Theorie-examen voor de auto op de schop, verkeersinzicht wordt apart onderdeel

Vanaf 1 november bestaat het auto theorie-examen niet langer uit twee, maar uit drie examenonderdelen. De onderdelen zijn: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Kandidaten slagen alleen voor het theorie-examen als ze voor elk onderdeel een voldoende halen.

De verandering in het theorie-examen van het CBR is bedoeld om nog beter te toetsen of kandidaten de ‘cruciale’ onderdelen zoals voorrangsregels onder de knie hebben. Daarnaast krijgen kandidaten vanaf november andere feedback met een vernieuwd uitslagformulier. Daarop staat een uitleg over alle examenonderwerpen en hoe goed de kandidaat deze beheerst. Hiermee kan de kandidaat zich beter voorbereiden op de praktijklessen of het herexamen.

Na afloop krijgt de kandidaat niet langer de fout beantwoorde vragen te zien. De toelichting hierop: “omdat we hebben gemerkt dat dit kandidaten onvoldoende helpt.” De inhoud van het examen blijft gelijk, net als het totale aantal examenvragen.

Met deze aanpassingen wil het CBR kandidaten nog beter voorbereid de weg op laten gaan zodat ze verantwoord aan het verkeer kunnen deelnemen en veilig thuiskomen. ‘Deze wijzigingen in het auto theorie-examen worden breed gedragen door de branche en uitgevers’, laat het CBR weten in een toelichting.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

5 reacties op “Theorie-examen voor de auto op de schop, verkeersinzicht wordt apart onderdeel”

Simon Oegema|16.09.19|16:05

Met bewegend beeld?

Mart Kuiper|17.09.19|13:55

Mag dit zsm ook voor de A theorie!!! Het verkeersinzicht van de meeste kandidaten, welke ook al het B rijbewijs hebben, is echt dramatisch de laatste jaren. En wij kunnen niet ingrijpen bij een verkeerde actie, slechts toekijken en hopen dat het goed afloopt.

Eduard de Haan|17.09.19|16:49

Nou nog extra lessen voor fietsers. Veral school gaande kinderen die hebben laks aan de verkeersregels. Ik fiets elke dag en steeds zie ik geen richting aan geven. Geen voorrang verlenen aan andere verkeer gebruikers. Mobiel in de hand fietsen. Fiets pad blokkeren waar van 2 kanten verkeerkomt en rijd. En ga zo maar door. Hoezo diploma behaald op school met je fiets….

Monica Prins|17.09.19|20:28

Ze weten niet eens wat een stopteken van een verkeersregelaar inhoud

Ashy Farmani|14.10.19|10:36

mischien moeten ze netzo als inburgering de onderdelen los van elkaar maken
dus 3 onderdelen als je 1 of 2 haalt hoef je die de volgende x niet te doen scheelt tijd.

Maarja ze willen geld natuurlijk Said Cinar heeft ze goed gepakt en nu gaan ze weer de kanidaten pakken door in 1 keer voor alle 3 onderdelen te laten slagen gewoon geldklopperij.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.