Dit is het ‘startdocument’ van Samen Sterk

“Rijinstructeurs spelen misschien wel de belangrijkste rol als het aankomt op het verbeteren van de verkeersveiligheid.” Dat zegt minister Cora van Nieuwenhuizen tijdens het overhandigen van het Startdocument van de Alliantie Samen Sterk. De aangesloten partijen vinden dat de huidige rijopleiding te veel draait om het examen en niet om het afleveren van goede bestuurders. Een rijschoolregister, inclusief keurmerk en garantiefonds, moet zorgen voor een kwaliteitsslag. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

7 reacties op “Dit is het ‘startdocument’ van Samen Sterk”

Ewout Wijnveldt|25.06.20|17:20

Ik blijf van mening dat er een significante verbetering van verkeersveiligheid bereikt wordt als elke rijbewijs bezitter bij het “verlengen” een dag verplichte bijscholing theorie moet bijwonen (zo der examen), net als instructeurs. De theoretische kennis van de gemiddelde automobilist is ronduit droevig te noemen. Maar denk ook aan gedragsfouten als richting aangeven en kijken. Even weer scherp worden.

A.b|25.06.20|19:08

Ewout, maar dat gebeurt niet! In verband met stemmen. Rijschoolwereld krijgt altijd de schuld.

A.b|25.06.20|19:12

Dat gebeurt niet! In verband met stemmen. Rijschoolwereld krijgt altijd de schuld/straf.

A.b|25.06.20|20:39

Rijinstructeurs spelen misschien wel de belangrijkste rol als het aankomt op het verbeteren van de verkeersveiligheid.” Dat zegt minister Cora van Nieuwenhuizen.

Eindelijk begint nu de overheid naar de branche te luisteren. Van afstand straffen werkt niet krijg je alleen maar boze gezichten van waardoor de kwaliteit op achteruit gaat. Zelf heb ik een bloedhekel aan praktijkbegeleiding, niet dat ik dat niet kan ben al 2x voor geweest maar dat is echt de grootste onzin wat er bestaat.

Wilbert van Beersum|28.06.20|15:31

Het streven om het aantal verkeersslachtoffers naar “nul” terug te brengen kan alleen als alle bestuurders de verantwoordelijkheid nemen om hun eigen gedrag aan te passen en daar offers voor te willen brengen door bijv. bijscholingen met een verkeers-educatief karakter. In een “long life learning” maatschappij is het normaal dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leerproces en leerontwikkeling op alle gebieden. Wilbert van Beersum VRO Traffic Masters.

Gus K.|29.09.20|17:32

De uitspraak van minister Cora van Nieuwenhuizen dat, “rijinstructeurs spelen misschien wel de belangrijkste rol als het aankomt op het verbeteren van de verkeersveiligheid”, is ONJUIST. Het moet zijn: “Rijinstructeurs spelen wel de BELANGRIJKSTE rol als het aankomt op het verbeteren van de verkeersveiligheid.” Rijinstructeurs moeten zorgen dat ze goede bestuurders afleveren. Een rijschoolregister, inclusief keurmerk en garantiefonds, moet zorgen voor een kwaliteitsslag is ONZIN.

Gus K.|29.09.20|17:34

Vervolg: Om goede bestuurders af te kunnen leveren heb je goed-opgeleide rijinstructeurs nodig. Bij de huidige situatie is dit niet mogelijk, omdat de opleiding tot rijinstructeur en de bijscholing zijn te theoretisch en de praktijkopleiding (lees: praktijkexamen) is te examengericht.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dit is het ‘startdocument’ van Samen Sterk | RijschoolPro

Dit is het ‘startdocument’ van Samen Sterk

“Rijinstructeurs spelen misschien wel de belangrijkste rol als het aankomt op het verbeteren van de verkeersveiligheid.” Dat zegt minister Cora van Nieuwenhuizen tijdens het overhandigen van het Startdocument van de Alliantie Samen Sterk. De aangesloten partijen vinden dat de huidige rijopleiding te veel draait om het examen en niet om het afleveren van goede bestuurders. Een rijschoolregister, inclusief keurmerk en garantiefonds, moet zorgen voor een kwaliteitsslag. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

7 reacties op “Dit is het ‘startdocument’ van Samen Sterk”

Ewout Wijnveldt|25.06.20|17:20

Ik blijf van mening dat er een significante verbetering van verkeersveiligheid bereikt wordt als elke rijbewijs bezitter bij het “verlengen” een dag verplichte bijscholing theorie moet bijwonen (zo der examen), net als instructeurs. De theoretische kennis van de gemiddelde automobilist is ronduit droevig te noemen. Maar denk ook aan gedragsfouten als richting aangeven en kijken. Even weer scherp worden.

A.b|25.06.20|19:08

Ewout, maar dat gebeurt niet! In verband met stemmen. Rijschoolwereld krijgt altijd de schuld.

A.b|25.06.20|19:12

Dat gebeurt niet! In verband met stemmen. Rijschoolwereld krijgt altijd de schuld/straf.

A.b|25.06.20|20:39

Rijinstructeurs spelen misschien wel de belangrijkste rol als het aankomt op het verbeteren van de verkeersveiligheid.” Dat zegt minister Cora van Nieuwenhuizen.

Eindelijk begint nu de overheid naar de branche te luisteren. Van afstand straffen werkt niet krijg je alleen maar boze gezichten van waardoor de kwaliteit op achteruit gaat. Zelf heb ik een bloedhekel aan praktijkbegeleiding, niet dat ik dat niet kan ben al 2x voor geweest maar dat is echt de grootste onzin wat er bestaat.

Wilbert van Beersum|28.06.20|15:31

Het streven om het aantal verkeersslachtoffers naar “nul” terug te brengen kan alleen als alle bestuurders de verantwoordelijkheid nemen om hun eigen gedrag aan te passen en daar offers voor te willen brengen door bijv. bijscholingen met een verkeers-educatief karakter. In een “long life learning” maatschappij is het normaal dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leerproces en leerontwikkeling op alle gebieden. Wilbert van Beersum VRO Traffic Masters.

Gus K.|29.09.20|17:32

De uitspraak van minister Cora van Nieuwenhuizen dat, “rijinstructeurs spelen misschien wel de belangrijkste rol als het aankomt op het verbeteren van de verkeersveiligheid”, is ONJUIST. Het moet zijn: “Rijinstructeurs spelen wel de BELANGRIJKSTE rol als het aankomt op het verbeteren van de verkeersveiligheid.” Rijinstructeurs moeten zorgen dat ze goede bestuurders afleveren. Een rijschoolregister, inclusief keurmerk en garantiefonds, moet zorgen voor een kwaliteitsslag is ONZIN.

Gus K.|29.09.20|17:34

Vervolg: Om goede bestuurders af te kunnen leveren heb je goed-opgeleide rijinstructeurs nodig. Bij de huidige situatie is dit niet mogelijk, omdat de opleiding tot rijinstructeur en de bijscholing zijn te theoretisch en de praktijkopleiding (lees: praktijkexamen) is te examengericht.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.