Leerlingen met rijangst begeleiden als Rijinstructeur+

ADVERTORIAL – Je komt ze steeds vaker tegen: rijbewijsbezitters met rijangst. Ook leerlingen durven steeds vaker te zeggen dat ze angstig zijn in de auto. Daar is heel goed iets aan te doen. Als je weet hoe. Kun jij dat, mensen begeleiden die angstig zijn?

Veel hulpverleners – want dat ben je als mensen jou om hulp vragen – willen leren over zichzelf, willen zich ontwikkelen. Want als je jezelf beter begrijpt, kun je ook anderen beter helpen. De Rijinstructeur+ opleiding biedt je die ontwikkeling, vult jouw kijk op de wereld aan met nieuwe ideeën en uitdagingen.

Verkeersangst

De R+ opleiding is een unieke, landelijk erkende NLP Practionersopleiding met als specialisatie verkeersangst. Je krijgt er handvatten in aangereikt om mensen met rijangst en/of complexe fobische rijangst te helpen. Voor veel gecertificeerde R+ ers was deze éénjarige opleiding een intensief en mooi avontuur.

Het team van de opleiding tot Rijinstructeur+ helpt je om belemmerende overtuigingen bij jezelf en anderen op te sporen en te veranderen. Onze unieke aanpak prikkelt mensen tot reflectie op hun eigen handelen en hun omgeving. Naast persoonlijke groei krijg je ook oog voor de groei van anderen.

Meteen toepassen

Je leert oplossingsgericht te werken, zodat je positieve doelen kunt formuleren en merkt wat werkt voor jouw leerling of rijbewijsbezitter. Oplossingsgericht werken heeft tot doel het ontdekken van mogelijkheden, die mensen stimuleren en enthousiasmeren tot actie. DCTM en BGL & partners combineren binnen de R+ opleiding jarenlange ervaring met de praktijk van alledag. Wij zorgen ervoor dat wat je leert, meteen kunt toepassen in de lesauto.

Een verkeersbegeleiding start met een grondig onderzoek naar de huidige situatie van een cliënt. Je leert een intakegesprek te houden en een behandelplan op te stellen. Daarna ga je praktisch met de cliënt aan het werk om zijn of haar doelstelling te bereiken. Wat je samen met je cliënt doet in de praktijk en welke huiswerkopdrachten je tussen de sessies door meegeeft, komt in de opleiding uitgebreid aan bod. Je krijgt ruim 25 jaar aan ervaring van Sjaak de Coninck en anderen mee naar huis.

Wat vinden we belangrijk binnen de Rijinstructeur+ opleiding?

  • Respect. De eigenheid van jou en anderen staat centraal;
  • Een flexibele grondhouding. We leren je effectief inspelen op veranderingen;
  • Dingen doen die je niet gewend bent. We beloven je dat er een andere wereld voor je opengaat;
  • Geen les is hetzelfde. We bieden een gevarieerde opleiding met diepgang;
  • Leren samenwerken op een andere manier. Je neemt je verantwoordelijkheid voor wat je doet en jouw inbreng en kwaliteiten worden benut.

Nieuwsgierig geworden?

Schrijf je dan via deze link in voor onze tweedaagse workshop ‘Basiskennis NLP tijdens de rijles’ op dinsdag 23 en 30 januari 2018 in Nijkerk. De WRM 46 bijscholing laat je kennismaken met NLP en de R+ opleiding.
Deze workshop telt tevens mee voor 4 dagdelen theoretische WRM/RIS-bijscholing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 
Onderwerpen:

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Leerlingen met rijangst begeleiden als Rijinstructeur+ | RijschoolPro