Foto: www.verkeersschool-aalbregt.com

Na PvdA stelt ook VVD Kamervragen over failliete rijschool

Foto: www.verkeersschool-aalbregt.com

Als aanvulling op eerdere vragen van Gijs van Dijk van de PvdA heeft nu ook Tweede Kamerlid Remco Dijkstra van de VVD Kamervragen gesteld aan minister Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat over de failliete Verkeerschool Aalbregt.

Dijkstra wil vooral meer weten over het faillissement en of er al zicht is op de omvang van de schade en het aantal schuldeisers. De parlementariër vraagt zich ook af of het CBR een rol kan spelen bij het voorkomen van schade voor leerlingen. “Worden rijscholen regelmatig doorgelicht, bijvoorbeeld op het gebied van vakbekwaamheid en financiële degelijkheid?”, vraagt Dijkstra aan de minister.

WRM

Het Tweede Kamerlid informeert ook naar de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM). Heeft de invoering geleid tot kwaliteitsverbetering en zou de WRM nog verder aangescherpt kunnen worden?, zijn vragen die Dijkstra van de minister beantwoord wil hebben.

Dijkstra gaat ervan uit dat de ondergedoken rijschoolhouder in Spanje zit en hij wil weten of Nederland al contact heeft gezocht met de Spaanse autoriteiten om Aalbregt uit te leveren aan Nederland. In een interview dat de ondernemer afgelopen weekend had met Omroep West betwistte hij dat hij in Spanje zat, waar hij de afgelopen periode wel verbleef. Tegen de omroep zei hij dat hij ergens in Nederland was ondergedoken.

Hoog op het wensenlijstje van Kamerlid Van Dijk van de PvdA staan vooral een klachtenmeldpunt en kwaliteitskeurmerk voor de branche, zo bleek uit zijn Kamervragen eind vorige week.

Lees ook:

Zaken groeiden Ferry Aalbregt in korte tijd boven het hoofd

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Na PvdA stelt ook VVD Kamervragen over failliete rijschool”

Ed Dielessen|06.07.19|13:22

Sinds wanneer maakt de politiek zich druk om bedrijven die failliet gaan?

Een rijschool is gewoon n bedrijf die de behoefte van consumenten bevredigen.
Als kwaliteit in lesgeven heeft hier niks mee te maken, het heeft te maken met ondernemersschap.
Als de politiek zich er mee wilt bemoeien laten ze dan een verbod stellen op lespakketten, Laten ze dan een minimum lesprijs instellen van €45,-. En dan kunnen we gewoon concurreren op kwaliteit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Na PvdA stelt ook VVD Kamervragen over failliete rijschool | RijschoolPro
Foto: www.verkeersschool-aalbregt.com

Na PvdA stelt ook VVD Kamervragen over failliete rijschool

Foto: www.verkeersschool-aalbregt.com

Als aanvulling op eerdere vragen van Gijs van Dijk van de PvdA heeft nu ook Tweede Kamerlid Remco Dijkstra van de VVD Kamervragen gesteld aan minister Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat over de failliete Verkeerschool Aalbregt.

Dijkstra wil vooral meer weten over het faillissement en of er al zicht is op de omvang van de schade en het aantal schuldeisers. De parlementariër vraagt zich ook af of het CBR een rol kan spelen bij het voorkomen van schade voor leerlingen. “Worden rijscholen regelmatig doorgelicht, bijvoorbeeld op het gebied van vakbekwaamheid en financiële degelijkheid?”, vraagt Dijkstra aan de minister.

WRM

Het Tweede Kamerlid informeert ook naar de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM). Heeft de invoering geleid tot kwaliteitsverbetering en zou de WRM nog verder aangescherpt kunnen worden?, zijn vragen die Dijkstra van de minister beantwoord wil hebben.

Dijkstra gaat ervan uit dat de ondergedoken rijschoolhouder in Spanje zit en hij wil weten of Nederland al contact heeft gezocht met de Spaanse autoriteiten om Aalbregt uit te leveren aan Nederland. In een interview dat de ondernemer afgelopen weekend had met Omroep West betwistte hij dat hij in Spanje zat, waar hij de afgelopen periode wel verbleef. Tegen de omroep zei hij dat hij ergens in Nederland was ondergedoken.

Hoog op het wensenlijstje van Kamerlid Van Dijk van de PvdA staan vooral een klachtenmeldpunt en kwaliteitskeurmerk voor de branche, zo bleek uit zijn Kamervragen eind vorige week.

Lees ook:

Zaken groeiden Ferry Aalbregt in korte tijd boven het hoofd

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Na PvdA stelt ook VVD Kamervragen over failliete rijschool”

Ed Dielessen|06.07.19|13:22

Sinds wanneer maakt de politiek zich druk om bedrijven die failliet gaan?

Een rijschool is gewoon n bedrijf die de behoefte van consumenten bevredigen.
Als kwaliteit in lesgeven heeft hier niks mee te maken, het heeft te maken met ondernemersschap.
Als de politiek zich er mee wilt bemoeien laten ze dan een verbod stellen op lespakketten, Laten ze dan een minimum lesprijs instellen van €45,-. En dan kunnen we gewoon concurreren op kwaliteit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.