Pier Eringa

Voormalig ProRail-baas gaat aan de slag bij het CBR

Voormalig ProRail-directeur Pier Eringa gaat bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) aan de slag om de directie te ondersteunen de achterstand weg te werken bij de verlenging van hun rijbewijs. Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft hem gevraagd om mee te helpen om de volgens haar schrijnende situatie op te lossen van mensen die buiten hun schuld zonder rijbewijzen komen te zitten.

“Het CBR heeft ernstige problemen met het proces van de beoordeling van de rijgeschiktheid. De doorlooptijden zijn te hoog en veel mensen worden hierdoor geraakt”, schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer. “Met alle gevolgen van dien voor bijvoorbeeld werk, mantelzorg of sociale contacten.”

Operationele deskundigheid

Ze geeft aan dat in samenspraak met de voorzitter van de raad van toezicht van het CBR is besloten om de raad zo snel mogelijk tijdelijk aan te vullen met operationele deskundigheid. “De heer Pier Eringa, tot voor kort president directeur van ProRail, is bereid gevonden om als aanvulling op de Raad van Toezicht, de directie van het CBR met zijn ervaring en deskundigheid te ondersteunen.”

Eringa zal de functie bij het CBR combineren met zijn nieuwe baan als algemeen directeur van Transdev Nederland, waarmee hij op 1 september is gestart. Transdev Nederland is het moederbedrijf van onder andere Connexxion, Hermes en Witte Kruis.

ProRail, waar Eringa zo’n 4,5 jaar aan de leiding stond, wordt de komende jaren omgevormd van een besloten vennootschap (bv) naar een zelfstandig bestuursorgaan (zbo). Eringa had bij het ministerie van IenW aangegeven het spoorbedrijf als publieke organisatie niet te willen leiden en verruilde het spoorbedrijf daarom op 1 september voor Connexxion. Het CBR is ook een zbo.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke Van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van RijschoolPro en hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “Voormalig ProRail-baas gaat aan de slag bij het CBR”

Wim Ummenthum|11.09.19|22:54

Hopelijk krijgen we geen strenge winter… want toen liepen de treinen ook niet op tijd…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Voormalig ProRail-baas gaat aan de slag bij het CBR | RijschoolPro
Pier Eringa

Voormalig ProRail-baas gaat aan de slag bij het CBR

Voormalig ProRail-directeur Pier Eringa gaat bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) aan de slag om de directie te ondersteunen de achterstand weg te werken bij de verlenging van hun rijbewijs. Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft hem gevraagd om mee te helpen om de volgens haar schrijnende situatie op te lossen van mensen die buiten hun schuld zonder rijbewijzen komen te zitten.

“Het CBR heeft ernstige problemen met het proces van de beoordeling van de rijgeschiktheid. De doorlooptijden zijn te hoog en veel mensen worden hierdoor geraakt”, schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer. “Met alle gevolgen van dien voor bijvoorbeeld werk, mantelzorg of sociale contacten.”

Operationele deskundigheid

Ze geeft aan dat in samenspraak met de voorzitter van de raad van toezicht van het CBR is besloten om de raad zo snel mogelijk tijdelijk aan te vullen met operationele deskundigheid. “De heer Pier Eringa, tot voor kort president directeur van ProRail, is bereid gevonden om als aanvulling op de Raad van Toezicht, de directie van het CBR met zijn ervaring en deskundigheid te ondersteunen.”

Eringa zal de functie bij het CBR combineren met zijn nieuwe baan als algemeen directeur van Transdev Nederland, waarmee hij op 1 september is gestart. Transdev Nederland is het moederbedrijf van onder andere Connexxion, Hermes en Witte Kruis.

ProRail, waar Eringa zo’n 4,5 jaar aan de leiding stond, wordt de komende jaren omgevormd van een besloten vennootschap (bv) naar een zelfstandig bestuursorgaan (zbo). Eringa had bij het ministerie van IenW aangegeven het spoorbedrijf als publieke organisatie niet te willen leiden en verruilde het spoorbedrijf daarom op 1 september voor Connexxion. Het CBR is ook een zbo.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke Van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van RijschoolPro en hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “Voormalig ProRail-baas gaat aan de slag bij het CBR”

Wim Ummenthum|11.09.19|22:54

Hopelijk krijgen we geen strenge winter… want toen liepen de treinen ook niet op tijd…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.