Ministerie wil partnertoets van Tozo-regeling niet afschaffen

download van istock. rijles, geld, enquete voor rijschool-event

Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is het niet wenselijk om de partnertoets bij de Tozo-regeling af te schaffen. De heer Van Baarle van DENK vroeg de minister dit te overwegen omdat de Tozo door de partnertoets onvoldoende toereikend was om de vaste kosten van rijschoolhouders op te vangen.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat schreef het volgende over de partnertoets: “Het afschaffen van de partnertoets is volgens het ministerie van SZW beleidsmatig en uitvoeringstechnisch niet wenselijk. Het toepassen van de partnerinkomenstoets vanaf Tozo 2 is een stap geweest naar normalisering van de bijstandsverlening, en ook consistent met de behandeling van andere mensen die als gevolg van de coronacrisis een beroep moeten doen op de reguliere Participatiewet. Bovendien zet het schrappen van de partnerinkomenstoets de gemeentelijke uitvoeringscapaciteit onder zware druk. Deze capaciteit is nodig om de TONK uit te voeren en ondernemers te ondersteunen bij heroriëntatie.”

Tozo

Tozo 4 kan toegerekend worden over de maanden april tot en met juni 2021. Deze kan in mei nog met terugwerkende kracht aan worden gevraagd per 1 april.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ministerie wil partnertoets van Tozo-regeling niet afschaffen | RijschoolPro

Ministerie wil partnertoets van Tozo-regeling niet afschaffen

download van istock. rijles, geld, enquete voor rijschool-event

Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is het niet wenselijk om de partnertoets bij de Tozo-regeling af te schaffen. De heer Van Baarle van DENK vroeg de minister dit te overwegen omdat de Tozo door de partnertoets onvoldoende toereikend was om de vaste kosten van rijschoolhouders op te vangen.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat schreef het volgende over de partnertoets: “Het afschaffen van de partnertoets is volgens het ministerie van SZW beleidsmatig en uitvoeringstechnisch niet wenselijk. Het toepassen van de partnerinkomenstoets vanaf Tozo 2 is een stap geweest naar normalisering van de bijstandsverlening, en ook consistent met de behandeling van andere mensen die als gevolg van de coronacrisis een beroep moeten doen op de reguliere Participatiewet. Bovendien zet het schrappen van de partnerinkomenstoets de gemeentelijke uitvoeringscapaciteit onder zware druk. Deze capaciteit is nodig om de TONK uit te voeren en ondernemers te ondersteunen bij heroriëntatie.”

Tozo

Tozo 4 kan toegerekend worden over de maanden april tot en met juni 2021. Deze kan in mei nog met terugwerkende kracht aan worden gevraagd per 1 april.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.