Politie logo. Bron: Politie

Politie houdt vier verdachten aan in groot onderzoek naar rijschoolfraude

Politie logo. Bron: Politie

De politie heeft vier verdachten aangehouden in Amsterdam Zuidoost na een groot onderzoek naar rijschoolfraude. Zij worden schuldig bevonden aan identiteitsfraude tijdens rij-examens bij het CBR en rijles geven met een valse bevoegdheidspas. De politie heeft lesauto’s, contant geld en valse identiteitsbewijzen in beslag genomen.

Het onderzoek is in januari 2020 gestart nadat in korte tijd diverse personen werden aangehouden voor het rijles geven met een vervalste bevoegdheidspas in Amsterdam Zuidoost. Dit meldt de Politie. De verdachten, een 32-jarige vrouw en drie mannen van 53, 43 en 37 jaar oud, zitten momenteel niet meer vast, maar blijven verdachten in de zaak. De politie sluit niet uit dat er meer verdachten worden aangehouden.

CBR

De politie kwam er tijdens het onderzoek achter dat het CBR in de afgelopen jaren al meerdere meldingen heeft gedaan van identiteitsfraude. In bepaalde gevallen verscheen er op het theorie- of praktijkexamen een “look-a-like” van de persoon die werkelijk examen zou moeten doen.

Het CBR meldt dat zijn medewerkers de fraude ontdekten tijdens identiteitschecks op verschillende locaties in het land. Zij troffen daar vervalste identiteitsbewijzen aan die alle echtheidskenmerken bevatten, maar op professionele wijze waren vervalst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.