Groningse rijscholen de weg op, vragen om gedeeltelijke herstart rijschoolbranche

Iets meer dan veertig lesauto’s zijn woensdagmiddag de weg op gegaan om aandacht te vragen voor de gevolgen van de coronamaatregelen. “Niet eens zozeer voor de financiële gevolgen,” legt organisator Wim Nieuwenhuis uit, “maar om aandacht te vragen voor de problemen die ontstaan doordat de rijopleidingen zo lang stilliggen.” Als de Kamer besluit tot een gedeeltelijke opening van sectoren, dan hopen de Groningse rijscholen een herstart te maken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

18 reacties op “Groningse rijscholen de weg op, vragen om gedeeltelijke herstart rijschoolbranche”

A.b|11.02.21|12:35

Een maand is nog wel vol te houden maar 2,5 maand thuis zitten met een bijstandsuitkering of zonder inkomen is echt te lang.

Dwars|11.02.21|13:10

Financieel valt het allemaal best nog wel mee. Als het goed is hebben de betere rijscholen wat geld weggezet voor mindere tijden. Rijscholen die boven hun stand geleefd hebben of alles maar uitgegeven hebben komen nu mss in de problemen. Maar het echte probleem, dat geven deze rijschoolhouders ook terecht aan, is straks de enorme doorlooptijd van zowel de theorie als praktijk. Waarom er afgelopen tijd geen A en AM examens afgenomen konden worden?? Dit zou al een boel gescheeld hebben!

Dwars|11.02.21|13:20

@ A.B Geen inkomen? Wie heeft jou dan tegen gehouden om bv. een uitzendbureau binnen te stappen en voor 2-3 maanden ander werk te zoeken? Zoals veel van jouw collega’s? Bij Post.nl of GLS kun je zo aan de slag, die krijgen het werk niet af!

Youran van Ark|11.02.21|13:46

Dwars. Dat is toch niet de bedoeling? Busjes vol met uitzendkrachten naar klussen. En 2 man in een lesauto mag niet?

Dwars|11.02.21|14:33

@Youran van Ark, Bij Postnl en GLS zijn de busjes gevuld met pakjes en niet met uitzendkrachten..

A.b|11.02.21|17:16

@ Dwars Het is zo rooskleurig als het lijkt. Kijk maar is op postnl.nl en zoek op pakketbezorger en type postcode 3502 van Utrecht in.

Rrsultaat: Er zijn momenteel helaas geen vacatures bij jou in de buurt.

A.b|11.02.21|18:20

@ Dwars Waarom heb je op deze functie gesolliciteerd?

Ik krijg geen steun en ik zoek werk. Mmhhhh goeie motivatie…

Jacqueline Heller|11.02.21|20:00

Ik vraag mij al een tijdje af waarom we niks tot weinig horen van de rijschool branche maar als ik hier sommige reacties lees snap ik het. Ipv elkaar te steunen of samen te werken, branden jullie elkaar alleen maar af, zo jammer dit.
Neem een voorbeeld aan de Groningse rijscholen!!

A.b|11.02.21|21:16

@ Jacqueline, idd!
Ik probeer wat te zeggen, zodat ik de branche kan steunen, maar helaas krijg je dan weer van iemand een flauwe reactie: “ga naar een uitzendbureau”

Dit lijken mij topics om meningen en adviezen/ideeen te delen en niet om op zo’n niveau met elkaar om te gaan.

Heel jammer….

Edith Steen|11.02.21|22:28

Dankjewel Jacqueline ?

Piet JW|12.02.21|08:26

Je kunt protesteren, maar deze lockdown is er ook om instructeurs/examinatoren te beschermen. Met een 3e golf in aantocht lijkt het mij ook niet heel prettig om met 40+ verschillende personen p/w in een autootje te zitten. Financieel is het vervelend, daar moet ook zeker een betere regeling voor komen maar gezondheid gaat altijd voorop. Achterstanden wegwerken is voor latere zorg. Kandidaten die (bijna)klaar waren voor een examen heb je zo weer op niveau, wat in het vat zit verzuurd niet.

Mart Kuiper|12.02.21|16:45

Wij als rijscholen kunnen veel willen en wellicht is er sprake van een mogelijkheid tot ( gedeeltelijke ) heropening. Maar neemt niet weg dat we altijd afhankelijk zijn van het eindstation in de rij opleiding, het CBR. Blijven die dicht ( want dat is een eigen beslissing welke zij kunnen nemen net zo goed als een rijschool kan besluiten toch langer dicht te blijven ) dan houdt het verhaal snel op. Als motorrijschool mag ik nu feitelijk met 1 leerling per instructeur lesgeven maar doe dat niet.

Mart Kuiper|12.02.21|16:48

Reden is dat ik de kandidaten geen vooruitzicht kan geven voor een AVB examen omdat nieuwe data landelijk nog niet zijn vrijgegeven en wellicht pas vanaf Mei/Juni beschikbaar zijn. Voor AVD hetzelfde, nieuwe examens hebben wachttijden van al bijna 4,5-5 maanden in de regio Haarlem/Amsterdam. Dan gaan leerlingen nu geen lessen volgen met de wetenschap dan veel te vroeg klaar te zijn om vervolgens vlak voor het examen weer een aantal lessen te moeten nemen om het niveau op peil te houden.

Mart Kuiper|12.02.21|16:52

Wat je overhoudt is een aantal kandidaten die uit “hobby” af en toe een lesje nemen om er even uit te zijn, mensen die een uitgesteld examen hebben maar eigenlijk al op niveau zijn en een enkele startende kandidaat. Dan wordt het voor een rijschool bezigheid therapie en wegen de kosten niet op tegen de baten. Kortom, willen we omzet kunnen maken en daadwerkelijk iets aan de achterstanden en wachttijden doen dan zal alles volledig open moeten, rijscholen maar vooral ook het CBR.

Bram Lindhout|15.02.21|12:37

Open gaan, kan m.i. alleen als de overheid het verantwoord acht. Zij zijn ons richtsnoer. Ik heb COVID-19 opgelopen in de lesauto. ….en 1 keer COVID-19 besmetting is genoeg, zal ik je vertellen. Al dat geblaat door deze en gene zorgt alleen maar voor onrust en onzekerheid in ons land. Wat de gevolgen daar van zijn, was te zien met die anarchistische rellen. We leven niet in een dictatoriaal land en leven in een parlementaire democratie. Vertrouw op de integriteit van het Kabinet/Kamer.

Youran van Ark|15.02.21|14:40

Vertrouwen? Dat heb ik allang niet meer. Met de #toeslagenaffaire vers in het geheugen.

A.b|15.02.21|15:33

Youran, je hebt hier te maken met rovers. Ik kan zo 10 dingen voor je opnoemen waar ik niet mee eens ben, om te beginnen BTW moet echt terug naar 9%.

A.b|15.02.21|15:46

Ook die ZVW wat je jaarlijks betaald is alleen maar diefstal je betaald belasting op belasting.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Groningse rijscholen de weg op, vragen om gedeeltelijke herstart rijschoolbranche | RijschoolPro

Groningse rijscholen de weg op, vragen om gedeeltelijke herstart rijschoolbranche

Iets meer dan veertig lesauto’s zijn woensdagmiddag de weg op gegaan om aandacht te vragen voor de gevolgen van de coronamaatregelen. “Niet eens zozeer voor de financiële gevolgen,” legt organisator Wim Nieuwenhuis uit, “maar om aandacht te vragen voor de problemen die ontstaan doordat de rijopleidingen zo lang stilliggen.” Als de Kamer besluit tot een gedeeltelijke opening van sectoren, dan hopen de Groningse rijscholen een herstart te maken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

18 reacties op “Groningse rijscholen de weg op, vragen om gedeeltelijke herstart rijschoolbranche”

A.b|11.02.21|12:35

Een maand is nog wel vol te houden maar 2,5 maand thuis zitten met een bijstandsuitkering of zonder inkomen is echt te lang.

Dwars|11.02.21|13:10

Financieel valt het allemaal best nog wel mee. Als het goed is hebben de betere rijscholen wat geld weggezet voor mindere tijden. Rijscholen die boven hun stand geleefd hebben of alles maar uitgegeven hebben komen nu mss in de problemen. Maar het echte probleem, dat geven deze rijschoolhouders ook terecht aan, is straks de enorme doorlooptijd van zowel de theorie als praktijk. Waarom er afgelopen tijd geen A en AM examens afgenomen konden worden?? Dit zou al een boel gescheeld hebben!

Dwars|11.02.21|13:20

@ A.B Geen inkomen? Wie heeft jou dan tegen gehouden om bv. een uitzendbureau binnen te stappen en voor 2-3 maanden ander werk te zoeken? Zoals veel van jouw collega’s? Bij Post.nl of GLS kun je zo aan de slag, die krijgen het werk niet af!

Youran van Ark|11.02.21|13:46

Dwars. Dat is toch niet de bedoeling? Busjes vol met uitzendkrachten naar klussen. En 2 man in een lesauto mag niet?

Dwars|11.02.21|14:33

@Youran van Ark, Bij Postnl en GLS zijn de busjes gevuld met pakjes en niet met uitzendkrachten..

A.b|11.02.21|17:16

@ Dwars Het is zo rooskleurig als het lijkt. Kijk maar is op postnl.nl en zoek op pakketbezorger en type postcode 3502 van Utrecht in.

Rrsultaat: Er zijn momenteel helaas geen vacatures bij jou in de buurt.

A.b|11.02.21|18:20

@ Dwars Waarom heb je op deze functie gesolliciteerd?

Ik krijg geen steun en ik zoek werk. Mmhhhh goeie motivatie…

Jacqueline Heller|11.02.21|20:00

Ik vraag mij al een tijdje af waarom we niks tot weinig horen van de rijschool branche maar als ik hier sommige reacties lees snap ik het. Ipv elkaar te steunen of samen te werken, branden jullie elkaar alleen maar af, zo jammer dit.
Neem een voorbeeld aan de Groningse rijscholen!!

A.b|11.02.21|21:16

@ Jacqueline, idd!
Ik probeer wat te zeggen, zodat ik de branche kan steunen, maar helaas krijg je dan weer van iemand een flauwe reactie: “ga naar een uitzendbureau”

Dit lijken mij topics om meningen en adviezen/ideeen te delen en niet om op zo’n niveau met elkaar om te gaan.

Heel jammer….

Edith Steen|11.02.21|22:28

Dankjewel Jacqueline ?

Piet JW|12.02.21|08:26

Je kunt protesteren, maar deze lockdown is er ook om instructeurs/examinatoren te beschermen. Met een 3e golf in aantocht lijkt het mij ook niet heel prettig om met 40+ verschillende personen p/w in een autootje te zitten. Financieel is het vervelend, daar moet ook zeker een betere regeling voor komen maar gezondheid gaat altijd voorop. Achterstanden wegwerken is voor latere zorg. Kandidaten die (bijna)klaar waren voor een examen heb je zo weer op niveau, wat in het vat zit verzuurd niet.

Mart Kuiper|12.02.21|16:45

Wij als rijscholen kunnen veel willen en wellicht is er sprake van een mogelijkheid tot ( gedeeltelijke ) heropening. Maar neemt niet weg dat we altijd afhankelijk zijn van het eindstation in de rij opleiding, het CBR. Blijven die dicht ( want dat is een eigen beslissing welke zij kunnen nemen net zo goed als een rijschool kan besluiten toch langer dicht te blijven ) dan houdt het verhaal snel op. Als motorrijschool mag ik nu feitelijk met 1 leerling per instructeur lesgeven maar doe dat niet.

Mart Kuiper|12.02.21|16:48

Reden is dat ik de kandidaten geen vooruitzicht kan geven voor een AVB examen omdat nieuwe data landelijk nog niet zijn vrijgegeven en wellicht pas vanaf Mei/Juni beschikbaar zijn. Voor AVD hetzelfde, nieuwe examens hebben wachttijden van al bijna 4,5-5 maanden in de regio Haarlem/Amsterdam. Dan gaan leerlingen nu geen lessen volgen met de wetenschap dan veel te vroeg klaar te zijn om vervolgens vlak voor het examen weer een aantal lessen te moeten nemen om het niveau op peil te houden.

Mart Kuiper|12.02.21|16:52

Wat je overhoudt is een aantal kandidaten die uit “hobby” af en toe een lesje nemen om er even uit te zijn, mensen die een uitgesteld examen hebben maar eigenlijk al op niveau zijn en een enkele startende kandidaat. Dan wordt het voor een rijschool bezigheid therapie en wegen de kosten niet op tegen de baten. Kortom, willen we omzet kunnen maken en daadwerkelijk iets aan de achterstanden en wachttijden doen dan zal alles volledig open moeten, rijscholen maar vooral ook het CBR.

Bram Lindhout|15.02.21|12:37

Open gaan, kan m.i. alleen als de overheid het verantwoord acht. Zij zijn ons richtsnoer. Ik heb COVID-19 opgelopen in de lesauto. ….en 1 keer COVID-19 besmetting is genoeg, zal ik je vertellen. Al dat geblaat door deze en gene zorgt alleen maar voor onrust en onzekerheid in ons land. Wat de gevolgen daar van zijn, was te zien met die anarchistische rellen. We leven niet in een dictatoriaal land en leven in een parlementaire democratie. Vertrouw op de integriteit van het Kabinet/Kamer.

Youran van Ark|15.02.21|14:40

Vertrouwen? Dat heb ik allang niet meer. Met de #toeslagenaffaire vers in het geheugen.

A.b|15.02.21|15:33

Youran, je hebt hier te maken met rovers. Ik kan zo 10 dingen voor je opnoemen waar ik niet mee eens ben, om te beginnen BTW moet echt terug naar 9%.

A.b|15.02.21|15:46

Ook die ZVW wat je jaarlijks betaald is alleen maar diefstal je betaald belasting op belasting.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.