CBR

Vraag naar examens CBR blijft stijgen

Het aantal examens dat het CBR heeft afgenomen, is het afgelopen jaar opnieuw flink gestegen. De groei is met name te zien bij de B-examens, maar ook in het beroepsvervoer waren er uitschieters. In totaal zijn in 2017 1,56 miljoen examens afgenomen, een jaar eerder waren dat er nog 1,49 miljoen. Het CBR waarschuwt alvast voor lange reserveringstermijnen voor 2018.

Het CBR publiceerde donderdagochtend de jaarcijfers over 2017. Volgens het CBR is de toename het  gevolg van de aanhoudende gunstige economische ontwikkelingen. Daarnaast ziet het CBR een stijging van het aantal 17-jarigen.

Voor de categorie personenauto’s In 2017 zijn er 406.000 examens afgelegd, ruim 11.000 meer dan het jaar daarvoor. Het aantal vakbekwaamheidsexamens voor het beroepsvervoer steeg met 19.000 naar 153.000. Opvallende uitschieters hierbij zijn het examen voor de vrachtauto (van 11.500 naar 14.000), taxi (van 10.000 naar 11.500) en het T-rijbewijs (van 3.786 naar 4.649).

Reserveringstermijnen

Om de grote vraag naar examens op te vangen zijn in 2017 zestig nieuwe examinatoren opgeleid en ingezet. In 2016 werden eveneens zestig nieuwe examinatoren aangetrokken. Daarnaast is er veel extra gewerkt om alle klanten van dienst te kunnen zijn, zegt het CBR. “Zo kwamen aan het einde van het derde kwartaal de normale reserveringstermijnen weer in zicht voor de reguliere examens. Voor de beroepsexamens zal dit nog wat langer op zich laten wachten.”

De zoektocht naar nieuwe examinatoren blijft ondertussen doorgaan. “Ook voor 2018 verwacht het CBR weer grote drukte. Het CBR is daarom nog steeds op zoek naar nieuwe examinatoren.”

Lees ook: Vraag naar examens neemt toe in alle categorieën

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vraag naar examens CBR blijft stijgen | RijschoolPro
CBR

Vraag naar examens CBR blijft stijgen

Het aantal examens dat het CBR heeft afgenomen, is het afgelopen jaar opnieuw flink gestegen. De groei is met name te zien bij de B-examens, maar ook in het beroepsvervoer waren er uitschieters. In totaal zijn in 2017 1,56 miljoen examens afgenomen, een jaar eerder waren dat er nog 1,49 miljoen. Het CBR waarschuwt alvast voor lange reserveringstermijnen voor 2018.

Het CBR publiceerde donderdagochtend de jaarcijfers over 2017. Volgens het CBR is de toename het  gevolg van de aanhoudende gunstige economische ontwikkelingen. Daarnaast ziet het CBR een stijging van het aantal 17-jarigen.

Voor de categorie personenauto’s In 2017 zijn er 406.000 examens afgelegd, ruim 11.000 meer dan het jaar daarvoor. Het aantal vakbekwaamheidsexamens voor het beroepsvervoer steeg met 19.000 naar 153.000. Opvallende uitschieters hierbij zijn het examen voor de vrachtauto (van 11.500 naar 14.000), taxi (van 10.000 naar 11.500) en het T-rijbewijs (van 3.786 naar 4.649).

Reserveringstermijnen

Om de grote vraag naar examens op te vangen zijn in 2017 zestig nieuwe examinatoren opgeleid en ingezet. In 2016 werden eveneens zestig nieuwe examinatoren aangetrokken. Daarnaast is er veel extra gewerkt om alle klanten van dienst te kunnen zijn, zegt het CBR. “Zo kwamen aan het einde van het derde kwartaal de normale reserveringstermijnen weer in zicht voor de reguliere examens. Voor de beroepsexamens zal dit nog wat langer op zich laten wachten.”

De zoektocht naar nieuwe examinatoren blijft ondertussen doorgaan. “Ook voor 2018 verwacht het CBR weer grote drukte. Het CBR is daarom nog steeds op zoek naar nieuwe examinatoren.”

Lees ook: Vraag naar examens neemt toe in alle categorieën

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.