Rijschoolprofessionals stellen enquête op, uitslag naar commissie Roemer

enquete, gratis downloadvan Pixabay

Rijschoolprofessionals stelden een enquête op waarvan de uitslag naar commissie Roemer wordt gestuurd. Hiermee hopen ze de commissie een volledig beeld te geven van de rijschoolbranche en de problemen die er spelen.

Om een representatieve enquête te vormen heeft Anton Vos, eigenaar van Verkeersschool Vos, aan rijinstructeurs en andere professionals uit de branche gevraagd om vragen op te stellen. De 44 enquêtevragen gaan onder andere over de opleiding tot instructeur, bijscholing, het CBR, de rijopleiding van de leerling en brancheorganisaties.

Commissie Roemer

Van de uitslag wordt een uitgebreid rapport samengesteld dat wordt opgestuurd naar commissie Roemer. Oud-Kamerlid Emile Roemer doet sinds oktober 2020 onderzoek naar hoe de kwaliteit van de rijschoolbranche verbeterd kan worden. Hoewel de commissie aangaf al ver in het onderzoeksproces te zitten, is Vos er zeker van dat het rapport wordt meegenomen: “Als de input van onze enquête niet in het voorlopige rapport van de commissie wordt opgenomen, komt deze in elk geval direct ernaast te liggen.”

Facebookgroep

Anton Vos is eigenaar van Verkeersschool Vos en heeft in 2019 de Facebookgroep ‘De Rijinstructeur(trice)’ opgezet. Volgens Vos miste er nog een groep met enkel gecontroleerde rijinstructeurs. Commissie Roemer vroeg eind vorig jaar toegang tot de groep om een beeld te krijgen van wat er speelt in de branche.

Je kunt de enquête hier invullen.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

5 reacties op “Rijschoolprofessionals stellen enquête op, uitslag naar commissie Roemer”

jasper falk|23.01.21|11:42

Goed initiatief deze enquête. Direct ingevuld!

Boudewijn Pijnappel|28.01.21|17:43

Goede enquete. Hier kunnen we vast iets mee

Gus K.|04.02.21|19:37

Ik vind de enquête slecht doordacht. Een voorbeeld vraag: Wat verwacht je van de commissie Roemer?
Deze vraag is moeilijk te beantwoorden of je hebt een talent om in de toekomst te kijken. De opstellers van deze enquête hebben zicht niet in verdiep in de misverstanden (problemen) zowel binnen als buiten de rijschoolbranche.

Gus K.|16.02.21|10:48

We moeten nu afwachten of de Commissie Roemer de JUISTE aanbevelingen geeft; zo lang er niet gekeken wordt naar het (onderwijs)beleid van de opleidingsinstituten, IBKI en CBR. Mijns inziens is de kern van de problemen binnen de rijscholenbranche, is de kwaliteit van de opleiding tot rijinstructeur, de bijscholing en de praktijkbegeleiding. De Commissie zou eigenlijk aanbevelen: het afschaffen van de praktijkbegeleiding, en de opleiding en bijscholing meer praktisch en toepassingsgericht maken.

Gus K.|16.02.21|10:49

Een aantal denkvragen voor de lezers van dit artikel:
1) Waarom vind ik dat de kern van de problemen binnen de rijscholenbranche, is de kwaliteit van de opleiding tot rijinstructeur, de bijscholing en de praktijkbegeleiding en niet binnen de rijscholenbranche? (Tip: denk aan kenmerken.)
2) Waarom zou ik de praktijkbegeleiding afschaffen en wat komt er in de plaats? (Tip: niet de toneelstuk als antwoord.)
3) Waarom zou ik de opleiding en bijscholing meer praktisch en toepassingsgericht maken?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.