Vlaanderen betrekt lokale besturen bij uitrol veiligheidsmaatregelen

De Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peters wil lokale besturen betrekken bij de uitrol van maatregelen ter bevordering van de verkeersveiligheid. Zij moeten mede kunnen bepalen waar trajectcontroles of roodlichtcamera’s worden geplaatst.

Dergelijke besluiten worden nu nog genomen op basis van informatie die in kaart wordt gebracht door het Agentschap Wegen en Verkeer. Dit moet voortaan beter worden afgestemd met de lokale besturen.

“Lokale besturen weten als geen ander in te schatten welke veiligheidsmaatregelen aangewezen zijn op hun grondgebied en kunnen, in de gezamenlijke strijd naar minder verkeersslachtoffers, dan ook zelf voorstellen lanceren tot het plaatsen van roodlichtcamera’s, snelheidscamera’s en trajectcontroles”, aldus Peeters.

Om hen hierin te ondersteunen wordt in 2021 een bedrag van 4,4 miljoen euro uitgetrokken. Dit geld is afkomstig uit een potje van 15 miljoen euro dat opzij is gezet voor handhaving. Volgend jaar moeten ruim dertig nieuwe controlepunten in gebruik genomen worden, zoals roodlichtcamera’s, snelheidscamera’s en trajectcontroles. Het accent zal op laatstgenoemde installatie liggen, zo blijkt uit een deze week gepubliceerd overzicht.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.