Ook nieuwe vraagsoorten in theorie-examens CCV

sleepvraag

De theorie-examens voor taxi, vrachtauto, bus en tractor krijgen binnenkort nieuwe vraagsoorten. Het gaat om de sleepvraag, de single sleepvraag, de invulvraag en de hotspotvraag. Het theorie-examen wordt 1 september hierop aangepast. 

Met deze nieuwe vraagsoorten moet de kandidaat nog beter worden getest op het kennen en begrijpen van de verkeersregels. Ook wordt het inzicht in het verkeer beter getest. De inhoud van het examen blijft verder hetzelfde.

Werkwijze

Bij de (single) sleepvraag worden voorrangssituaties bevraagd. De kandidaat sleept het juiste antwoord naar een plaats in een afbeelding. De hotspotvraag gaat over verkeersborden. Bij de hotspotvraag geeft de kandidaat antwoord op een examenvraag door het aantikken van een afbeelding, bijvoorbeeld een verkeersbord. Bij de invulvraag wordt gevraagd om de toegestane snelheid in te vullen.

Sinds 1 januari komen de hotspotvraag en de single-sleepvraag al voor in het theorie-examen van auto, motor en bromfiets. In juli dit jaar werden nog twee nieuwigheden geïntroduceerd: het bladeren door de vragen in het examen en het markeren van vragen, om er later nog eens op terug te komen.

Lees ook: Proef met theorie-examen in avonduren breidt uit

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.