Consumentenbond spreekt steun voor slimme rijhulpsystemen uit

De Consumentenbond heeft zijn handtekening onder het zogeheten ADAS Convenant gezet. De bond schaart zich daarmee achter het streven om zoveel mogelijk automobilisten ertoe aan te zetten van slimme rijhulpsystemen in de auto gebruik te maken.

Deze doelstelling is vastgelegd in het convenant, waar de Consumentenbond nu een van 60 ondertekenaars van is. Deze partijen tezamen gaan door het leven als de ADAS Alliantie, dat als kernteam de RAI Vereniging, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ANWB, Aon, BOVAG, RDW en het Verbond van Verzekeraars heeft.
De consumentenbond ziet een rol voor zichzelf weggelegd in de eenduidige uitleg van de verschillende Advanced Drive Assistance Systems nu er onlangs een zogeheten ADAS Woordenboek is samengesteld.

“We kunnen consumenten via onze eigen kanalen heel goed informeren over het nut en de mogelijkheden van verschillende ADAS”, zegt Ronald Vroman, automotive expert van de Consumentenbond.

“Ook gaan we in de toekomst op onze website aangeven met welke ADAS bepaalde automodellen standaard of optioneel geleverd worden en publiceren we testresultaten van Euro NCAP. Zo worden consumenten beter geïnformeerd over kwaliteitsverschillen in het aanbod en fabrikanten aangemoedigd om ADAS te verbeteren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.