Vrachtauto met openstaande klep ramt lesauto

De vrachtwagen komt met open klep de lesauto tegemoet rijden. Beeld: RTV Utrecht

Een rijinstructeur en zijn leerling zijn vorige week in Amersfoort in de lesauto geramd door een vrachtauto. De lesauto stond stil toen de vrachtauto met een openstaande klep van de binnenlader hen tegemoet reed. De chauffeur had vermoedelijk niet door dat de klep open stond. Niemand raakte gewond, er ontstond alleen blikschade.

De aanrijding gebeurde op een verlaten industrieterrein in de Amersfoortse wijk Vathorst, meldt RTV Utrecht. Rijinstructeur Johan IJzerman die op de bijrijdersstoel zat, was zijn leerling Demi Dieters uitleg aan het geven vanuit een boek toen hij de vrachtauto op zich af zag komen. Hij probeerde de chauffeur nog te waarschuwen door te claxonneren, maar dat mocht niet baten. De klep ramde de auto maar miste net de voorruit.

Dashcam

“Ik wist niet zo goed wat ik moest doen. Ik ben maar een beetje de andere kant op gaan leunen”, zegt de geschrokken leerling Demi Dieters tegen RTV Utrecht. Het was nog maar de eerste rijles van Dieters.

Beelden van het ongeval zijn vastgelegd met een dashcam in de lesauto. IJzerman vroeg zich na de aanrijding af of hij iets had kunnen doen om zijn leerling en zichzelf in veiligheid te brengen. “Ik bekeek later dat filmpje en zag dat ik inderdaad helemaal niks had kunnen doen.”

Hoewel Demi erg geschrokken is stapt ze volgende week weer gewoon in de lesauto, vertelt ze tegen de regionale omroep. “Het gebeurde terwijl we stilstonden, dus het had niet echt iets met de rijden zelf te maken.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Vrachtauto met openstaande klep ramt lesauto”

Danny Kaspers|29.05.17|14:52

Claxoneren geen zin? Dus de chauffeur heeft hem schijnbaar nooit gehoord? Volgens mij leer je in les 1 dat je je raampjes open moet zetten….. gelukkig goed afgelopen, er zijn de afgelopen tijd al zat verschrikkelijke ongevallen met vrachtauto’s gebeurd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vrachtauto met openstaande klep ramt lesauto | RijschoolPro

Vrachtauto met openstaande klep ramt lesauto

De vrachtwagen komt met open klep de lesauto tegemoet rijden. Beeld: RTV Utrecht

Een rijinstructeur en zijn leerling zijn vorige week in Amersfoort in de lesauto geramd door een vrachtauto. De lesauto stond stil toen de vrachtauto met een openstaande klep van de binnenlader hen tegemoet reed. De chauffeur had vermoedelijk niet door dat de klep open stond. Niemand raakte gewond, er ontstond alleen blikschade.

De aanrijding gebeurde op een verlaten industrieterrein in de Amersfoortse wijk Vathorst, meldt RTV Utrecht. Rijinstructeur Johan IJzerman die op de bijrijdersstoel zat, was zijn leerling Demi Dieters uitleg aan het geven vanuit een boek toen hij de vrachtauto op zich af zag komen. Hij probeerde de chauffeur nog te waarschuwen door te claxonneren, maar dat mocht niet baten. De klep ramde de auto maar miste net de voorruit.

Dashcam

“Ik wist niet zo goed wat ik moest doen. Ik ben maar een beetje de andere kant op gaan leunen”, zegt de geschrokken leerling Demi Dieters tegen RTV Utrecht. Het was nog maar de eerste rijles van Dieters.

Beelden van het ongeval zijn vastgelegd met een dashcam in de lesauto. IJzerman vroeg zich na de aanrijding af of hij iets had kunnen doen om zijn leerling en zichzelf in veiligheid te brengen. “Ik bekeek later dat filmpje en zag dat ik inderdaad helemaal niks had kunnen doen.”

Hoewel Demi erg geschrokken is stapt ze volgende week weer gewoon in de lesauto, vertelt ze tegen de regionale omroep. “Het gebeurde terwijl we stilstonden, dus het had niet echt iets met de rijden zelf te maken.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Vrachtauto met openstaande klep ramt lesauto”

Danny Kaspers|29.05.17|14:52

Claxoneren geen zin? Dus de chauffeur heeft hem schijnbaar nooit gehoord? Volgens mij leer je in les 1 dat je je raampjes open moet zetten….. gelukkig goed afgelopen, er zijn de afgelopen tijd al zat verschrikkelijke ongevallen met vrachtauto’s gebeurd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.