IBKI Nieuwegein

IBKI start 25 mei met WRM-examens

Het IBKI heeft officieel toestemming gekregen om alle WRM-activiteiten weer te starten. Al eerder was duidelijk geworden dat de theorie-examens en de praktijkrit (fase 1b) konden worden hervat. Nu is bekend geworden dat ook de examens waarbij drie personen in een lesauto noodzakelijk zijn, toegestaan zijn. De eerste examens zullen op maandag 25 mei worden uitgevoerd. De planning van examens is inmiddels gestart.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

6 reacties op “IBKI start 25 mei met WRM-examens”

Gerrit Grevengoed|13.05.20|21:58

fijn dat ze VOORAL ook met de gezondheid van de buitenstaander ( meewerkende ECHTE Leerling ) rekening hebben gehouden dat die inspraak hebben gekregen enzo … tenslotte lopen die leerlingen nu ook extra besmettingsgevaar bij deze situatie.. een gedraging die iederander € 390,- boete zou kosten of zelfs een economisch-delict zou zijn. gezondheid van de leerling als 3e persoon even opzij geschoven zodat het IBKI weer verder kan.

Mart Kuiper|14.05.20|21:54

Net als bij het CBR zijn de IBKI examinatoren reeds immuun voor het virus en niet besmettelijk voor andere….vandaar dat alleen de leerling en/of instructeur als risicofactor wordt gezien.
Wat een flauwekul. Bij het eerste AVD examen zal ik de examinator dezelfde vragen stellen als die aan de kandidaat worden gesteld. Krijg ik geen of een negatief antwoord? Hier is de porto en fijne examenrit verder…. maar ik blijf wel wachten op de examenlokatie. Poppenkast.

#BAAS|17.05.20|15:20

Prima zaak. Terug naar het oude normaal.

Saskia|19.05.20|23:52

IBKI zet even alle regels aan de kant?
1- Instructeur mag van het CBR niet mee
tijdens examens( GEEN
3 mensen in de auto )
2- Rijschool mag geen leerlingen ophalen en
afzetten ( GEEN 3 mensen in de auto )
Regels zijn opgelegd door RIVM en Kabinet….maar het IBKI bepaald zelf even hun eigen regels? Hmm wat zal een rechter hiervan vinden? Als de instructeur of leerling nu eens op de strepen gaat staan..en laten we vooral ook even de gezondheidsvragen aan de examinator stellen!

Saskia|20.05.20|00:04

IBKI maakt zelf de regels? Ben toch benieuwd wat een rechter hiervan zal vinden? Instructeur mag niet mee met het examen van zijn kandidaat op het CBR, geen drie mensen in de auto.
Instructeur mag zijn kandidaten niet meer ophalen en afzetten, geen drie mensen in de auto. Regels zijn afkomstig van RIVM en Kabinet toch? En inderdaad we gaan de examinator ook even eerst de 5 gezondheids vragen stellen voordat hij de lesauto in mag…en graag zelf mondkapje meenemen, desinfecterende handgel enz.

A.b|20.05.20|08:17

Saskia, ik ben ook benieuwd wat de rechter hiervan zal vinden. Binnenkort en met tegenzin moet ik weer een rondje rijden om de kerk, weet je wel doe op aanwijzing doe zonder aanwijzing. Ik geef al 14 jaar rijles wat moet ik bij het ibki zoeken. Ben ik een beginnende rij-instructeur of zo.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

IBKI start 25 mei met WRM-examens | RijschoolPro
IBKI Nieuwegein

IBKI start 25 mei met WRM-examens

Het IBKI heeft officieel toestemming gekregen om alle WRM-activiteiten weer te starten. Al eerder was duidelijk geworden dat de theorie-examens en de praktijkrit (fase 1b) konden worden hervat. Nu is bekend geworden dat ook de examens waarbij drie personen in een lesauto noodzakelijk zijn, toegestaan zijn. De eerste examens zullen op maandag 25 mei worden uitgevoerd. De planning van examens is inmiddels gestart.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

6 reacties op “IBKI start 25 mei met WRM-examens”

Gerrit Grevengoed|13.05.20|21:58

fijn dat ze VOORAL ook met de gezondheid van de buitenstaander ( meewerkende ECHTE Leerling ) rekening hebben gehouden dat die inspraak hebben gekregen enzo … tenslotte lopen die leerlingen nu ook extra besmettingsgevaar bij deze situatie.. een gedraging die iederander € 390,- boete zou kosten of zelfs een economisch-delict zou zijn. gezondheid van de leerling als 3e persoon even opzij geschoven zodat het IBKI weer verder kan.

Mart Kuiper|14.05.20|21:54

Net als bij het CBR zijn de IBKI examinatoren reeds immuun voor het virus en niet besmettelijk voor andere….vandaar dat alleen de leerling en/of instructeur als risicofactor wordt gezien.
Wat een flauwekul. Bij het eerste AVD examen zal ik de examinator dezelfde vragen stellen als die aan de kandidaat worden gesteld. Krijg ik geen of een negatief antwoord? Hier is de porto en fijne examenrit verder…. maar ik blijf wel wachten op de examenlokatie. Poppenkast.

#BAAS|17.05.20|15:20

Prima zaak. Terug naar het oude normaal.

Saskia|19.05.20|23:52

IBKI zet even alle regels aan de kant?
1- Instructeur mag van het CBR niet mee
tijdens examens( GEEN
3 mensen in de auto )
2- Rijschool mag geen leerlingen ophalen en
afzetten ( GEEN 3 mensen in de auto )
Regels zijn opgelegd door RIVM en Kabinet….maar het IBKI bepaald zelf even hun eigen regels? Hmm wat zal een rechter hiervan vinden? Als de instructeur of leerling nu eens op de strepen gaat staan..en laten we vooral ook even de gezondheidsvragen aan de examinator stellen!

Saskia|20.05.20|00:04

IBKI maakt zelf de regels? Ben toch benieuwd wat een rechter hiervan zal vinden? Instructeur mag niet mee met het examen van zijn kandidaat op het CBR, geen drie mensen in de auto.
Instructeur mag zijn kandidaten niet meer ophalen en afzetten, geen drie mensen in de auto. Regels zijn afkomstig van RIVM en Kabinet toch? En inderdaad we gaan de examinator ook even eerst de 5 gezondheids vragen stellen voordat hij de lesauto in mag…en graag zelf mondkapje meenemen, desinfecterende handgel enz.

A.b|20.05.20|08:17

Saskia, ik ben ook benieuwd wat de rechter hiervan zal vinden. Binnenkort en met tegenzin moet ik weer een rondje rijden om de kerk, weet je wel doe op aanwijzing doe zonder aanwijzing. Ik geef al 14 jaar rijles wat moet ik bij het ibki zoeken. Ben ik een beginnende rij-instructeur of zo.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.