Directeur Petra Delsing van het CBR

Petra Delsing vertrekt 1 augustus bij het CBR, opvolger wordt gezocht

Petra Delsing stopt per 1 augustus als algemeen directeur van het CBR. Een vervanger voor Delsing moet later dit jaar aantreden. In de tussentijd is de directeur bedrijfsvoering Jan Jurgen Huizing belast met de dagelijkse aansturing. Delsing gaf in februari dit jaar aan af te zien van herbenoeming voor een tweede termijn, die in 2020 zou moeten ingaan.

Petra Delsing kondigde haar vertrek begin dit jaar aan. Dat deed ze in de week waarin ook bekend werd dat het CBR onder verscherpt toezicht staat vanwege de achterstanden bij de divisie Rijgeschiktheid. Het CBR gaf geen exacte reden voor haar vertrek.

Haar tijdelijke opvolger is Jan Jurgen Huizing. Hij is directeur bedrijfsvoering bij het CBR en eindverantwoordelijk voor de divisie Rijgeschiktheid. Dat is de divisie die momenteel kampt met achterstanden en wachttijden bij de verlenging en aanvraag van nieuwe rijbewijzen. Het CBR laat weten dat er dit jaar nog een opvolger voor Delsing moet worden gevonden. De Raad van Toezicht is gestart met een wervingsprocedure op verzoek van de Minister. De directrice gaat vanaf 1 augustus aan de slag als kwartiermaker Artificial Intelligence bij de unit Innovatie van het Directoraat-Generaal Mobiliteit van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Lees ook: CBR-directeur Petra Delsing kondigt vertrek aan 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

3 reacties op “Petra Delsing vertrekt 1 augustus bij het CBR, opvolger wordt gezocht”

#BAAS|09.07.19|21:26

Good riddance

jeetin jagernath|11.07.19|12:13

De ene na de andere directeur vertrekt bij CBR, hoe zou dat komen. Een zooitje is het bij CBR.

jeetin jagernath|11.07.19|12:14

De ene na de andere directeur vertrekt bij CBR, hoe zou dat komen? Het is een zooitje bij CBR

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.