Lesbord, rijles

Agent stapt achterin lesauto: leerling zet achtervolging in

Een rijschoolleerling heeft dinsdag even de rol van de politie overgenomen toen agenten de lesauto nodig hadden voor een achtervolging. Een agent stapte in Nieuwegein achterin de auto om zo jongeren aan te kunnen houden die op de vlucht waren geslagen.

Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding over een groep jongeren die overlast hadden veroorzaakt ter hoogte van de Fokkesteeg. Agenten die ter plaatse waren, zagen een aantal jongeren wegrennen, waarna de achtervolging te voet werd ingezet.

Aanhouding

Een van de agenten zag een lesauto rijden die op dat moment gebruikt werd voor rijles. Hij stapte in en vroeg de leerling en rijinstructeur achter de jongeren aan te rijden. De achtervolging duurde volgens een politiewoordvoerder niet erg lang, maar het het optreden van de leerling was wel succesvol: de agenten konden op de Rapenburgerschans, zo’n 700 meter verderop, een van de jongeren aanhouden.

Het gaat om een 21-jarige inwoner van Nieuwegein. Op de Hoornseschans werd ook nog een 26-jarige plaatsgenoot opgepakt. De rijschoolhouder en de leerling werden door de agenten bedankt voor hun medewerking.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Agent stapt achterin lesauto: leerling zet achtervolging in | RijschoolPro
Lesbord, rijles

Agent stapt achterin lesauto: leerling zet achtervolging in

Een rijschoolleerling heeft dinsdag even de rol van de politie overgenomen toen agenten de lesauto nodig hadden voor een achtervolging. Een agent stapte in Nieuwegein achterin de auto om zo jongeren aan te kunnen houden die op de vlucht waren geslagen.

Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding over een groep jongeren die overlast hadden veroorzaakt ter hoogte van de Fokkesteeg. Agenten die ter plaatse waren, zagen een aantal jongeren wegrennen, waarna de achtervolging te voet werd ingezet.

Aanhouding

Een van de agenten zag een lesauto rijden die op dat moment gebruikt werd voor rijles. Hij stapte in en vroeg de leerling en rijinstructeur achter de jongeren aan te rijden. De achtervolging duurde volgens een politiewoordvoerder niet erg lang, maar het het optreden van de leerling was wel succesvol: de agenten konden op de Rapenburgerschans, zo’n 700 meter verderop, een van de jongeren aanhouden.

Het gaat om een 21-jarige inwoner van Nieuwegein. Op de Hoornseschans werd ook nog een 26-jarige plaatsgenoot opgepakt. De rijschoolhouder en de leerling werden door de agenten bedankt voor hun medewerking.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.