Verkeersveiligheid provinciale wegen Zuid-Holland snel aangepakt

Vijf provinciale wegen in Zuid-Holland worden versneld verkeersveiliger gemaakt. De provincie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat trekken hiervoor samen ruim 8,5 miljoen euro uit. Langs vijf N-wegen wordt in totaal ruim 75 kilometer bermverharding en meer dan 6 kilometer aan nieuwe vangrails aangebracht.

Het is niet zo dat de wegen onveilig zijn. Ongelukken op N-wegen zijn vaak het gevolg van onveilig rijgedrag, benadrukt de provincie. Het veiliger maken van de bermen kan bijdragen aan minder (ernstige) ongelukken. Bijvoorbeeld door vangrails te plaatsen bij obstakels in de berm, zoals bomen of borden, of door de berm te verharden.

In totaal investeert het ministerie ruim 2 miljoen euro in de vijf projecten. De provincie draagt ruim 6,5 miljoen euro bij. De maatregelen moeten uiterlijk eind 2023 zijn uitgevoerd.

Oversteken

De N-wegen in de provincie waarlangs de verkeersveiligheidsmaatregelen worden uitgevoerd, zijn belangrijke regionale schakels waar veel verkeer gebruik van maakt. De ruimte langs de bermen is er vaak maar beperkt, waardoor specifieke maatregelen nodig zijn.

Gedeputeerde Floor Vermeulen (Verkeer & Vervoer) is blij met het extra geld: “Het geld dat door de provincie voor deze projecten was gereserveerd maar nu door het ministerie wordt bijgedragen, kunnen we aan andere verkeersveiligheidsprojecten besteden, zoals het ongelijkvloers maken van voetgangersoversteekplaatsen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier schrijft voor RijschoolPro en is daarnaast de vaste redacteur voor zustersite VerkeersNet.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.