Praat mee: hoe kan het beter in de rijschoolbranche?

Anthony Boeijink (van Verjo) en Ruud Rutten (van de FAM) nodigen iedereen in de rijschoolsector uit om met elkaar in gesprek te gaan over wat er allemaal beter kan in de branche. Deze week sturen ze een open uitnodiging voor een serie bijeenkomsten waarin ze om input vragen voor verbetering.

Eind juni werd het zogeheten startdocument van de Alliantie Samen Sterk in Den Haag overhandigd aan de politiek. In het document staan allerlei verbeterpunten voor de rijschoolbranche. Lees daarover hier meer. Het document kan rekenen op enthousiasme, maar het stuitte ook op weerstand en veel vragen.

Nu komen Ruud Rutten (kartrekker van de Alliantie en voorzitter van branchevereniging FAM) en Anthony Boeijink (van uitgever Verjo en ook betrokken bij de Alliantie) met een gezamenlijke uitnodiging voor inputbijeenkomsten. Ze schrijven: “We willen graag in een zinvolle inputbijeenkomst, op persoonlijke titel, in gesprek gaan met iedereen die vragen heeft of informatie wil over Samen Sterk, maar met name ook zelf input heeft voor de gehele branche. Ook respectvolle kritiek is welkom.”

Data voor de bijeenkomsten zijn nog niet geprikt. Nu wordt eerst een inventarisatie gemaakt.

Alle input welkom

In de uitnodiging wordt benadrukt dat Boeijink en Rutten de bijeenkomsten op persoonlijke titel houden en niet vanuit hun rol binnen Samen Sterk of binnen de organisatie waar ze voor werken. Boeijink zegt erover: “Samen Sterk is één van meerdere thema’s die besproken gaan worden, immers vragen wij om branchegerelateerde input. Er spelen meerdere zaken in onze branche waarbij iedereen input kan geven, graag zelfs. Als iets een onderdeel van meerdere thema‘s is, moet je dat als gastheren blanco doen en niet vanuit een positie als persoon of organisatie binnen dat ene thema, vandaar. Gewoon onbevangen en respectvol sparren.”

Onderdeel van de plannen van Samen Sterk is om een koepel op te richten waaronder alle rijscholen in Nederland verenigd zijn. Mede daarom vinden de gastheren van de bijeenkomsten het belangrijk dat iedereen in de branche zich gehoord voelt. Ook over die koepel willen ze tekst en uitleg geven. “Immers niets ligt vast, echter is toelichting op dit onderdeel als voorbeeld van vele noodzakelijk, alvorens de branche, een deel van de branche of individuen dit wel of niet willen oppakken.”

Geen ledenwerving

Afhankelijk van de belangstelling worden meerdere bijeenkomsten gehouden van steeds maximaal veertig mensen. De gastheren benadrukken dat de bijeenkomsten niet zijn bedoeld om leden te werven voor Samen Sterk. Het moeten constructieve bijeenkomsten worden met ‘hoor en wederhoor over alle thema’s die alle deelnemers in gaan brengen. Geen oude koeien maar constructieve ideeën. Kritiek, input, alles kan, mits respectvol en niet als aanval op personen.’

Aanmelden kan via de mail bij Boeijink: [email protected]. Vermeld bij je aanmelding je naam, de naam van de rijschool en schrijf alvast drie ideeën plus één kritiekpunt plus oplossing op. Data, tijdsduur, input en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Praat mee: hoe kan het beter in de rijschoolbranche? | RijschoolPro

Praat mee: hoe kan het beter in de rijschoolbranche?

Anthony Boeijink (van Verjo) en Ruud Rutten (van de FAM) nodigen iedereen in de rijschoolsector uit om met elkaar in gesprek te gaan over wat er allemaal beter kan in de branche. Deze week sturen ze een open uitnodiging voor een serie bijeenkomsten waarin ze om input vragen voor verbetering.

Eind juni werd het zogeheten startdocument van de Alliantie Samen Sterk in Den Haag overhandigd aan de politiek. In het document staan allerlei verbeterpunten voor de rijschoolbranche. Lees daarover hier meer. Het document kan rekenen op enthousiasme, maar het stuitte ook op weerstand en veel vragen.

Nu komen Ruud Rutten (kartrekker van de Alliantie en voorzitter van branchevereniging FAM) en Anthony Boeijink (van uitgever Verjo en ook betrokken bij de Alliantie) met een gezamenlijke uitnodiging voor inputbijeenkomsten. Ze schrijven: “We willen graag in een zinvolle inputbijeenkomst, op persoonlijke titel, in gesprek gaan met iedereen die vragen heeft of informatie wil over Samen Sterk, maar met name ook zelf input heeft voor de gehele branche. Ook respectvolle kritiek is welkom.”

Data voor de bijeenkomsten zijn nog niet geprikt. Nu wordt eerst een inventarisatie gemaakt.

Alle input welkom

In de uitnodiging wordt benadrukt dat Boeijink en Rutten de bijeenkomsten op persoonlijke titel houden en niet vanuit hun rol binnen Samen Sterk of binnen de organisatie waar ze voor werken. Boeijink zegt erover: “Samen Sterk is één van meerdere thema’s die besproken gaan worden, immers vragen wij om branchegerelateerde input. Er spelen meerdere zaken in onze branche waarbij iedereen input kan geven, graag zelfs. Als iets een onderdeel van meerdere thema‘s is, moet je dat als gastheren blanco doen en niet vanuit een positie als persoon of organisatie binnen dat ene thema, vandaar. Gewoon onbevangen en respectvol sparren.”

Onderdeel van de plannen van Samen Sterk is om een koepel op te richten waaronder alle rijscholen in Nederland verenigd zijn. Mede daarom vinden de gastheren van de bijeenkomsten het belangrijk dat iedereen in de branche zich gehoord voelt. Ook over die koepel willen ze tekst en uitleg geven. “Immers niets ligt vast, echter is toelichting op dit onderdeel als voorbeeld van vele noodzakelijk, alvorens de branche, een deel van de branche of individuen dit wel of niet willen oppakken.”

Geen ledenwerving

Afhankelijk van de belangstelling worden meerdere bijeenkomsten gehouden van steeds maximaal veertig mensen. De gastheren benadrukken dat de bijeenkomsten niet zijn bedoeld om leden te werven voor Samen Sterk. Het moeten constructieve bijeenkomsten worden met ‘hoor en wederhoor over alle thema’s die alle deelnemers in gaan brengen. Geen oude koeien maar constructieve ideeën. Kritiek, input, alles kan, mits respectvol en niet als aanval op personen.’

Aanmelden kan via de mail bij Boeijink: [email protected]. Vermeld bij je aanmelding je naam, de naam van de rijschool en schrijf alvast drie ideeën plus één kritiekpunt plus oplossing op. Data, tijdsduur, input en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.