CBR verlengt proef met theorie-examen in avond

CBR theorie, examen, Eindhoven

Het CBR verlengt de proef waarbij kandidaten het theorie-examen voor de auto, motor en bromfiets ook in de avond kunnen doen. Volgens het CBR is er veel belangstelling voor deze avond-examens. Daarom loopt de testfase door tot eind februari 2019.

Sinds mei kunnen kandidaten op de locaties Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rijswijk en Groningen het theorie-examen doen tussen 16.00 en 21.30 uur. Sinds juli kunnen ze in de avond ook terecht in de examencentra in Alkmaar, Breda, Eindhoven en Utrecht. Vanaf 18.00 uur betalen ze hiervoor een toeslag van 4,45 euro.

De proef liep in eerste instantie tot en met oktober, maar wordt dus een paar maanden doorgetrokken. In de tussentijd zal het CBR de avondexamens evalueren: “We verwachten de evaluatie in maart 2019 klaar te hebben en daarmee een goed besluit over de avondopenstelling te kunnen nemen.”

Zelf reserveren

Aan de proef doen alleen kandidaten mee die zelf het examen reserveren op Mijn CBR. Van alle kandidaten kiest  15 procent voor de avond, bleek eerder uit cijfers van het CBR. Tot 18.00 uur kunnen op de proeflocaties ook beroepsexamens worden gemaakt, die de kandidaat zelf of via zijn opleider reserveert.

Lees ook: 15 procent kiest voor theorie-examen in de avond

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

2 reacties op “CBR verlengt proef met theorie-examen in avond”

Henk de Vries|08.11.18|17:10

Als het CBR een proef doet, is de uitkomst van tevoren bekend. Altijd in het voordeel van het CBR!

Mart Kuiper|13.11.18|13:27

Ja hoor de 24 uurs economie….Misschien moeten mensen als ze een rijbewijs willen halen en hiervoor lessen en examens moeten doen daar gewoon eens de tijd voor vrijmaken. Niet alles kan in de avonturen of weekeinden. Eenmalige investering in tijd waar je de rest van je leven pleier van kunt hebben.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR verlengt proef met theorie-examen in avond | RijschoolPro

CBR verlengt proef met theorie-examen in avond

CBR theorie, examen, Eindhoven

Het CBR verlengt de proef waarbij kandidaten het theorie-examen voor de auto, motor en bromfiets ook in de avond kunnen doen. Volgens het CBR is er veel belangstelling voor deze avond-examens. Daarom loopt de testfase door tot eind februari 2019.

Sinds mei kunnen kandidaten op de locaties Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rijswijk en Groningen het theorie-examen doen tussen 16.00 en 21.30 uur. Sinds juli kunnen ze in de avond ook terecht in de examencentra in Alkmaar, Breda, Eindhoven en Utrecht. Vanaf 18.00 uur betalen ze hiervoor een toeslag van 4,45 euro.

De proef liep in eerste instantie tot en met oktober, maar wordt dus een paar maanden doorgetrokken. In de tussentijd zal het CBR de avondexamens evalueren: “We verwachten de evaluatie in maart 2019 klaar te hebben en daarmee een goed besluit over de avondopenstelling te kunnen nemen.”

Zelf reserveren

Aan de proef doen alleen kandidaten mee die zelf het examen reserveren op Mijn CBR. Van alle kandidaten kiest  15 procent voor de avond, bleek eerder uit cijfers van het CBR. Tot 18.00 uur kunnen op de proeflocaties ook beroepsexamens worden gemaakt, die de kandidaat zelf of via zijn opleider reserveert.

Lees ook: 15 procent kiest voor theorie-examen in de avond

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

2 reacties op “CBR verlengt proef met theorie-examen in avond”

Henk de Vries|08.11.18|17:10

Als het CBR een proef doet, is de uitkomst van tevoren bekend. Altijd in het voordeel van het CBR!

Mart Kuiper|13.11.18|13:27

Ja hoor de 24 uurs economie….Misschien moeten mensen als ze een rijbewijs willen halen en hiervoor lessen en examens moeten doen daar gewoon eens de tijd voor vrijmaken. Niet alles kan in de avonturen of weekeinden. Eenmalige investering in tijd waar je de rest van je leven pleier van kunt hebben.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.