Jos Post, voorzitter LBKR

LBKR wil aansluiten bij overleg en wordt vereniging

Stichting LBKR wordt een vereniging. Dat heeft voorzitter Jos Post vrijdagmiddag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Driebruggen. Met deze stap wil de LBKR aansluiten bij de officiële overleggen tussen brancheverenigingen FAM, BOVAG en VRB plus CBR en IBKI.

In juli 2017 werd LBKR een stichting. Maar om als belangengroep aan te kunnen sluiten bij de officiële overleggen, worden verschillende voorwaarden gesteld. Zo moet er sprake zijn van een vereniging met bijbehorende statuten. Volgens Post kan dit op korte termijn worden bewerkstelligd.

Samen aan tafel

“We zijn uitgenodigd door IBKI om in gesprek te gaan. Ik heb Herme Bruin (directeur Innovam, red.) aangegeven dat ik het vreemd vind dat er twee tafels zijn: een met IBKI en brancheverenigingen en een andere tafel met IBKI en LBKR”, vertelt Jos Post. “Iedereen snapt dat dat niet gaat werken. Mijn voorstel is om alle partijen aan één tafel te zetten. Als je maar met elkaar blijft praten, dan kom je het verst.”

“Een van de eisen om mee te praten, is dat je een vereniging bent, dat je luistert naar de achterban en dat je statuten hebt”, vervolgt Post. “Als er een partij is die luistert naar de achterban, dan zijn wij dat wel.” Die stap van stichting naar vereniging gaat de LBKR nu maken. “Hiermee kunnen we de branche verder helpen en kunnen we de amendementen en moties die zijn ingediend een goede invulling geven.” Post doelt onder meer op het amendement dat de sanctie op praktijkbegeleiding moet veranderen.

De vereniging wordt opgezet in samenwerking met vakbond CNV en ZZP Nederland. Post: “Door deze samenwerking kunnen we zorgen voor minstens een verdubbeling van het aantal leden in vrij korte tijd.”

(De tekst gaat verder onder de foto)

Positief

De bijeenkomst was bedoeld voor de donateurs en samenwerkingspartners van LBKR. Post vertelde over de successen die de belangengroep tot nu toe heeft behaald, zoals het Rijleskeurmerk en broodfonds De Noodstop.

De voorzitter stoort zich aan de negatieve berichtgeving over slechte rijscholen en lage slagingspercentages. “Er zijn nog veel meer rijscholen die het verschrikkelijk goed doen met veel positieve energie. Als wij al met elkaar gaan roepen dat het allemaal niks is, waar blijven we dan? We gaan honderd procent voor die positiviteit, ik vind dat er alleen nog maar positieve dingen geroepen worden.”

Emile Roemer

Het programma werd afgesloten af met de lezing ‘Het kan wél’ van Emile Roemer, voormalig fractievoorzitter van SP en momenteel waarnemend burgemeester van Heerlen.

Roemer was in zijn eerste jaren in de Tweede Kamer woordvoerder voor Verkeer en Waterstaat. “Een van de onderwerpen waar ik destijds het meest mijn tanden in heb gezet, was de rijschoolbranche”, aldus Roemer. “Daarna heb ik als fractievoorzitter de branche altijd met bovengemiddelde belangstelling gevolgd. Ik merk dat dat niet meer weggaat.” Roemer vertelde dat zijn verhaal bedoeld is als een ‘steun in de rug’ voor de leden van de LBKR.

Lees ook: Sanctie verandert: vreugde en kater in de rijschoolbranche

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.