Foto: www.verkeersschool-aalbregt.com

Instructeurs en andere gedupeerden van Aalbregt gaan demonstreren

Foto: www.verkeersschool-aalbregt.com

Rijinstructeurs en mensen die zich gedupeerd voelen door de rijschoolhouder Ferry Aalbregt uit Zoetermeer, gaan maandag in Den Haag demonstreren. Ze hopen op politieke steun voor hun zaak. De gemeente Den Haag bevestigt dat er formeel een kennisgeving van de demonstratie is binnengekomen. Een woordvoerder van de demonstratie, rijinstructeur Fayzan Khan, hoopt op 250 mensen.

“We willen bereiken dat er een vangnet komt voor kleine rijscholen en gedupeerde leerlingen” aldus een van de gedupeerden. “Ook moeten er strengere eisen komen om überhaupt een rijschool te beginnen, en een keurmerk, dat niet iedere idioot een rijschool kan beginnen.”

Instructeur Khan noemt bij Hart van Nederland het interview dat Ferry Aalbregt zaterdag gaf aan Omroep West “belachelijk”. Aalbregt zei daarin onder meer dat er “rotte appels” tussen zijn instructeurs zaten. Volgens Khan heeft hij ze zelf gekozen en is hij bovendien een bazige man die geen tegenspraak duldde.

‘Cowboys’

Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, zei eerder bij Hart van Nederland erg mee te leven met de gedupeerden. Ze liet weten dat ze niets voor de leerlingen kan doen en dat de overheid met de rijschoolbranche in overleg is “om dit soort cowboys eruit te krijgen”.

Brancheorganisatie Bovag wijst erop dat niet iedereen die rijles kan geven, ook een rijschool kan runnen. De vereniging pleit voor een toets op ondernemersvaardigheden. “Onbekwame ondernemers laten in deze branche een spoor van vernieling achter. Niet alleen voor consumenten, maar ook voor de markt”, aldus een woordvoerder van de club.

Politie wil einde aan bedreigingen

Bovag heeft een schadefonds voor gedupeerden, maar daar zijn slechts 400 van de circa 7500 rijscholen in Nederland bij aangesloten. Veel eenmansbedrijven vinden een lidmaatschap te duur, zegt de woordvoerder.

De politie roept mensen op te stoppen met het bedreigen van de failliete rijschoolhouder uit Zoetermeer. Op social media wordt flink gescholden op de man.Op Twitter wijst de politie erop dat social media op bedreigingen worden gemonitord. Hou het hoofd koel, vraagt de politie. “Doe geen bedreigingen of laster. Het lost de situatie niet op, maakt jou verdachte en kost politie onderzoekscapaciteit. Stop ermee.”

De politie benadrukt in een aanvullende tweet “zeker oog te hebben voor de situatie van de gedupeerden en de gevoelens te begrijpen. We “willen dat niet afdoen, echter moeten we wel een grens trekken waar het gaat om strafbare bedreigingen. De recherche buigt zich reeds over de gehele zaak”.

Petitie

De petitie die een aantal gedupeerden van de Zoetermeerse rijschool vlak voor het weekend startte is inmiddels ongeveer 1.400 keer getekend. De initiatiefnemers vinden dat er een landelijk keurmerk moet komen voor rijscholen en een erkend garantiefonds. Zo’n keurmerk is er al sinds begin dit jaar, maar rijschoolhouders lopen er bepaald niet warm voor.

ANP

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Instructeurs en andere gedupeerden van Aalbregt gaan demonstreren | RijschoolPro
Foto: www.verkeersschool-aalbregt.com

Instructeurs en andere gedupeerden van Aalbregt gaan demonstreren

Foto: www.verkeersschool-aalbregt.com

Rijinstructeurs en mensen die zich gedupeerd voelen door de rijschoolhouder Ferry Aalbregt uit Zoetermeer, gaan maandag in Den Haag demonstreren. Ze hopen op politieke steun voor hun zaak. De gemeente Den Haag bevestigt dat er formeel een kennisgeving van de demonstratie is binnengekomen. Een woordvoerder van de demonstratie, rijinstructeur Fayzan Khan, hoopt op 250 mensen.

“We willen bereiken dat er een vangnet komt voor kleine rijscholen en gedupeerde leerlingen” aldus een van de gedupeerden. “Ook moeten er strengere eisen komen om überhaupt een rijschool te beginnen, en een keurmerk, dat niet iedere idioot een rijschool kan beginnen.”

Instructeur Khan noemt bij Hart van Nederland het interview dat Ferry Aalbregt zaterdag gaf aan Omroep West “belachelijk”. Aalbregt zei daarin onder meer dat er “rotte appels” tussen zijn instructeurs zaten. Volgens Khan heeft hij ze zelf gekozen en is hij bovendien een bazige man die geen tegenspraak duldde.

‘Cowboys’

Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, zei eerder bij Hart van Nederland erg mee te leven met de gedupeerden. Ze liet weten dat ze niets voor de leerlingen kan doen en dat de overheid met de rijschoolbranche in overleg is “om dit soort cowboys eruit te krijgen”.

Brancheorganisatie Bovag wijst erop dat niet iedereen die rijles kan geven, ook een rijschool kan runnen. De vereniging pleit voor een toets op ondernemersvaardigheden. “Onbekwame ondernemers laten in deze branche een spoor van vernieling achter. Niet alleen voor consumenten, maar ook voor de markt”, aldus een woordvoerder van de club.

Politie wil einde aan bedreigingen

Bovag heeft een schadefonds voor gedupeerden, maar daar zijn slechts 400 van de circa 7500 rijscholen in Nederland bij aangesloten. Veel eenmansbedrijven vinden een lidmaatschap te duur, zegt de woordvoerder.

De politie roept mensen op te stoppen met het bedreigen van de failliete rijschoolhouder uit Zoetermeer. Op social media wordt flink gescholden op de man.Op Twitter wijst de politie erop dat social media op bedreigingen worden gemonitord. Hou het hoofd koel, vraagt de politie. “Doe geen bedreigingen of laster. Het lost de situatie niet op, maakt jou verdachte en kost politie onderzoekscapaciteit. Stop ermee.”

De politie benadrukt in een aanvullende tweet “zeker oog te hebben voor de situatie van de gedupeerden en de gevoelens te begrijpen. We “willen dat niet afdoen, echter moeten we wel een grens trekken waar het gaat om strafbare bedreigingen. De recherche buigt zich reeds over de gehele zaak”.

Petitie

De petitie die een aantal gedupeerden van de Zoetermeerse rijschool vlak voor het weekend startte is inmiddels ongeveer 1.400 keer getekend. De initiatiefnemers vinden dat er een landelijk keurmerk moet komen voor rijscholen en een erkend garantiefonds. Zo’n keurmerk is er al sinds begin dit jaar, maar rijschoolhouders lopen er bepaald niet warm voor.

ANP

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.