, maar ze kunnen alles behalve veilig voelen voor nieuwe bestuurders. Veel bestuurders voelen zich zo geïntimideerd door het verkeer om hen heen, dat ze eerder voor andere wegen kiezen die statistisch gezien gevaarlijker zijn.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Engelse rijbewijsleerling mag straks ook op snelweg rijden”

Leon Janssen|04.01.17|22:14

Wat een vreemde gewoonte zeg?
je kunt nu dus alleen maar training volgen nadat je eerst geslaagd bent. Maar als je het zelf wilt proberen zonder enige verkeersinzichtelijke kennis “ja dat mag wel hoor” en dan vragen ze zich af waarom het zovaak fout gaat om de hogere snelheidswegen.. ongelofelijk dit?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Engelse rijbewijsleerling mag straks ook op snelweg rijden | RijschoolPro
snelweg

Engelse rijbewijsleerling mag straks ook op snelweg rijden

Rijbewijsleerlingen mogen in Engeland straks ook rijles krijgen op de snelweg. Momenteel is dat niet toegestaan. Bestuurders die nog maar net hun rijbewijs hebben, kiezen uit angst voor de snelweg nu nog eerder voor binnenwegen, die vaak veel gevaarlijker zijn. De nieuwe regels moeten hier verandering in brengen. 

Op dit moment nemen sommige Engelse bestuurders na het behalen van het rijbewijs een extra rijles om ervaring op te doen op de snelweg. Leerlingen die het autorijden al aardig onder de knie hebben, kunnen met het ingaan van de nieuwe wet ook enkele rijlessen krijgen op de Engelse snelweg. Het is aan de rijinstructeur om te bepalen wanneer de leerling daar klaar voor is, melden autoriteiten.

Meer ervaring

De nieuwe regelgeving moet ervoor zorgen dat de leerlingen meer ervaringen en vaardigheden meekrijgen tijdens de opleiding. Zoals bijvoorbeeld in het in- en uitvoegen op de snelweg en het wisselen van rijbaan. Ook kunnen ze op deze manier hun kennis van de theorie in de praktijk brengen. Volgens verkeersminister Andrew Jones is Engeland een van de landen met de veiligste wegen ter wereld, die met deze maatregel nog veiliger moeten worden.

Geïntimideerd

De Royal Automobile Club Foundation is blij met de wetswijziging: “De snelwegen zijn de veiligste wegen, maar ze kunnen alles behalve veilig voelen voor nieuwe bestuurders. Veel bestuurders voelen zich zo geïntimideerd door het verkeer om hen heen, dat ze eerder voor andere wegen kiezen die statistisch gezien gevaarlijker zijn.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Engelse rijbewijsleerling mag straks ook op snelweg rijden”

Leon Janssen|04.01.17|22:14

Wat een vreemde gewoonte zeg?
je kunt nu dus alleen maar training volgen nadat je eerst geslaagd bent. Maar als je het zelf wilt proberen zonder enige verkeersinzichtelijke kennis “ja dat mag wel hoor” en dan vragen ze zich af waarom het zovaak fout gaat om de hogere snelheidswegen.. ongelofelijk dit?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.