Den Haag

Rijschoolbranche staat water aan de lippen en vraagt politieke aandacht

Van Pixabay

Een nog onbekend aantal rijinstructeurs wil aanstaande maandag demonstreren op het Malieveld in Den Haag tegen het ontoereikende steunpakket van de overheid. Andere rijinstructeurs en brancheverenigingen laten weten niet achter de demonstratie te staan. 

De LBKR liet op social media weten dat ze de demonstratie niet ondersteunen en niet geassocieerd willen worden hiermee, vanwege de huidige situatie omtrent de rellen. Brancheverenigingen, zoals Bovag, stellen brandbrieven op en sturen die naar de Tweede Kamer of zoeken landelijke media om aandacht te vragen. Ook een grote groep rijinstructeurs staat niet achter de demonstratie. Ze vinden het momenteel niet het juiste moment om te demonstreren of vinden dat de politiek via andere wegen benaderd moet worden.

Struikelblok

De grondreden voor de onvrede vanuit de branche betreft het nieuwe steunpakket. Zo willen instructeurs dat de TVL-steunmaatregel toegankelijker wordt en dat het inkomen van de partner niet wordt meegenomen bij de voorwaarden. Dit blijkt een struikelblok te zijn waardoor veel instructeurs geen aanspraak maken op steun.

De aanvrager van de demonstratie geeft aan met de politie en bosbeheer te hebben afgestemd hoe de demonstratie er logistiek uit zal zien. Momenteel wacht RijschoolPro nog op bevestiging van de demonstratie bij de Gemeente Den Haag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

13 reacties op “Rijschoolbranche staat water aan de lippen en vraagt politieke aandacht”

Rijscholen In Actie|29.01.21|18:49

*De brancheorganisaties durven niet en houden hun handen er vanaf. Als ze echt achter de instructeurs hadden gestaan zouden ze deze aktie gesteund hebben.
Maar dit imago van de brancheorganisaties kennen we maar al te lang. Als we ze nodig hebben geven ze niet thuis rijscholen in actie

Kees Nas|30.01.21|10:49

Als de brancheorganisaties echt achter ons hadden gestaan dan was deze hele demonstratie niet nodig. Die mooie woorden dat ze t wel op andere manieren proberen is dus veel te laat. Dit is treffend waarom er zo weinig instructeurs vertrouwen hebben in de brancheorganisaties.
De eerste lockdown telde die partnertoets ook niet mee maar nu ineens wel. Raadselachtig hoe zoiets in een paar maanden verdwijnt.

Neeraj Kashyap|30.01.21|11:14

Bij de eerste lockdown Tozo1 was geen partner toets en TVL was toegankelijk voor rijschool houders dus hebben wij ook niet geklaagd. Alhoewel een minimum loon compenseert onze verliezen niet maar was begrip voor de maatregelen. Als wij onze beroep niet mag beoefenen van overheid dan een compensatie tot minimum loon en minimaal vergoeding vastlasten is niet veel gevraagd. Als ze dat niet eens kunnen dan hebben ze geen recht om ons in lockdown te plaatsen!!!
Weg partner toets en TVL zonder toets?

Neeraj Kashyap|30.01.21|11:27

Bij de eerst lockdown Tozo1 was geen partnertoets en TVL was toegankelijk voor rijschool houders dus hebben we ook niet geklaagd. Minkmum loon compenseert onze verliezen niet maar was begrip voor de maatregelen.
Als wij onze beroep niet mogen beoefenen van de overheid dan een compensatie tot minimum loon en minimaal vergoeding vaste lasten is niet veel gevraagd! Als ze dat ook niet kunnen dan hebben ze geen recht om ons in een lockdown te plaatsen! Weg met partnertoets en TVL zonder toets ?

Kees Nas|30.01.21|12:22

En dan ook graag partnertoets weg en met terugwerkende kracht aanvragen lijkt me niks meer dan wenselijk

Mart Kuiper|30.01.21|21:15

Is een druppel op de gloeiende plaat maar collectief opzeggen van het lidmaatschap van de Bovag, LBKR en alle andere zogenaamde brancheverenigingen spaart weer contributie uit waar je toch geen moer van terugziet als het er op aan komt. Dat is nu wel duidelijk geworden. Ja knikkers en meelopers met de gevestigde politiek zijn er al genoeg, daar zouden wij als rijscholen ons geld niet aan uit moeten geven.

Mojtaba Dadgostar|31.01.21|21:16

In de maand december 2020 is er een brief naar de tweede kamer verstuurd over de versoepelingen van de steunpakketten.
Bij eerste Coronagolf was er geen sprake van de partnertoets.
Bij de tweede en de derde steunpakket is wel sprake van de partnertoets.
Weg met de partnertoets. En veel aandacht voor de rijschoolbranche.

Ramiinn Jay|01.02.21|10:35

De brancheorganisaties hebben al die tijd niets voor ons gedaan.
Ze verdienen lekker makkelijk hun centjes terwijl wij alles moeten oplossen.
We moeten van onze spaarcenten overleven waar we kei hard voor hebben gewerkt.
Schaam jullie diep!!!
Alle andere branches komen voor hun achterban op terwijl jullie ons keer op keer in de steek laten vallen.Altijd komen we als laatste.
Willen jullie iets voor de Rijscholen doen ga dan aan de slag of anders praat niet namens Ons!!

Wiebe's Autorijschool|01.02.21|20:14

Ik zou het ook normaal vinden wanneer dezelfde voorwaarden als bij de eerste lockdown zouden gelden. Er wordt gesproken over ruimere compensatie vanuit den haag. Ik val lekker buiten de boot vanwege het niet hebben van een fysieke vestiging buiten het woonadres.

rijbewijscentraal rijopleiding|01.02.21|20:15

15 jaar geleden ben ik begonnen als instructeur. De brancheorganisatie Bovag & VRB spraken destijds over het samenspannen om tot een minimum landelijke lestarief over te gaan en de btw van destijds 19 procent te verlagen naar 6 procent tot op heden 15 jaar verder is dit hun nooit gelukt voor mekaar te krijgen. Met huidige corona maatregelen zullen dit soort belangenbehartigers zich uiteraard niet thuis geven maar aan het eind van het jaar wel lekker contributie willen innen!

Dwars|04.02.21|19:36

Wat een hoop geklaag zeg! Als je een partner hebt die ook verdient dan hoef je toch ook geen extra uitkering! Als je denkt dat je te weinig geld hebt om je kosten te betalen ga dan tijdelijk ergens anders werken, loop een uitzend bureau binnen en je kunt morgen al aan het werk! Nee, liever lekker thuis op de bank liggen en de tv de hele dag aan en maar klagen. Geen contributie betalen maar wel willen dat de branche organisaties geld voor jullie regelen? Jullie snappen het echt niet hè?

Dewnath Awadhpersad|04.02.21|21:10

Erg verstandig om geen ruchtbaarheid aan demonstratie te hebben gegeven want dan zou er helemaal niemand komen. Met een beetje kennis van zaken hadden de organisatoren kunnen weten dat er weinig instructeurs zich met DENK connected wilt worden. Tip: zoek de volgende keer eerst draagvlak, geef meer ruchtbaarheid , zoek “balans (diversiteit)” en ga pas dan tot actie over. Op deze manier brengen jullie de rijschoolbranche méér in diskrediet.

Youran van Ark|11.02.21|13:54

Dwars is geen zelfstandige, Anders kletste die niet zo uit zijn nek.
Niet reageren op de troll mensen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijschoolbranche staat water aan de lippen en vraagt politieke aandacht | RijschoolPro
Den Haag

Rijschoolbranche staat water aan de lippen en vraagt politieke aandacht

Van Pixabay

Een nog onbekend aantal rijinstructeurs wil aanstaande maandag demonstreren op het Malieveld in Den Haag tegen het ontoereikende steunpakket van de overheid. Andere rijinstructeurs en brancheverenigingen laten weten niet achter de demonstratie te staan. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

13 reacties op “Rijschoolbranche staat water aan de lippen en vraagt politieke aandacht”

Rijscholen In Actie|29.01.21|18:49

*De brancheorganisaties durven niet en houden hun handen er vanaf. Als ze echt achter de instructeurs hadden gestaan zouden ze deze aktie gesteund hebben.
Maar dit imago van de brancheorganisaties kennen we maar al te lang. Als we ze nodig hebben geven ze niet thuis rijscholen in actie

Kees Nas|30.01.21|10:49

Als de brancheorganisaties echt achter ons hadden gestaan dan was deze hele demonstratie niet nodig. Die mooie woorden dat ze t wel op andere manieren proberen is dus veel te laat. Dit is treffend waarom er zo weinig instructeurs vertrouwen hebben in de brancheorganisaties.
De eerste lockdown telde die partnertoets ook niet mee maar nu ineens wel. Raadselachtig hoe zoiets in een paar maanden verdwijnt.

Neeraj Kashyap|30.01.21|11:14

Bij de eerste lockdown Tozo1 was geen partner toets en TVL was toegankelijk voor rijschool houders dus hebben wij ook niet geklaagd. Alhoewel een minimum loon compenseert onze verliezen niet maar was begrip voor de maatregelen. Als wij onze beroep niet mag beoefenen van overheid dan een compensatie tot minimum loon en minimaal vergoeding vastlasten is niet veel gevraagd. Als ze dat niet eens kunnen dan hebben ze geen recht om ons in lockdown te plaatsen!!!
Weg partner toets en TVL zonder toets?

Neeraj Kashyap|30.01.21|11:27

Bij de eerst lockdown Tozo1 was geen partnertoets en TVL was toegankelijk voor rijschool houders dus hebben we ook niet geklaagd. Minkmum loon compenseert onze verliezen niet maar was begrip voor de maatregelen.
Als wij onze beroep niet mogen beoefenen van de overheid dan een compensatie tot minimum loon en minimaal vergoeding vaste lasten is niet veel gevraagd! Als ze dat ook niet kunnen dan hebben ze geen recht om ons in een lockdown te plaatsen! Weg met partnertoets en TVL zonder toets ?

Kees Nas|30.01.21|12:22

En dan ook graag partnertoets weg en met terugwerkende kracht aanvragen lijkt me niks meer dan wenselijk

Mart Kuiper|30.01.21|21:15

Is een druppel op de gloeiende plaat maar collectief opzeggen van het lidmaatschap van de Bovag, LBKR en alle andere zogenaamde brancheverenigingen spaart weer contributie uit waar je toch geen moer van terugziet als het er op aan komt. Dat is nu wel duidelijk geworden. Ja knikkers en meelopers met de gevestigde politiek zijn er al genoeg, daar zouden wij als rijscholen ons geld niet aan uit moeten geven.

Mojtaba Dadgostar|31.01.21|21:16

In de maand december 2020 is er een brief naar de tweede kamer verstuurd over de versoepelingen van de steunpakketten.
Bij eerste Coronagolf was er geen sprake van de partnertoets.
Bij de tweede en de derde steunpakket is wel sprake van de partnertoets.
Weg met de partnertoets. En veel aandacht voor de rijschoolbranche.

Ramiinn Jay|01.02.21|10:35

De brancheorganisaties hebben al die tijd niets voor ons gedaan.
Ze verdienen lekker makkelijk hun centjes terwijl wij alles moeten oplossen.
We moeten van onze spaarcenten overleven waar we kei hard voor hebben gewerkt.
Schaam jullie diep!!!
Alle andere branches komen voor hun achterban op terwijl jullie ons keer op keer in de steek laten vallen.Altijd komen we als laatste.
Willen jullie iets voor de Rijscholen doen ga dan aan de slag of anders praat niet namens Ons!!

Wiebe's Autorijschool|01.02.21|20:14

Ik zou het ook normaal vinden wanneer dezelfde voorwaarden als bij de eerste lockdown zouden gelden. Er wordt gesproken over ruimere compensatie vanuit den haag. Ik val lekker buiten de boot vanwege het niet hebben van een fysieke vestiging buiten het woonadres.

rijbewijscentraal rijopleiding|01.02.21|20:15

15 jaar geleden ben ik begonnen als instructeur. De brancheorganisatie Bovag & VRB spraken destijds over het samenspannen om tot een minimum landelijke lestarief over te gaan en de btw van destijds 19 procent te verlagen naar 6 procent tot op heden 15 jaar verder is dit hun nooit gelukt voor mekaar te krijgen. Met huidige corona maatregelen zullen dit soort belangenbehartigers zich uiteraard niet thuis geven maar aan het eind van het jaar wel lekker contributie willen innen!

Dwars|04.02.21|19:36

Wat een hoop geklaag zeg! Als je een partner hebt die ook verdient dan hoef je toch ook geen extra uitkering! Als je denkt dat je te weinig geld hebt om je kosten te betalen ga dan tijdelijk ergens anders werken, loop een uitzend bureau binnen en je kunt morgen al aan het werk! Nee, liever lekker thuis op de bank liggen en de tv de hele dag aan en maar klagen. Geen contributie betalen maar wel willen dat de branche organisaties geld voor jullie regelen? Jullie snappen het echt niet hè?

Dewnath Awadhpersad|04.02.21|21:10

Erg verstandig om geen ruchtbaarheid aan demonstratie te hebben gegeven want dan zou er helemaal niemand komen. Met een beetje kennis van zaken hadden de organisatoren kunnen weten dat er weinig instructeurs zich met DENK connected wilt worden. Tip: zoek de volgende keer eerst draagvlak, geef meer ruchtbaarheid , zoek “balans (diversiteit)” en ga pas dan tot actie over. Op deze manier brengen jullie de rijschoolbranche méér in diskrediet.

Youran van Ark|11.02.21|13:54

Dwars is geen zelfstandige, Anders kletste die niet zo uit zijn nek.
Niet reageren op de troll mensen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.