Meer snorfietsen, maar minder brommers verkocht dan begin 2020

scooter, brommer, foto van Unsplash
Er werden 5.955 nieuwe snorfietsen afgeleverd in januari en februari. Dat is negen procent meer dan in de eerste twee maanden van 2020. Het aantal nieuwe bromfietsen, inclusief speed pedelecs, daalde ten opzichte van vorig jaar met 17,5 procent tot 3.026 stuks.

De verkoop van nieuwe speed pedelecs, snelle elektrische fietsen waarmee je 45 kilometer per uur kunt halen, halveerde in de afgelopen twee maanden in vergelijking met januari en februari 2020, van 743 naar 375 exemplaren. Dat blijkt uit de cijfers van BOVAG en RDC.

Tweedehandsjes

Consumenten kochten daarnaast bij de vakhandel 4.521 gebruikte snorfietsen, oftewel ruim tien procent minder dan een jaar eerder. Ook de afzet van tweedehands brommers liep terug, met twaalf procent tot 2.429. Er werden echter wél meer occasions gekocht van andere particulieren: de onderlinge handel in snorfietsoccasions steeg in januari en februari tot meer dan 20.000 transacties (plus zeven procent). Er werden ruim 12.000 gebruikte brommers verhandeld tussen particulieren en dat was vrijwel hetzelfde aantal als vorig jaar in de eerste twee maanden.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.