Brommerles, rijschool SnelWeg, scooterles, De Snelheid

Steeds minder jongeren in bezit van snorfiets

Steeds minder jongeren hebben een snorfiets. Slechts 0,5 procent van alle snorfietsen in Nederland zijn in bezit van 16- en 17-jarigen. Wel wordt dit vervoersmiddel steeds populairder onder 30-plussers. Zij gebruiken het voornamelijk voor woon-werkverkeer en voor vervoer in de stad. De verkoop van snorfietsen is dan ook opnieuw toegenomen, blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC. 

In de eerste vier maanden van 2017 zijn in Nederland 13.549 nieuwe snorfietsen verkocht. Dat is ruim 11 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal staan er nu bijna 700.000 snorfietsen geregistreerd, een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden.

Effect 2toDrive

In die tien jaar is vooral onder 30-plussers de vraag naar snorfietsen gegroeid. Het aantal jongeren van 16 en 17 jaar met zulke tweewielers is juist afgenomen. Slechts 0,5 procent van alle snorfietsen is in bezit van minderjarigen. RAI Vereniging en BOVAG zien daarbij het effect van 2toDrive: doordat jongeren al vanaf 16,5 jaar starten met autorijles, neemt de populariteit van zowel de brom- als de snorfiets onder deze doelgroep af.

Dichtslibbende binnensteden

Tweederde van de snorfietsen is in bezit van 30-plussers. Vooral bij mensen tussen de 46 en 55 jaar is het voertuig populair, zij bezitten bijna een kwart van het totaal. Het gros van de snorfietsbezitters heeft het voertuig dan ook als volwaardig alternatief voor woon-werk- en stadsverkeer, blijkt uit de cijfers.

Door anti-autobeleid van stadsbesturen, dichtslibbende binnensteden en parkeerproblemen kiezen steeds meer mensen voor een gemotoriseerde tweewieler om toch snel en efficiënt op de plek van bestemming te komen, schrijven de organisaties.

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Steeds minder jongeren in bezit van snorfiets | RijschoolPro
Brommerles, rijschool SnelWeg, scooterles, De Snelheid

Steeds minder jongeren in bezit van snorfiets

Steeds minder jongeren hebben een snorfiets. Slechts 0,5 procent van alle snorfietsen in Nederland zijn in bezit van 16- en 17-jarigen. Wel wordt dit vervoersmiddel steeds populairder onder 30-plussers. Zij gebruiken het voornamelijk voor woon-werkverkeer en voor vervoer in de stad. De verkoop van snorfietsen is dan ook opnieuw toegenomen, blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC. 

In de eerste vier maanden van 2017 zijn in Nederland 13.549 nieuwe snorfietsen verkocht. Dat is ruim 11 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal staan er nu bijna 700.000 snorfietsen geregistreerd, een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden.

Effect 2toDrive

In die tien jaar is vooral onder 30-plussers de vraag naar snorfietsen gegroeid. Het aantal jongeren van 16 en 17 jaar met zulke tweewielers is juist afgenomen. Slechts 0,5 procent van alle snorfietsen is in bezit van minderjarigen. RAI Vereniging en BOVAG zien daarbij het effect van 2toDrive: doordat jongeren al vanaf 16,5 jaar starten met autorijles, neemt de populariteit van zowel de brom- als de snorfiets onder deze doelgroep af.

Dichtslibbende binnensteden

Tweederde van de snorfietsen is in bezit van 30-plussers. Vooral bij mensen tussen de 46 en 55 jaar is het voertuig populair, zij bezitten bijna een kwart van het totaal. Het gros van de snorfietsbezitters heeft het voertuig dan ook als volwaardig alternatief voor woon-werk- en stadsverkeer, blijkt uit de cijfers.

Door anti-autobeleid van stadsbesturen, dichtslibbende binnensteden en parkeerproblemen kiezen steeds meer mensen voor een gemotoriseerde tweewieler om toch snel en efficiënt op de plek van bestemming te komen, schrijven de organisaties.

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.