LV

Dronken rijinstructeur kan botsing niet voorkomen

Een 57-jarige rijinstructeur uit Duitsland is afgelopen week zijn rijbevoegdheid kwijtgeraakt na een ongeval in Drensteinfurt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Zijn 17-jarige leerling botste tegen een muur van een huis, terwijl de rijinstructeur dronken naast hem zat.

Het incident gebeurde afgelopen dinsdag. De twee bleven ongedeerd, melden Duitse Media. Volgens de politie verloor de leerling in een bocht de macht over het stuur. De beschonken rijinstructeur kon dit niet meer corrigeren, waarna de auto tegen het huis botste.

Een alcoholtest van de politie wees uit dat de leraar onder invloed van alcohol was. Hij moest zowel zijn rijbewijs als zijn lesbevoegdheid inleveren. In Nederland kan de politie niet de WRM-pas van instructeurs afpakken. Wel kan de politie het rijbewijs invorderen, waardoor de instructeur ook geen les meer mag geven.

Bekijk ook:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dronken rijinstructeur kan botsing niet voorkomen | RijschoolPro
LV

Dronken rijinstructeur kan botsing niet voorkomen

Een 57-jarige rijinstructeur uit Duitsland is afgelopen week zijn rijbevoegdheid kwijtgeraakt na een ongeval in Drensteinfurt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Zijn 17-jarige leerling botste tegen een muur van een huis, terwijl de rijinstructeur dronken naast hem zat.

Het incident gebeurde afgelopen dinsdag. De twee bleven ongedeerd, melden Duitse Media. Volgens de politie verloor de leerling in een bocht de macht over het stuur. De beschonken rijinstructeur kon dit niet meer corrigeren, waarna de auto tegen het huis botste.

Een alcoholtest van de politie wees uit dat de leraar onder invloed van alcohol was. Hij moest zowel zijn rijbewijs als zijn lesbevoegdheid inleveren. In Nederland kan de politie niet de WRM-pas van instructeurs afpakken. Wel kan de politie het rijbewijs invorderen, waardoor de instructeur ook geen les meer mag geven.

Bekijk ook:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.