Presentator Tim Hofman blokkeert ingang CBR in uitzending #BOOS

Schriftelijke vragen over CBR na uitzending #BOOS

D66-Kamerlid Rutger Schonis heeft minister Cora van Nieuwenhuizen schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het online programma #BOOS. In de video gaat presentator Tim Hofman met een groep jongeren met een medische achtergrond naar het CBR met de vraag waarom ze zo lang moeten wachten op hun rijbewijs. 

De jongeren uit de uitzending hebben onder meer Asperger en ADD. Naast de lange wachttijden gaat hun klacht over de hoge kosten voor bezoeken aan de keuringsartsen. Daarnaast krijgen ze steeds verschillende adviezen vanuit de klantenservice van het CBR die niet met elkaar stroken.

In de uitzending werd, onder leiding van presentator Hofman, de ingang van het CBR geblokkeerd voor medewerkers met de mededeling dat zij 19 weken moesten wachten voordat ze naar binnen konden. Ook wilden ze een leidinggevende bij het CBR spreken, maar de jongeren werden te woord gestaan door de woordvoerster.

Lijst met aandoeningen

Kamerlid Rutger Schonis vraagt minister Van Nieuwenhuizen of zij bereid is om de aandoeningen uit de Regeling eisen geschiktheid 2000 tegen het licht te houden. Verder wil hij weten wat de status is van het verbetertraject van het CBR en welke mogelijkheden er verder zijn om de dienstverlening van het CBR te verbeteren.

Kijk hieronder de aflevering terug:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

12 reacties op “Schriftelijke vragen over CBR na uitzending #BOOS”

Kees Nas|12.06.19|19:15

Schandalig. Het is maar een klein percentage van alle examens. Juist deze kleine groep mensen kan je toch ook wel makkelijker helpen. Zo lang wachten voor met name de simpele gevallen is gewoon triest. De wat ingewikkeldere gevallen kan ik me iets makkelijker in vinden maar een half jaar of langer wachten is gewoon schandalig. Al helemaal vanwege de falende systemen. Hoe kan zoiets wat niet vandaag ineens bestaat toch zo’n probleem zijn. Medische examens zijn die zo explosief gegroeid.

#BAAS|13.06.19|08:33

Veeg Rijswijk schoon! Hoe kan het toch dat een stichting die zulke wanprestaties levert maar gewoon kan blijven bestaan in zijn huidige vorm. Iets met ambtenaren en lobbyisten denk ik gelijk.#vriendjespolitiek

Leon Beekmans|13.06.19|12:31

Het is en blijft een zooitje daar bij het CBR. Dat zal nooit verdwijnen zolang er geen concurrentie is. Als een commercieel bedrijf zulke wanprestaties zou leveren, zouden ze allang failliet zijn. Maar dat falende, zieke CBR blijven ze daar in Den Haag maar de handen boven het hoofd houden. En schijnbaar bestaat er geen minister die sterk genoeg is om dat totale CBR op te ruimen. Het is gewoon een lachertje, zoals al zulke instellingen.

jeetin jagernath|13.06.19|17:43

Schande wat er allemaal gebeurt bij de CBR, en en wordt niets er mee gedaan. De Minister doet hier ook niet veel aan. Had vandaag CBR gebeld ivm verlening 75 plussers rijbewijs, die ingediend was 3 maanden terug,als antwoord kreeg ik , u moet nog max 4 maanden wachten voor dat je antwoord krijg. ik vroeg hoe het kan. Het antwoord van cbr was: Het is zo. Weet niet wat de mensen daar allemaal doen. heb er geen woorden voor.

Sebastiaan Jolie|17.06.19|14:38

ik kan net zo goed opgeven ooit te rijden laat staan voor een baan. consult dokter, maanden wachten (6), dure keuring van 250 euro, goedkeuring voor een jaar, en dan begint het opnieuw. er blijft geen tijd over. ik ben zelfs bang meer ongelukken te maken nu ik zo weinig kan rijden. mijn dokter zegt dat ik prima kan rijden

Fred van Veen|17.06.19|15:36

ik heb een jaar rijverbod gekregen omdat een neuroloog die had vermeld dat ik epilepsie heb.
door een foute diagnose van deze man zit ik nu al 8 maanden thuis met een rijverbod.
met een medische verklaring van een andere neuroloog die ik van haar kreeg dat ik niks mankeer en gewoon mag rijden.opgestuurd naar cbr en naar diverse telefoontjes moest ik maar 8 to 12 weken wachten voor de uitslag.
door een verkeerde neuroloog met een verkeerde conclusie ben ik mijn rijbewijs kwijt

Sebastiaan Jolie|17.06.19|18:11

Met wie kunnen we het beste contact opnemen als we weer een geldig rijbewijs willen?

Mijn vorige keuring: doe je ogen dicht en raak je neus aan. Loop over de lijn. Wat voor opleiding doe je? Tweede psychiater komt binnen en tekent af. Is dat waarom ik 250 euro plus reiskosten kwijt ben, en maandenlang moet wachten totdat ik verder kan met rijden?

Barat Letchkopf|19.06.19|19:32

Welkom in de grote mensen wereld. Ambtenaren zijn de grootste hufters

Gert Heesemans|15.07.19|20:41

19 weken wachttijd. TE GEK VOOR WOORDEN. Wanneer wordt de politiek wakker. WIE doet er wat aan.

Wim Temperman|18.07.19|13:57

Gewoon afschaffen die kliek

mariska koopmans|26.09.19|22:14

Ik ben al vanaf april 2019 bezig om mijn rijbewijs terug te krijgen.3 juli was mijn rijbewijs verlopen.
Ik heb een gezondheidsverklaring ingevuld en ik kreeg als reactie terug van het cbr dat ik MS/PARKINSON heb en dat ik bewijs moet hebben van mijn neuroloog(heb geen ms meer diagnose ingetrokken en ookgeen parkinson) ik moest even naar rotterdam naar een psychiater even 200€ afrekenen. En heb gebeld u krijgt uitslag 7 januari 2020.
Psychiater zei dat ik niks mankeer en mag autorijden.Ik ben 42

Leo De Smit|10.10.19|17:08

Nou ik ben beroep chauffeur ik ben de aanvraag begin maaart begonnen div keren gebeld alles in gediend krijg de medeling bel maar in februaria maar danis zowat me rybewys verlopen zeg ze ja maar u ben wel erg vroeg begonnen nou ik begryp totaal niets van het belijd daar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Schriftelijke vragen over CBR na uitzending #BOOS | RijschoolPro
Presentator Tim Hofman blokkeert ingang CBR in uitzending #BOOS

Schriftelijke vragen over CBR na uitzending #BOOS

D66-Kamerlid Rutger Schonis heeft minister Cora van Nieuwenhuizen schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het online programma #BOOS. In de video gaat presentator Tim Hofman met een groep jongeren met een medische achtergrond naar het CBR met de vraag waarom ze zo lang moeten wachten op hun rijbewijs. 

De jongeren uit de uitzending hebben onder meer Asperger en ADD. Naast de lange wachttijden gaat hun klacht over de hoge kosten voor bezoeken aan de keuringsartsen. Daarnaast krijgen ze steeds verschillende adviezen vanuit de klantenservice van het CBR die niet met elkaar stroken.

In de uitzending werd, onder leiding van presentator Hofman, de ingang van het CBR geblokkeerd voor medewerkers met de mededeling dat zij 19 weken moesten wachten voordat ze naar binnen konden. Ook wilden ze een leidinggevende bij het CBR spreken, maar de jongeren werden te woord gestaan door de woordvoerster.

Lijst met aandoeningen

Kamerlid Rutger Schonis vraagt minister Van Nieuwenhuizen of zij bereid is om de aandoeningen uit de Regeling eisen geschiktheid 2000 tegen het licht te houden. Verder wil hij weten wat de status is van het verbetertraject van het CBR en welke mogelijkheden er verder zijn om de dienstverlening van het CBR te verbeteren.

Kijk hieronder de aflevering terug:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

12 reacties op “Schriftelijke vragen over CBR na uitzending #BOOS”

Kees Nas|12.06.19|19:15

Schandalig. Het is maar een klein percentage van alle examens. Juist deze kleine groep mensen kan je toch ook wel makkelijker helpen. Zo lang wachten voor met name de simpele gevallen is gewoon triest. De wat ingewikkeldere gevallen kan ik me iets makkelijker in vinden maar een half jaar of langer wachten is gewoon schandalig. Al helemaal vanwege de falende systemen. Hoe kan zoiets wat niet vandaag ineens bestaat toch zo’n probleem zijn. Medische examens zijn die zo explosief gegroeid.

#BAAS|13.06.19|08:33

Veeg Rijswijk schoon! Hoe kan het toch dat een stichting die zulke wanprestaties levert maar gewoon kan blijven bestaan in zijn huidige vorm. Iets met ambtenaren en lobbyisten denk ik gelijk.#vriendjespolitiek

Leon Beekmans|13.06.19|12:31

Het is en blijft een zooitje daar bij het CBR. Dat zal nooit verdwijnen zolang er geen concurrentie is. Als een commercieel bedrijf zulke wanprestaties zou leveren, zouden ze allang failliet zijn. Maar dat falende, zieke CBR blijven ze daar in Den Haag maar de handen boven het hoofd houden. En schijnbaar bestaat er geen minister die sterk genoeg is om dat totale CBR op te ruimen. Het is gewoon een lachertje, zoals al zulke instellingen.

jeetin jagernath|13.06.19|17:43

Schande wat er allemaal gebeurt bij de CBR, en en wordt niets er mee gedaan. De Minister doet hier ook niet veel aan. Had vandaag CBR gebeld ivm verlening 75 plussers rijbewijs, die ingediend was 3 maanden terug,als antwoord kreeg ik , u moet nog max 4 maanden wachten voor dat je antwoord krijg. ik vroeg hoe het kan. Het antwoord van cbr was: Het is zo. Weet niet wat de mensen daar allemaal doen. heb er geen woorden voor.

Sebastiaan Jolie|17.06.19|14:38

ik kan net zo goed opgeven ooit te rijden laat staan voor een baan. consult dokter, maanden wachten (6), dure keuring van 250 euro, goedkeuring voor een jaar, en dan begint het opnieuw. er blijft geen tijd over. ik ben zelfs bang meer ongelukken te maken nu ik zo weinig kan rijden. mijn dokter zegt dat ik prima kan rijden

Fred van Veen|17.06.19|15:36

ik heb een jaar rijverbod gekregen omdat een neuroloog die had vermeld dat ik epilepsie heb.
door een foute diagnose van deze man zit ik nu al 8 maanden thuis met een rijverbod.
met een medische verklaring van een andere neuroloog die ik van haar kreeg dat ik niks mankeer en gewoon mag rijden.opgestuurd naar cbr en naar diverse telefoontjes moest ik maar 8 to 12 weken wachten voor de uitslag.
door een verkeerde neuroloog met een verkeerde conclusie ben ik mijn rijbewijs kwijt

Sebastiaan Jolie|17.06.19|18:11

Met wie kunnen we het beste contact opnemen als we weer een geldig rijbewijs willen?

Mijn vorige keuring: doe je ogen dicht en raak je neus aan. Loop over de lijn. Wat voor opleiding doe je? Tweede psychiater komt binnen en tekent af. Is dat waarom ik 250 euro plus reiskosten kwijt ben, en maandenlang moet wachten totdat ik verder kan met rijden?

Barat Letchkopf|19.06.19|19:32

Welkom in de grote mensen wereld. Ambtenaren zijn de grootste hufters

Gert Heesemans|15.07.19|20:41

19 weken wachttijd. TE GEK VOOR WOORDEN. Wanneer wordt de politiek wakker. WIE doet er wat aan.

Wim Temperman|18.07.19|13:57

Gewoon afschaffen die kliek

mariska koopmans|26.09.19|22:14

Ik ben al vanaf april 2019 bezig om mijn rijbewijs terug te krijgen.3 juli was mijn rijbewijs verlopen.
Ik heb een gezondheidsverklaring ingevuld en ik kreeg als reactie terug van het cbr dat ik MS/PARKINSON heb en dat ik bewijs moet hebben van mijn neuroloog(heb geen ms meer diagnose ingetrokken en ookgeen parkinson) ik moest even naar rotterdam naar een psychiater even 200€ afrekenen. En heb gebeld u krijgt uitslag 7 januari 2020.
Psychiater zei dat ik niks mankeer en mag autorijden.Ik ben 42

Leo De Smit|10.10.19|17:08

Nou ik ben beroep chauffeur ik ben de aanvraag begin maaart begonnen div keren gebeld alles in gediend krijg de medeling bel maar in februaria maar danis zowat me rybewys verlopen zeg ze ja maar u ben wel erg vroeg begonnen nou ik begryp totaal niets van het belijd daar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.