Belgische rijbewijskandidaten kunnen praktijklessen online oefenen

Rijopleiding, VSV, Judith

Belgische rijbewijskandidaten kunnen sinds kort online hun praktijklessen oefenen. Op de website Mijnrijbewijs.be van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) kon je al terecht om voor het theorie-examen te oefenen. De site is nu uitgebreid met oefeningen voor de praktijk.

De VSV lanceerde MijnrijbewijsB.be in 2019 als een online leeromgeving waar leerlingen de theorie voor het rijbewijs B kunnen raadplegen en oefenen. Het platform is gratis toegankelijk, meer dan 70.000 gebruikers hebben al gebruik gemaakt van de leerstof.

Leerdoelen

Het praktijkgedeelte is gebaseerd op de leerdoelen voor nieuwe bestuurders die de Vlaamse overheid heeft vastgelegd. Deze leerdoelen bepalen wat een goede autobestuurder allemaal moet kennen en kunnen. Op het leerplatform komen alle leerdoelen door vlogs en oefeningen aan bod. Het is bedoeld voor zowel de kandidaten als begeleiders.

De inhoud van het platform

Na het inloggen kies je als leerling voor theorie of praktijk. In beide onderdelen zijn er verschillende thema’s en oefenformats. De vorderingen worden bijgehouden zodat je gemakkelijk nog eens kan terugkeren en verder oefenen. Het praktijkluik bestaat uit zes onderdelen: wat je vooraf moet weten; voorbereid de auto in; de auto onder controle; in het verkeer; een veilige rijstijl en tot slot; belangrijk voor je examen. Per onderdeel kun je vlogs bekijken, goed/fout-oefeningen maken en je aan de hand van foto’s en uitleg voorbereiden om met de auto te oefenen. Via een checklist worden de verschillende oefeningen bijgehouden en kun je jezelf beoordelen samen met je begeleider en/of je rijschool.

Het digitale leerplatform van de VSV sluit aan bij het leertraject voor de rijopleiding in Vlaanderen en biedt
kandidaten de kans om zich stap voor stap voor te bereiden om een goede autobestuurder te worden. De
combinatie van een online voorbereiding, professionele rijlessen en veel oefenen met een begeleider biedt
volgens de VSV de beste garantie op een goede rijopleiding.

Foto: VSV

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.