Rijschool van Ark zet rijles in scène om betere steunmaatregelen af te dwingen

Video Youran van Ark, schermafbeelding van PowNed

Rijinstructeur Youran van Ark is te zien in een nieuwsitem van omroep PowNed. Hij claimt daarin weer te zijn begonnen met lesgeven. Het filmpje bleek een publiciteitsstunt. De brommer- en motorinstructeur wilde via deze weg aandacht vragen voor zijn collega’s die in de geldnood zitten vanwege het ontoereikende steunpakket van de overheid.

Van Ark trad op in een nieuwsitem van de omroep PowNed. Hij komt op een parkeerterrein aanrijden met een leerling en geeft ook een lesje aan de presentatrice. Het is Van Arks manier om aandacht te vragen voor de financiële situatie van rijinstructeurs. Het item is in scene gezet.

De rijinstructeur koos ervoor de video op te laten nemen in een auto, terwijl hij al ongeveer vijf jaar geen autorijles geeft. Hij verklaart tegenover RijschoolPro mee te hebben gedaan aan het item om op te komen voor zijn collega’s. De steunmaatregelen zijn niet toereikend, vindt hij. “Ik kijk toe hoe mijn conculega’s enorm worstelen om hun gezin te onderhouden. Sommigen hebben 10.000 euro bij de staat geleend die ze allemaal weer terug moeten betalen.”

Vooral de partnertoets en de leaseauto die niet mee kan worden genomen in de vaste lasten, zijn funest voor een hoop zzp’ers. Vanwege de partnertoets maakt Van Ark zelf ook geen kans op steun, maar zijn vaste lasten worden gedekt door zijn motor- en brommerlessen die door kunnen gaan.

Wakkerschudden

De rijschoolhouder voerde actie met als doel om de overheid wakker te schudden en zijn stem te laten horen. “Dit filmpje was een ludieke actie om wat stemmen los te krijgen. Misschien zet het ze in Den Haag aan het nadenken en zullen ze mensen die het echt nodig hebben toch gaan steunen.”

De instructeur geeft aan zijn gewenste resultaat te hebben behaald: “Toen de video werd gelanceerd werd ik helemaal platgebeld door zowel rijscholen als de media.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

1 reactie op “Rijschool van Ark zet rijles in scène om betere steunmaatregelen af te dwingen”

Youran van Ark|18.05.22|12:49

Mooi man

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.