Politie-auto

Video: lesauto weet spookrijder op het nippertje te ontwijken

politie

Een rijinstructeur is samen met een leerling op de A4 ternauwernood ontkomen aan een botsing met een spookrijder. Toen zij zondag bij Den Haag de snelweg verlieten, kwam een auto hen tegemoet in de bocht van de uitvoegstrook. De instructeur kon net op tijd ingrijpen.

“We verlieten de A4 en zagen de auto op ons afkomen. We schrokken ons rot”, vertelt rijinstructeur Tolga Cav van rijschool Delfin aan Omroep West. “Wij reden nog met 70 à 80 kilometer per uur en de andere auto zeker 60 kilometer per uur. Het was levensgevaarlijk.”

Volgens Cav was de leerling geshockeerd. De instructeur kon door een greep aan het stuur de tegenligger ontwijken en heeft vervolgens de lesauto aan de kant gezet. Daar heeft hij de leerling gerustgesteld. “Ik ben blij dat het niet al te druk was op de snelweg. Die gast uit de andere auto zou er nog een paar lessen bij moeten krijgen.”

Beelden

De politie gaat kijken of het kenteken van de auto is te achterhalen. De instructeur krijgt overigens de complimenten van de politie. “Ze zijn echt door het oog van de naald gekropen”, aldus de woordvoerder tegenover de omroep.

De rijinstructeur heeft beelden vrijgegeven van het voorval:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Video: lesauto weet spookrijder op het nippertje te ontwijken”

Jaap Clements|07.06.18|16:16

Dit is voor mij mede de reden waarom ik een camera in de auto heb. Helaas moet ik hem er elk examen uithalen omdat de privacy van de examinator in het geding komt Tevens zijn er misschien aanwijzingen te zien dat een kandidaat ten onrechte is gezakt. Ook voor het CBR kan een camera zijn voordelen hebben. Een kleine verandering in de examenvoorwaarden moet toch mogelijk zijn zodat hij niet elke keer verwijderd moet worden. Terugkijken van rijles beelden is ideaal.
Rijschool Subliem. Groningen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Video: lesauto weet spookrijder op het nippertje te ontwijken | RijschoolPro
Politie-auto

Video: lesauto weet spookrijder op het nippertje te ontwijken

politie

Een rijinstructeur is samen met een leerling op de A4 ternauwernood ontkomen aan een botsing met een spookrijder. Toen zij zondag bij Den Haag de snelweg verlieten, kwam een auto hen tegemoet in de bocht van de uitvoegstrook. De instructeur kon net op tijd ingrijpen.

“We verlieten de A4 en zagen de auto op ons afkomen. We schrokken ons rot”, vertelt rijinstructeur Tolga Cav van rijschool Delfin aan Omroep West. “Wij reden nog met 70 à 80 kilometer per uur en de andere auto zeker 60 kilometer per uur. Het was levensgevaarlijk.”

Volgens Cav was de leerling geshockeerd. De instructeur kon door een greep aan het stuur de tegenligger ontwijken en heeft vervolgens de lesauto aan de kant gezet. Daar heeft hij de leerling gerustgesteld. “Ik ben blij dat het niet al te druk was op de snelweg. Die gast uit de andere auto zou er nog een paar lessen bij moeten krijgen.”

Beelden

De politie gaat kijken of het kenteken van de auto is te achterhalen. De instructeur krijgt overigens de complimenten van de politie. “Ze zijn echt door het oog van de naald gekropen”, aldus de woordvoerder tegenover de omroep.

De rijinstructeur heeft beelden vrijgegeven van het voorval:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Video: lesauto weet spookrijder op het nippertje te ontwijken”

Jaap Clements|07.06.18|16:16

Dit is voor mij mede de reden waarom ik een camera in de auto heb. Helaas moet ik hem er elk examen uithalen omdat de privacy van de examinator in het geding komt Tevens zijn er misschien aanwijzingen te zien dat een kandidaat ten onrechte is gezakt. Ook voor het CBR kan een camera zijn voordelen hebben. Een kleine verandering in de examenvoorwaarden moet toch mogelijk zijn zodat hij niet elke keer verwijderd moet worden. Terugkijken van rijles beelden is ideaal.
Rijschool Subliem. Groningen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.