Belgische rijscholen Donkmeer en Traffix fuseren

Rijschool Donkmeer en Rijschool Traffix zijn twee gevestigde namen in Vlaanderen. De rijscholen werkten al samen voor de organisatie van het terugkom-moment in Oost-Vlaanderen. Nu volgt een fusie om het hoofd te bieden aan de veranderende mobiliteitswereld.

Bert De Meyer, directeur van Rijschool Donkmeer, zegt: “De eerstvolgende stap in de verdere ontwikkeling van Rijschool Donkmeer was een ruimer aanbod van rijbewijscategorieën. Daarmee zouden we in het vaarwater komen van onze buren van rijschool Traffix. Gezien de goede verstandhouding zat er veel meer logica in een complete samenwerking. De Traffix-expertise inzake motoropleidingen en het zwaar vervoer is nu ook voor al onze vestigingen beschikbaar.’

Fons Uyttenhove, directeur van Rijschool Traffix: “De rijschoolsector staat voor nog meer uitdagingen. We willen Traffix verder uitbouwen tot één van de meest vooruitstrevende rijscholen in de regio. Bert en ik delen dezelfde visie over de toekomst van de rijopleiding en zijn heel complementair.”

Geschiedenis

Rijschool Donkmeer werd in 1976 opgericht te Berlare door Roger Broothaerts. Bert De Meyer kwam aan het roer te staan in 1995 en bouwde de school verder uit tot de huidige vier locaties in Berlare, Zele, Kalken en Lokeren.

Rijschool Traffix werd in 1963 onder de naam Dendermondse Rijschool opgericht en telt momenteel zeven afdelingen: twee in Dendermonde en verder in Meise, Asse, Merchtem, Puurs en Mechelen.

Verder als Traffix

Fons Uyttenhove, als algemeen directeur, en Bert De Meyer, als directeur ontwikkeling, hebben samen de leiding over de elf vestigingen. De nieuwe rijschool neemt de naam en de branding over van Traffix. Het alom gekende groen van Rijschool Donkmeer zal dus geleidelijk aan verdwijnen.

Bert De Meyer: “Dat klopt. Het afscheid van de naam en onze kleuren brengt wel wat emotie teweeg maar dit was de meest logische keuze. De naam Donkmeer is te regio-gebonden en we willen graag met één herkenbaar merk naar voor treden. Stimulerend rood wordt onze kleur. Met een geweldig team van 88 lesgevers en 11 administratieve medewerkers en een vloot van 78 voertuigen zijn we klaar voor een boeiende uitdaging.”

Fons Uyttenhove: “Door de bundeling van onze krachten kunnen onze lesgevers zich maximaal ontplooien en brengen we twee teams van uitstekende lesgevers samen in de nieuwe rijschool. Alle medewerkers werden persoonlijk ingelicht en de reacties waren heel positief. Dat doet deugd bij de opstart van dit mooie nieuwe verhaal. We hebben trouwens nog heel wat vacatures voor bijkomende lesgevers.”

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.